ΔΙΕΘΝΗ / Εξοπλισμοί

Τρίμηνο αποφάσεων για την κοινοπραξία.


Μία σειρά κρίσιμων αποφάσεων για την πορεία του προγράμματος Eurofighter πρόκειται να είναι το τρέχον τρίμηνο. Πιο αναλυτικά, η κοινοπραξία θα πρέπει να πάρει αποφάσεις σχετικά με μία σειρά προγραμμάτων αναβάθμισης του ευρωπαϊκού μαχητικού τα οποία θα το διατηρήσουν ανταγωνιστικό στη διεθνή αγορά.

Ήδη, όπως αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα σε άλλη ανάρτησή μας, θετικές εξελίξεις υπάρχουν γύρω από το ζήτημα του HMS. Όμως το HMS μόνο δεν αρκεί. Στις συζητήσεις θα ληφθούν υπόψη το ραντάρ AESA, το σύστημα TVC και ο εξοπλισμός των αεροσκαφών με τον πύραυλο Meteor.

Στο θέμα του ραντάρ, για το οποίο υπάρχει εκτενής αναφορά στο Autumn 09 Special Report (το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στις “Εκδόσεις”), υπάρχουν δύο προτάσεις. Η γερμανική πλευρά προτιμά μια γρήγορη λύση με τη χρησιμοποίηση σταθερού ραντάρ AESA. Η βρετανική πλευρά προτείνει το καινοτόμο ραντάρ Swashplate της Selex, υποεκδόσεις του οποίου δοκιμάζονται στο Tornado και το Gripen Demo. Αν και οι δυνατότητες του υφιστάμενου ραντάρ Captor πιστεύεται ότι είναι καλύτερες και από τα αμερικανικά ραντάρ AESA πρώτης γενιάς, το ραντάρ AESA είναι αναγκαίο για την προσέλκυση νέων πελατών.

Μαζί με το ραντάρ, θα πρέπει να αποφασιστεί η τύχη του TVC. Η εισαγωγή ακροφύσιων κατευθυνόμενης ώσης θα προσφέρει ευεργετικά στοιχεία στην ευελιξία του αεροσκάφους, ενώ θα μειώσει την κατανάλωση καυσίμου κατά 3 – 5%. Το TVC θα προσφέρει 7% μεγαλύτερη ώση στην υπερηχητική πτήση χωρίς μετάκαυση (supercruise), προσφέροντας πιθανότατα μέγιστη ταχύτητα 1,4 mach σε μια τέτοια κατάσταση πτήσης. Προβληματισμό προκαλεί η ανισοκατανομή βάρους που θα προκαλέσει η προσθήκη του συστήματος. Ωστόσο, αυτό το ζήτημα μπορεί να παρακαμφθεί με την εισαγωγή του ραντάρ AESA το οποίο θα είναι βαρύτερο από το CAPTOR. Υποστηρίζεται ότι το TVC θα προσθέρει στο αεροσκάφος βάρος 180 λιβρών.

Τέλος θα πρέπει να συζητηθούν τα θέματα του Meteor και του εμπλουτισμού του οπλοστασίου κρούσης. Ο Meteor αναμένεται να προσφέρει ασυναγώνιστες επιδόσεις στην εναέρια μάχη πέραν του οπτικού ορίζοντα, ενώ η πιστοποίηση της κατευθυνόμενης βόμβας Paveway IV θα προσθέσει άλλο ένα εργαλείο για τις αποστολές κρούσης ακριβείας.

Fox2Magazine με πληροφορίες από το aviationweek

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s