ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / Εξοπλισμοί

Δείπνο σε πολυτελές restaurant παραθέτει σε δημοσιογράφους η Lockheed Martin – Νέα πρόταση για F-16;


Δείπνο στο πολυτελές club-restaurant “DA VINCI” στην Αγία Παρασκευή, παραθέτει αυτή την ώρα η Lockheed Martin σε αριθμό δημοσιογράφων του στρατιωτικού ρεπορτάζ. Το δείπνο παρατίθεται στην σκιά της αποτυχίας της εταιρείας να προωθήσει την πρόταση oμογενοποίησης/εκσυγχρονισμού των F-16 της ελληνικής Π.Α., αλλά και της προώθησης 10 επιπλέον μαχητικών F-16 Advanced Block 52+, μία πρόταση η οποία αν γινόταν αποδεκτή από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα σήμαινε το τέλος οποιουδήποτε προγράμματος απόκτησης Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους, τουλάχιστον μέχρι το 2015.

Και αυτό, όχι γιατί δεν είναι προς την σωστή κατεύθυνση το πρόγραμμα ομογενοποίησης των F-16, αλλά οι οικονομικές δυσχέρειες δεν επιτρέπουν την υλοποίηση και των δύο προγραμμάτων τώρα. Η προθεσμία τουλάχιστον για το πρόγραμμα ομογενοποίησης εκπνέει στις 31/12 και όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτό με δεδομένη την υποχώρηση στο νούμερο 16 των προτεραιοτήτων της Π.Α. του εν λόγω προγράμματος.

Φυσικά η L.M. δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προσπάθεια και το πιθανότερο είναι να ανανεώσει τις προθεσμίες δεδομένης και της επίσκεψης στις ΗΠΑ του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι. Πηγές της Π.Α. αναφέρουν ότι τα στελέχη της εταιρείας υπανίχθηκαν σε πρόσφατη επάφή τους με την Aεροπορία, ότι θα ανανεωθεί η πρόταση για την αναβάθμιση των F-16.

Ήδη έχει εγκριθεί από την L.M. ένα μεγάλο διαφημιστικό κονδύλι για εφημερίδες και περιοδικά μέσα στο 2010. Άλλωστε και το 2009 η Lockheed Martin είχε διαθέσει μεγάλα ποσά για την διαφήμιση του F-16, αλλά και του F-35 σχεδόν σε όλα τα αμυντικά περιοδικά. To αποψινό δείπνο στο πανάκριβο «DA VINCI», είναι χαρακτηριστικό της επένδυσης που διατίθεται να κάνει η Lockheed Martin στο τομέα των δημοσίων σχέσεων με τους δημοσιογράφους για να επιτύχει τους στόχους της.

Την επικοινωνία της εταιρείας την έχει στην Ελλάδα η εταιρεία δημοσίων σχέσεων «Σίμος Τσομώκος», γνωστή για τις επιτυχείς κινήσεις της στο χώρο της Άμυνας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s