Κύπρος

Σε φάση υλοποίησης πέρασε η αγορά 41 Τ-80 απο την ΕΦ


Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού «Δούρειος Ίππος», η προμήθεια μιας επιλαρχίας ρωσικών αρμάτων μάχης Τ-80U από την Κυπριακή Εθνική Φρουρά πέρασε πλέον σε φάση υλοποίησης ,καθώς καταβλήθηκε η προκαταβολή προς την ρωσική πλευρά, σηματοδοτώντας την έναρξη της τελικής φάσης του προγράμματος. Με την αγορά των Τ-80 το ΓΕΕΦ θα μπορέσει να διευρύνει το ποιοτικό πλεονέκτημα της αιχμής των Κυπριακών τεθωρακισμένων (ΧΧ ΤΘ Ταξιαρχία) έναντι της ποσοτικής (440+ Μ-48) υπεροχής των κατοχικών δυνάμεων.

Η προμήθεια αφορά μεταχειρισμένα άρματα από τα αποθέματα του Ρωσικού Στρατού τα οποία επιθεωρήθηκαν από κλιμάκιο της ΕΦ και βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Αφού υποστούν τις κατάλληλες τροποποιήσεις για να έρθουν στο ίδιο επίπεδο με τα Τ-80 που βρίσκονται ήδη σε υπηρεσία,θα αρχίσουν οι παραδόσεις οι οποίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός 18 μηνών,μέχρι το τέλος του 2010. Η σύμβαση αξίας 110 εκ. ευρώ περιλαμβάνει option για ακόμη 41 άρματα του τύπου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η δύναμη της ΧΧ ΤΘ Ταξιαρχίας αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά εντός συντόμου χρονικού διαστήματος , διαθέτοντας 2 Επιλαρχίες αρμάτων Τ-80U.

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s