Κύπρος

Δημ. Χριστόφιας: Όχι στις ξένες επεμβάσεις


Κατά των ξένων επεμβάσεων στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού τάχθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημ. Χριστόφιας, ο οποίος τόνισε ότι η τύχη του κυπριακού λαού δεν θα πρέπει να καθορίζεται από οποιονδήποτε απ’ έξω.

Μιλώντας χθες βράδυ στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι Κύπρος και Ελλάδα καίγονται στο ίδιο καζάνι και θα πρέπει να βγουν αλώβητες.

«Παρά το γεγονός ότι ο αντίπαλος είναι ισχυρός, έχουμε τη θέληση, την αποφασιστικότητα και την ευελιξία για να φθάσουμε στο τέρμα, στην Ιθάκη, στην επανένωση αυτού του δύσμοιρου τόπου. Και αυτό θα επιτευχθεί, μέσα από μια λειτουργική και βιώσιμη ομοσπονδία, η οποία να δίνει τη δυνατότητα ειρηνικής συμβίωσης με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας», υπογράμμισε ο κ. Χριστόφιας.

Ο κ. Χριστόφιας ευχαρίστησε θερμά τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη του στον αγώνα του Κυπριακού λαού και διαβεβαίωσε ότι οι σχέσεις τόσο με την προηγούμενη όσο και τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση, ήταν, είναι και θα παραμείνουν άψογες.

Όσον αφορά την ΕΛΔΥΚ, ο κ. Χριστόφιας δήλωσε ότι αποτελεί μέρος της αμυντικής ικανότητας και των σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Δυστυχώς η ανισότητα και η αδικία επικρατούν ακόμη και στις διακρατικές σχέσεις, έτσι για 35 ολόκληρα χρόνια, η Κυπριακή Δημοκρατία στερείται του αγαθού της ελευθερίας και της δυνατότητας να ελέγχει όλη την επικράτεια της, γιατί παράνομα η Τουρκία κατέχει μέρος του εδάφους της», παρατήρησε ο Κύπριος Πρόεδρος.

Καταλήγοντας, ο κ. Χριστόφιας σημείωσε πως παρά την κακοδαιμονία της κατοχής, ο φιλόπονος Κυπριακός λαός κατορθώνει να γιορτάζει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με ένα τραπέζι, που είναι επαρκές σε αγαθά.πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s