ΓΑΛΛΙΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«Στον αέρα τα μάτια του SCALP» της Πολεμικής Αεροπορίας.


Εκτοξεύτηκε τελικά στις 18:26 ο πυραυλικός φορέας Ariadne-5 που θα θέσει στο διάστημα τον δορυφόρο Helios-2B

Εκτοξεύτηκε στις 18:26 ο πυραυλικός φορέας Ariadne-5 που θα θέσει στο διάστημα τον δορυφόρο Helios-2B. Μέσω αυτού του δορυφόρου έχει προγραμματιστεί η Ελλάδα μαζί με την Γαλλία την Ισπανία το Βέλγιο και την Ιταλία να μπορούν να λαμβάνουν υψηλής ανάλυσης απεικονίσεις. Η ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα Hellios-2Β αφορά την απεριόριστη λήψη εικόνων από το διάστημα υψηλής ευκρίνειας μέσω time-sharing, με τους υπόλοιπους χρήστες του δορυφορικού συμπλέγματος και μετά από εισαγωγή απόρρητου κωδικού όπου ο κάθε χρήστης επιλέγει την περιοχή κατόπτευσης χωρίς κανένα άλλο περιορισμό. Τα δεδομένα αποστέλλονται στα εθνικά κέντρα αξιοποίησης και επεξεργασίας των εικόνων μεταξύ αυτών και στο ελληνικό στην Τανάγρα.

Οι απεικονίσεις Hellios-2Β είναι εξαιρετικά σημαντικές στην παραγωγή αξιόπιστων ψηφιακών χαρτών στους οποίους στηρίζεται η δημιουργία εδαφικών μοντέλων συμπεριλαμβανομένων και των υψομετρικών γεωδαιτικών στοιχείων, μέσω των οποίων αξιοποιείται το σύστημα ενδιάμεσης ναυτιλίας των βλημάτων SCALP-EG που διαθέτει η Π.Α.

Ο υπολογιστής ναυτιλίας του SCALP-EG συγκρίνει τα δεδομένα του ραντάρ που φέρει με τα αντίστοιχα υψομετρικά δεδομένα των ψηφιακών χαρτών που δημιουργηθεί από την αξιοποίηση των εικόνων των Hellios-2B επαληθεύοντας την πορεία του και προχωρώντας στις απαραίτητες διορθώσεις πορείας έως την τελική προσβολή αναλάβει το σύστημα αυτόματης αναγνώρισης στόχου (ATA).

Χωρίς την παροχή των δεδομένων αυτών η αξιοποίηση των βλημάτων SCALP-EG καθίσταται προβληματική και αυτός είναι ένας από τους λόγους της ελληνικής συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Σχετικές πληροφορίες και ζωντανή σύνδεση εδώ

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

One thought on “«Στον αέρα τα μάτια του SCALP» της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s