ΕΛΛΑΔΑ / Κύπρος

«Μομφή» Λονδίνου σε Ελλάδα, Κύπρο.


Του ανταποκριτή μας στις Βρυξελλες Κωνσταντινου Kαλλεργη

«Τα διμερή ζητήματα δεν πρέπει να παρακωλύουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις», σημειώνει το Λονδίνο σε γραπτή μονομερή δήλωσή του που κατατέθηκε χθες στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ενωσης, ως μήνυμα προς την Κύπρο, την Ελλάδα για την υπόθεση των Σκοπίων αλλά και τη Σλοβενία, σε συνέχεια του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων των αρχών του μηνός και του προχθεσινού Συμβουλίου Σύνδεσης της Ε.Ε. με την Τουρκία και την Κροατία.

Με τη δήλωσή του, το «Φόρεϊν Οφις» ουσιαστικά καταγράφει επισήμως την αντίδρασή του στη διευκρίνιση από πλευράς Κύπρου ότι θα θέτει προϋποθέσεις πριν επιτρέψει το άνοιγμα έξι συγκεκριμένων νέων κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας. Παράλληλα, αποτελεί μήνυμα και προς τη Σλοβενία, που τη Δευτέρα δεν επέτρεψε το άνοιγμα τριών κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κροατίας και, φυσικά, προς την Ελλάδα για το ουσιαστικό βέτο που ασκεί στην έναρξη διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με την ΠΓΔΜ.

Σημειώνει έτσι η Βρετανία στη δήλωσή της, η οποία διανεμήθηκε χθες στις Βρυξέλλες σε χαμηλό διπλωματικό επίπεδο στις μόνιμες αντιπροσωπείες των κρατών-μελών, ότι συντάσσεται με το σκεπτικό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πως «διμερή ζητήματα δεν πρέπει να παρακωλύουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Οι διμερείς διαφορές πρέπει να επιλύονται από τα ενδιαφερόμενα μέρη, σε πνεύμα καλής γειτονίας και λαμβάνοντας υπ’ όψιν το συνολικό συμφέρον της Ε.Ε.».

«Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις»

Προχωρώντας, το Λονδίνο σημειώνει πως «προσβλέπει» στη διατήρηση της «δυναμικής» της διεύρυνσης και το 2010 «και πέραν αυτού», τόσο με τη συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Κροατία και την Τουρκία αλλά και «με άλλες υποψήφιες χώρες». Προσθέτει δε για τις άλλες υποψήφιες χώρες ότι θα πρέπει να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις «εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις». Είναι σημαντικό εδώ για την Ελλάδα και ειδικά για την περίπτωση των Σκοπίων, πως η Επιτροπή τον Νοέμβριο έκρινε επισήμως ότι οι προϋποθέσεις που τους είχαν τεθεί πράγματι εκπληρώθηκαν και τύποις τίποτα δεν εμποδίζει την έναρξη των διαπραγματεύσεων πέραν του γνωστού «διμερούς ζητήματος» του ονόματος.

Σημειώνεται ότι το Λονδίνο είχε προειδοποιήσει ήδη από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ενωσης, όταν η Κύπρος είχε ανακοινώσει την επιβολή προϋποθέσεων για την Τουρκία, ότι θα προχωρήσει σε αυτήν ακριβώς την κίνηση, την έκδοση «δήλωσης» με την οποία θα εκφράζει τις αντιρρήσεις του.

ΠΗΓΗ

5 thoughts on “«Μομφή» Λονδίνου σε Ελλάδα, Κύπρο.

 1. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ , ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΤΩΡΑ ΠΟΛΥ, ΣΚΥΒΟΥΝ, Η ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΡΜΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ , ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΠΟΥ ΈΣΚΥΒΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΗ, ΗΤΑΝ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ, ΑΛΗΘΕΙΑ , ΣΗΜΕΡΑ ΠΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ??? ΦΑΓΑΤΕ ΠΟΛΥ, ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥΣ , ΦΙΛΟΙ , ΜΑΣ, ΑΓΓΛΟΙ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ , ΝΟΜΙΖΩ , ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΤΩΡΑ.. ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΤΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΜΑΣ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ, ΕΛΕΟΣ, ΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ , ΑΓΓΛΟΙ ,ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΜΙΣΗΤΕ ΤΟΣΟ, ΕΣΤΩ , ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ,ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΤΩΡΑ , ΕΛΕΟΣ.. ΔΟΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΜΑΣ..ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ..-

 2. Είναι δυνατόν να μιλάτε για εθνική υπερηφάνεια και να γράφετε το όνομα του ιστολογίου σας με λατινικούς χαρακτήρες;
  Αν δεν είσαστε περήφανοι για τη γλώσσα μας τότε για ποιο πράγμα αξίζει να είσαστε περισσότερο υπερήφανοι;

 3. Καλησπέρα κύριε Καββαδά.

  Για να είμαι ειλικρινής και εγώ αν επισκεφτώ το δικό σας ιστολόγιο ίσως κάτι να βρω που δεν θα μου αρέσει.

  Μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφω στους 11 μήνες που «υπάρχουμε» σαν ιστολόγιο μας έχουν επισκεφτεί συνολικά 218.273 φορές. Κάποιοι συμφώνησαν και κάποιοι διαφώνησαν μαζί μας.

  Να αλλάξουμε τώρα το όνομα ή να σας εξηγήσουμε ποιος επέλεξε ή υπό ποιες προϋποθέσεις επιλέχτηκε το συγκεκριμένο όνομα δεν είναι και απαραίτητο.

  Ευχόμαστε να βρείτε την υπόλοιπη «εικόνα» μας απλά…Ελληνική και να συνεχίσετε να σχολιάζετε στις αναρτήσεις μας.

  Να είστε καλά, να έχετε Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά.

  Φιλικά / Λουκάς (ο ένας εκ των δύο διαχειριστών).

 4. Με αυτα που λένε οι <> γνωστοί για τα <> που έχουνε, η αντίδρασή μας πρέπει να είναι μία: ούτε αγορά αγγλικής βίδας και κλείσιμο των βάσεων στην Κύπρο (επειδή μας έχουνε προσφέρει ήδη πολλά) και διαπραγμάτευση γι αυτές είτε με τους Γάλλους είτε με τους Ρώσους. Να δούμε μετά πως θα χοροπηδούν.Αυτά είναι όμως παιχνίδια για όσους έχουν κότσια, και αν κάποιος πεί φοβισμένα τι θα μας κάνουν μετά; τον απαντώ με αυτό που είχε πεί κάποιος μεγάλος πολιτικός της Κύπρου για το ΟΧΙ στο σχέδιο ΑΥΝΑΝ <>

 5. Με αυτα που λένε οι φίλοι μας γνωστοί για τα χουσούρια που έχουνε, η αντίδρασή μας πρέπει να είναι μία: ούτε αγορά αγγλικής βίδας και κλείσιμο των βάσεων στην Κύπρο (επειδή μας έχουνε προσφέρει ήδη πολλά) και διαπραγμάτευση γι αυτές είτε με τους Γάλλους είτε με τους Ρώσους. Να δούμε μετά πως θα χοροπηδούν.Αυτά είναι όμως παιχνίδια για όσους έχουν κότσια, και αν κάποιος πεί φοβισμένα τι θα μας κάνουν μετά; τον απαντώ με αυτό που είχε πεί κάποιος μεγάλος πολιτικός της Κύπρου για το ΟΧΙ στο σχέδιο ΑΥΝΑΝ θα μας βομβαρδίσουν;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s