ΔΙΕΘΝΗ / ΡΩΣΙΑ

Παραδόθηκαν τα δύο πρώτα Su-34 στη Ρωσική αεροπορία.


Μια νέα εποχή ξεκίνησε για την Αεροπορία της Ρωσίας με την παράδοση από την εταιρεία Sukhoi των δύο πρώτων αεροσκαφών Su-34 τα οποία αποτελούν μέρος της παραγγελίας που έδωσε η ρωσική αεροπορία το 2008 για την κατασκευή 32 συνολικά αεροσκαφών αυτού του τύπου μέχρι το 2013. Παράλληλα η εταιρεία παρέδωσε λίγες μέρες νωρίτερα τα τελευταία αεροπλάνα του συμβολαίου για τον εκσυγχρονισμό αριθμού αεροσκαφών Su-24M2.

Είναι η πρώτη παραλαβή νέων αεροσκαφών τακτικού βομβαρδισμού τα τελευταία είκοσι χρόνια από την ρωσική Αεροπορία και το νέο αεροσκάφος θεωρείται ανώτερο από το F-15E Strike Eagle, από το οποίο ωστόσο το χωρίζει τουλάχιστον μία δεκαπενταετία εξέλιξης. 

Τα αεροσκάφη Su-34 είναι διθέσια μαχητικά-βομβαρδιστικά πρώτης γραμμής, όπως χαρακτηρίζονται στην ρωσική αεροπορία και πρόκειται να αντικαταστήσουν τα παλαιότερα αεροσκάφη Su-24.

Το αεροσκάφος πέταξε για πρώτη φορά ως πρωτότυπο το Δεκέμβριο του 1993, με τα δύο πρώτα αεροσκάφη να παραδίδονται στη ρωσική αεροπορία το Δεκέμβριο του 2006. Ακολούθησαν νέες παραδόσεις με αποτέλεσμα ο αριθμός των αεροσκαφών να φτάσει τα 20 το 2008.

Σύμφωνα με ρωσικές πληροφορίες, το αεροσκάφος δοκιμάστηκε στο δεύτερο ρωσο-τσετσενικό πόλεμο το 1999-2000 με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα. Οι συνολικές ανάγκες της ρωσικής αεροπορίας ανεβάζουν τον αριθμό των νέων αεροσκαφών στα 200.

Τα 200 αυτά αεροσκάφη αυτά θα αντικαταστήσουν τα αεροσκάφη, Su-24M, τα Tu-22, τα Su-24MR, και τα Mig-25RB. Τα υπό εκσυγχρονισμό Su-24Μ2 θα παραμείνουν σε υπηρεσία για 20 ακόμα χρόνια και θα αντικατασταθούν μελλοντικά  από τα Su-34. Τα  Su-34 μαζί με το Su-35S και το εκπαιδευτικό Yak-130, αλλά και το υπό ανάπτυξη PAK-FA πρόκειται να αποτελέσουν τον πυρήνα του στόλου της ρωσικής Αεροπορίας για το μέλλον.    

Το  Su-34 πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευέλικτο για βομβαρδιστικό, διθέσιο (side-by-side διάταξη)αεροσκάφος 4+ γενιάς. Προωθείται από δύο κινητήρες TDRD-AL35F με ώση 14800 κιλών έκαστος, η μέγιστη ταχύτητα σε μεγάλο ύψος φτάνει τα 1,8 μαχ, ενώ στο επίπεδο της θάλασσας τα 1,14 μαχ, και η επιχειρησιακή οροφή τα 65.000 πόδια.

Η εμβέλεια του αεροπλάνου για αποστολές βομβαρδισμού χωρίς εξωτερικές δεκαμενές φτάνει τα 1.113 χλμ σε διαμόρφωση αποστολής hi-hi-hi, και τα 600 χλμ σε διαμόρφωση αποστολής hi-low-hi, ενώ με τις εξωτερικές δεξαμενές η εμβέλεια του αυξάνεται και φτάνει τα 4.500 χλμ.

Διαθέτει ηλεκτροπτικό σύστημα UOMZ EO, Radar τεχνολογίας παθητικής ηλεκτρονικής σαρώσεως πολλαπλών (PESA) λειτουργιών και ενσωματωμένο σύστημα ECM.

Το οπλικό φορτίο που μπορεί να μεταφέρει φτάνει τους 8 τόνους.   

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s