ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος Τσετσενίας: «Η Δύση θέλει να καταστρέψει τη Ρωσία»


Ο πρόεδρος της Τσετσενίας Razman Kadyrof με πρώην δράση σε ανταρτικές ομάδες ο οποίος αργότερα στράφηκε υπέρ των Ρώσων, δήλωσε πως η επίθεση της Γεωργίας πέρσι στην περιοχή της Νότιας Οσετίας αποτέλεσε μέρος ενός γενικότερου σχεδίου της Δύσης για να καταλάβει την περιοχή του Καυκάσου. «Εάν καταλάβουν την περιοχή του Καυκάσου, μπορεί ο καθένας να πει με ευκολία πως ουσιαστικά θα έχουν υπό το έλεγχό τους όλη τη Ρωσία καθώς ο Καύκασος είναι η σπονδυλική μας στήλη» δήλωσε ο Kadyrof.

Τις δηλώσεις αυτές ο πρόεδρος της Τσετσενίας τις έκανε από την ιδιωτική του έπαυλη στην πόλη Gudermes κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας Γκρόζνι. «Η ρωσική κυβέρνηση είναι ανάγκη να επεξεργαστεί μια νέα στρατηγική, είναι ανάγκη να επιτεθεί. Γεωργία, Νότια Οσετία, Ουκρανία αυτό μπορεί να συμβαίνει για πολύ καιρό ακόμη. Είναι το μαρτύριο της Ρωσίας. Γιατί πρέπει να υποφέρουμε από την στιγμή που μπορούμε να ξεριζώσουμε αυτή την κατάσταση για τα καλά;

Είμαστε μια μεγάλη δύναμη, έχουμε τα πάντα, στρατό και τεχνολογία, πρέπει να επιτεθούμε», συμπλήρωσε. Ο Ahmad Kadyrof ο πατέρας του Razman ήταν αντάρτης ο οποίος άλλαξε στρατόπεδο το 1999 με το ξέσπασμα του δεύτερου Τσετσενικού πολέμου.

Ο Ahmad έγινε πρόεδρος της Τσετσενίας το 2003 σκοτώθηκε όμως από βομβιστική επίθεση το 2003. Ο γιος του που έγινε πρόεδρος το 2007, συνέτριψε ένα ανταρτικό κίνημα, αναδιοργάνωσε το στρατό και επέβαλε το μουσουλμανικό νόμο στη χώρα. Ο Kadyrof έχει κατηγορηθεί κατ επανάληψη για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και για έμμεση συμμετοχή του στις δολοφονίες πολιτικών του αντιπάλων που βρίσκοντνα εξόριστοι στην Αυστρία και την Τουρκία, επικεφαλής ανταρτικών ομάδων που δολοφονήθηκαν στο Ντουμπάι και στη Μόσχα, αλλά και δημοσιογράφων όπως η Anna Politkovskaya ή ο ακτιβίστρια Natalya Estemirova.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε πως γίνεται πολλοί από τους αντιπάλους του να έχουν βρει βίαιο θάνατο απάντησε πως έχει βοηθήσει προσωπικά πολλές από τις οικογένειες των θυμάτων αυτών και πως δεν ήταν εχθροί του. «Δεν θέλω να σκοτώνω. Ποιους πολέμησα; Πολέμησα τρομοκράτες. Ποιους προστατεύω; Προστατεύω όλη τη Ρωσία ώστε οι πολίτες στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη να μπορούν να ζουν ειρηνικά. Με κατηγορούν πως έχω σκοτώσει γυναίκες και παιδιά, αυτό δεν είναι αλήθεια», είπε. Ο Kadyrof δήλωσε ακόμη πως οι εναπομείναντες αντάρτες στη Τσετσενία, χρηματοδοτούνται και εξοπλίζονται από τη Δύση. Θέλω να δηλώσω αυτό: Όσοι κατέστρεψαν τη Σοβιετική Ένωση, όσοι επιχειρούν να καταστρέψουν τη Ρωσική Ομοσπονδία, αυτοί στέκονται από πίσω τους».

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Τσετσενίας δήλωσε πως είναι καλό που θέλει να ξεκινήσει μια νέα περίοδο στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις, μετά την τεταμένη περίοδο που προηγήθηκε επί προεδρίας Μπους, αλλά εάν δεν γίνει αυτό, έχουμε ένα πολύ πολιτικό, μια παγκόσμια προσωπικότητα τον Vladimir Vladimirovich Putin. Δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν σε όλο τον κόσμο».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s