ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Έλληνας πρέσβης μοιράζει το Αιγαίο στη μέση!!!


Αυτοί εκπροσωπούν την Ελλάδα;

Ελληνας διπλωμάτης δηλώνει κατάργηση των συνόρων στο Αιγαίο την επομένη ημέρα της εισόδου της Τουρκίας στην Ε.Ε.!!!

Αυτό μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί, φυσικά, να εννοηθεί και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε ένας τόσο σημαντικός διπλωμάτης, όπως ο κύριος Βασίλης Κασκαρέλης, πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, να προβαίνει σε παιδαριώδεις και άκρως επικίνδυνες δηλώσεις, οι οποίες φυσικά κατεγράφησαν και διαφημίστηκαν από το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ΤRT.

«Μεγάλο μέρος των προβλημάτων που υπάρχουν ανάμεσα σε Άγκυρα και Αθήνα, θα λυθούν χωρίς αμφιβολία την επομένη της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ευθαρσώς και χωρίς δεύτερη σκέψη ο Πρέσβης της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής Βασίλης Κασκαρέλης!!!

Ο Κασκαρέλης σε ομιλία που έκανε στην Ουάσινγκτον, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως η ένταξη της Τουρκίας είναι προς το συμφέρον και της Ευρώπης. Κι έτσι, η Τουρκία απέκτησε ακόμη έναν σύμμαχο για την πολυπόθητη είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα έλληνας πρέσβης είπε τα εξής:

«Σε περίπτωση που η Τουρκία γίνει μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα περισσότερα από τα μεταξύ μας προβλήματα, θα λυθούν την αμέσως επόμενη μέρα και χωρίς καν να χρειαστεί διαπραγμάτευση. Τα προβλήματα στο Αιγαίο, ας πούμε. Όταν η Τουρκία ενταχθεί στην ΕΕ, τα σύνορα θα καταργηθούν, επομένως δεν θα απομείνει και πρόβλημα».

Έτσι, ο κύριος Κασκαρέλης βλέπει πως δεν χρειάζεται να υφίσταται πλέον ο ρόλος του ως διπλωμάτης, αφού δεν πρόκειται η Ελλάδα να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για τα(;) μεταξύ μας προβλήματα. Ίσως, βέβαια, στο συγκεκριμένο σημείο, να ξεχνάει ο έλληνας πρέσβης πως ένα μόνο πρόβλημα αναγνωρίζει η Ελλάδα με την Τουρκία και αυτό το πρόβλημα ονομάζεται υφαλοκρηπίδα. Τα πολλά προβλήματα που βλέπει ο έλληνας διπλωμάτης, προφανώς είναι δική του άποψη, εκτός και εάν εκφράζει τις απόψεις της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου, φανερώνοντας έτσι μία περίεργη και μη δημοσιευμένη στροφή της εξωτερικής μας πολιτικής.

Κατά δεύτερον, στο σόφισμα του έλληνα πρέσβη υπάρχει η κατάργηση των συνόρων στο Αιγαίο, εάν η Τουρκία μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σαφέστατα, συμπαθής διπλωμάτης αγνοεί την έννοια των συνόρων και τι περικλείεται σε αυτήν. Και ευτυχώς, δεν έχει να κάνει με την «εθνικιστική» πλευρά, που κάποιοι θα τρέξουν να μου χρεώσουν, αλλά με ένα πλήθος άλλων παραγόντων, που έχουν απόλυτη συνάφεια με την οικονομία και το δικαίωμα της εκμετάλλευσης των υποθαλάσσιων και υπεδάφιων πλουτοπαραγωγικών πηγών του Αρχιπελάγους μας. Τώρα, με ποιο δικαίωμα αυτός ο δυστυχώς διπλωμάτης καταργεί τα σύνορα και ουσιαστικά παραχωρεί (αυτομάτως σύμφωνα με τον περίεργο συλλογισμό του) τα δικαιώματα (προφανώς η διάνοιά του μοιράζει στη μέση το Αιγαίο για να μην υπάρχουν «παρεξηγήσεις» ή «αδικημένοι») εκμετάλλευσης στην τουρκική πλευρά, είναι κάτι που μάλλον ειδικοί ψυχολόγοι, ψυχαναλυτές και ψυχίατροι θα πρέπει να ερευνήσουν. Και να είναι ευχαριστημένος ο έλληνας πρέσβης στις ΗΠΑ, εάν ασχοληθεί μαζί του ιατρικό επιστημονικό προσωπικό και όχι ειδικοί επιστήμονες άλλων υπηρεσιών της χώρας, π.χ. ειδικοί ανακριτές υπηρεσιών ασφαλείας του κράτους…

Βέβαια, απορίας άξιο είναι πως ο κύριος Κασκαρέλης προχώρησε στην συγκεκριμένη δήλωση, αγνοώντας βασικές αρχές και θέσεις της ίδιας της χώρας που εκπροσωπεί, δηλαδή της Ελλάδας.

– Πήρε από κάποιον την άδεια και αν όχι, γιατί συνεχίζει ο πρέσβης αυτός να βρίσκεται στη θέση του, αφού ουσιαστικά δημιουργεί ρήγμα στις θέσεις της χώρας μας για το Αιγαίο και τις βλέψεις της Τουρκίας…;

– Γιατί δεν έχει προχωρήσει στην άμεση αντικατάστασή του ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας, κ. Γιώργος Παπανδρέου; Είναι δυνατόν να συνεργάζεται με ανθρώπους που μέσα από δηλώσεις τους δημιουργούν προβλήματα στην πολιτική που θέλει να επιβάλει απέναντι στην τουρκική θρασύτητα;

– Τι έχει να πει, άραγε, το υπόλοιπο του διπλωματικού σώματος της Ελλάδας; Εγκρίνουν ή όχι; Συμφωνούν ή διαφωνούν με αυτές τις δηλώσεις του κυρίου Κασκαρέλη;

Κωνσταντίνος / πηγη

5 thoughts on “Έλληνας πρέσβης μοιράζει το Αιγαίο στη μέση!!!

 1. Φίλε sub92 καλημέρα.

  Ευχαριστούμε για το link.

  ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

  Έλληνας Πρέσβης: Η ένταξη της Τουρκίας θα επιλύσει προβλήματα.

  Ο Έλληνας Πρέσβης των ΗΠΑ, Κος Βασίλης Κασκαρέλης, είπε τη Δευτέρα (προχθές) πως τη μέρα που η Τουρκία θα γίνει μέλος της Ε.Ε θα επιλυθούν τα περισσότερα από τα προβλήματα μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας χωρίς κανέναν απαιτούμενο διάλογο.

  Η θέση του Κου Κασκαρέλη διατυπώθηκε μια μέρα μόλις από τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Κου Δ. Δρούτσα:

  «Η Τουρκία έχει θέση στην Ε.Ε. Αλλά όχι η σημερινή Τουρκία. Όχι η Τουρκία που παίζει με την ιδέα του οθωμανικού της παρελθόντος. Ο καιρός των αυτοκρατοριών πέρασε.

  Ο Κος Κασκαρέλης παρέθεσε τα θέματα του Αιγαίου Πελάγους, ως παράδειγμα, λέγοντας, «Όταν η Τουρκία γίνει μέλος της ΕΕ, θα εξαφανιστούν τα σύνορα και, ως εκ τούτου, δεν θα υπάρχουν προβλήματα»

  Ο Πρέσβης δήλωσε πως υπάρχει μια «κόπωση» γενικά στην Ε.Ε λόγω της επέκτασης της, αφού προστέθηκαν μέλη χώρες που υποφέρουν από την οικονομική κρίση «συμπαρασύροντας» έτσι τα υποψήφια μέλη να φαίνονται σαν βάρος.

  Αυτή η περίπτωση δεν ισχύει μόνο για τη Τουρκία αλλά και για τις άλλες χώρες, ανεξαρτήτου μεγέθους και πληθυσμού.

  Ο Κος Κασκαρέλης είπε πως ήταν ένας από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές όσον αφορά την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. «Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό δεν είναι ενδιαφέρον μόνο της Τουρκίας και της Ελλάδας, αλλά όλης της Ευρώπης.

  Ο Κος Κασκαρέλης ωστόσο διευκρινίζει πως δεν εννοεί και υποστηρίζει σαν μέλος μια χώρα που αγνοεί τους κανόνες και τους νόμους της Ε.Ε.

  «Εάν θέλετε να γίνετε μέλη, θα πρέπει να τηρήσετε τους κανόνες»

  ………………………………………………………………………………………………………………………………

  Κοινώς όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι…

  Κάντε κύριοι Τούρκοι λίγο τα κορόιδα στο θέμα της Χάλκης, σε κάτι ανθρώπινα δικαιώματα και γενικότερα σε αυτά που η Ε.Ε επιθυμεί,

  και μετά,

  το Αιγαίο το έχουμε από μισό.

  Ωστόσο για μένα, επειδή οι Τούρκοι είναι σαν τους Σκοπιανούς (μονά-ζυγά δικά μου) και επειδή κατά βάθος κανείς από τους Ευρωπαίους δεν τους θέλει,

  δεν πρόκειται να αλλάξουν τίποτα στη συμπεριφορά τους και το θέμα θα μείνει ως έχει…και οι προκλήσεις ίσως και να ενταθούν.

 2. Αλλος ενας αποστατης αμερικανοτσολιας ! Βρε δεν θα βρουμε αρκετα δεντρα για να τους κρεμασουμε ολους !

 3. Διαβάζουμε τόσο απίθανα πράγματα, που στο τέλος ..θα χάσουμε τα λίγα μαλλιά της κεφαλής μας!!!
  Επιτέλους δεν μπορούμε να μιμηθούμε στο ελάχιστο τον Τούρκο πρωθυπουργό;
  Όχι, μη φανταστείτε να ρίξουμε κανένα αεροπλάνο πάνω από την Ικαρία – να κάνουμε το ίδιο που έκανε αυτός στον πρέσβη του στο Αμέρικα και όχι επειδή έκανε τίποτα περίεργες δηλώσεις για τη λύση του κυπριακού εκτός γραμμής – ήταν απ’ τους κεμαλικούς ο άνθρωπος και πήγε αδιάβαστος!
  Εκτός, λέω μήπως, δεν τα είπε τυχαία ο πρέσβης (μας;;;)…

 4. Φιλε Εβριτη , δεν ειναι καθολου τυχαιο ! Ο Παπανδρεου εχει διαταγες φιλε , η Ελλαδα θα χασει πολλα μ’αυτον ! Το λεω κα το ξαναλεω μην τυχων και μπει στο μυαλο τον Ελληνων . Ο Geoffrey ειναι ανδρεικελο τον ΗΠΑ , νευροσπαστο της CIA !
  Και η ιδεα σου για το αεροπλανο δεν ειναι και ασχημη ! Αλλα γ’αυτο χρειαζεται θαρος , εχει κατι τετοιο κανεις στο ΠΑΣΟΚ ? Αλλα τι λεω ? Πανω απο 30 χρονια δεν ειχαμε ουτε εναν ηγετη με την αξια της λεξης ! Φτασαμε στον βυθο στεις 4 Νοεμβριου !
  Θελω νεες εκλογες !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s