ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσοχοϊδης στη Βουλή: «Έχουμε κακούς κι επικίνδυνους γείτονες»


«Έχουμε κακούς γείτονες, οι οποίοι είναι πολύ επικίνδυνοι όχι μόνο για την εθνική ασφάλεια αλλά και την κοινωνική μας ασφάλεια. Στη γειτονιά μας υπάρχει ένα εξαιρετικά επικίνδυνο μείγμα και χρειάζονται υπηρεσίες που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια της χώρας»

Τα παραπάνω ειπώθηκαν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, σήμερα στην Βουλή και πιό συγκεκριμένα στην αρμόδια επιτροπή που συζητήθηκε η τροπολογία με την οποία η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) θα υπάγεται εφεξής στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.»Η κυβέρνηση» τόνισε, «αποφάσισε να ενοποιήσει όλες τις υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια της χώρας, ώστε να έχουν πολιτική διεύθυνση το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μια σοβαρή χώρα πρέπει να έχει ολοκληρωμένη πολιτική ασφάλειας και όλα τα σώματα να βρίσκονται κάτω από μία ομπρέλα», τόνισε κατά την συζήτηση για την επεξεργασία της πράξης νομοθετικού περιεχόμενου από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Η ΝΔ (δια του πρώην υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου και του εισηγητή της Γρ. Αποστολάκου) δήλωσε ότι συναινεί στην σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την επισήμανση ότι εφ’ όσον επελέγη από την κυβέρνηση ο διχασμός του υπουργείου Εσωτερικών, δεν γίνεται παρά να υπαχθεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Τα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν το νομοσχέδιο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s