ΔΙΕΘΝΗ / Εξοπλισμοί

O Enco Casolini (επικεφαλής της κοινοπραξίας Eurofighter) ασκεί πιέσεις για να ασκηθούν πιέσεις.


Ο επικεφαλής της κοινοπραξίας Eurofighter, Enco Casolini, ασκεί πιέσεις προς τις κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, Γερμανίας , Ιταλίας και Ισπανίας, να υποστηρήξουν την πώληση του ευρωμαχητικού προς τρίτες χώρες. Σε μια συνένετευξή του τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου του 2009 στους Financial Times Deutschland, δήλωσε πως η κοινοπραξία χρειάζεται περισσότερες συμβάσεις με την υποστήριξη των κυβερνήσεων. Χαρακτηριστικά αναφέρει τις προσπάθειες του Γάλλου Προέδρου Ν. Σαρκοζί να πωλήσει το γαλλικό μαχητικό Rafale στην Γαλλία.

Οι χώρες της κοινοπραξίας συμφώνησαν πριν μερικούς μήνες για την κατασκευή 112 αεροσκαφών μέχρι το 2015, αξίας 9 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά σύμφωνα με τον αξιωματούχο κάτι τέτοιο είναι για μια εταιρία του αεροδιαστημικού χώρου σαν να πρόκειται για παραγγελίες μέχρι αύριο.

Η διεθνής αγορά μαχητικών αεροσκαφών της κατηγορίας του Eurofighter για τα επόμενα 20 χρόνια, προσδιορίζεται σύμφωνα με την κοινοπραξία σε 800 παραγωγικές μονάδες, εκ των οποίων η πώληση 300 ευρωμαχητικών θεωρείται ως στόχος της κοινοπραξίας, ο οποίος θα επέτρεπε να παραμείνουν ανοιχτές οι γραμμές της παραγωγικής διαδικασίας μέχρι το 2020 με 2021. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ιδιαίτερη σημασία για την κοινοπραξία έχει ο διαγωνισμός MMRCA της Ινδίας για 126 αεροσκάφη σε πρώτη φάση.

Σε σχέση με τον ενδεχόμενο της πώλησης του αεροσκάφους σε άλλες χώρες, τα, ο επικεφαλής της εκστρατείας αναφέρεται σε εκστρατείες πωλήσεων σε όλο τον κόσμο – όπως στην Ελβετία, την Ελλάδα, την Ιαπωνία, τη Ρουμανία, και την Τουρκία. Επιπλέον, υπάρχει το ενδιαφέρον πολλών χωρών από την Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, αλλά και άλλες χώρες.

Ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί η παραγωγή μακροπρόθεσμα είναι ο εξαγωγικός τομέας. Είναι κοινό μυστικό ότι η Ιταλία και η Βρετανία είναι επιφυλακτικές λόγω των περιορισμένων πόρων του προϋπολογισμού σε άλλες παραγγελίες. Η Ιταλία και η Βρετανία θέλουν επίσης να προμηθευτούν το μαχητικό αεροσκάφος Joint Strike Fighter (JSF). Η υλοποίηση της επόμενης τμηματικής σύμβαση του Eurofighter – η λεγόμενο δόση 3B – είανι σύμφωνα με τος ειδικούς τόσο πολύ αβέβαιη, παρά το γεγονός ότι μια συμφωνία-πλαίσιο με τις τέσσερις εταιρικές χώρες για την παραγωγή 620 αεροσκαφών σε τρία τμήματα.

FOX2MAGAZINE με πληροφορίες από Financial Times Deutschland

One thought on “O Enco Casolini (επικεφαλής της κοινοπραξίας Eurofighter) ασκεί πιέσεις για να ασκηθούν πιέσεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s