ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Παραβιάσεις FIR Αθηνών από τουρκικά αεροσκάφη.


 Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, σήμερα, ανήμερα των Χριστουγέννων, οκτώ τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν νότια της Λήμνου στις 10.28 το πρωί στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσης (καταγράφηκε μια παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών) και στη συνέχεια, προχώρησαν σε δύο παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στην περιοχή του βόρειου και κεντρικού Αιγαίου.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά και εξήλθαν του FIR Αθηνών, βόρεια της Σάμου στις 10.53. Η σημερινή ενέργεια της γείτονος χώρας, έρχεται σε αντίθεση με τα συμφωνηθέντα μεταξύ των δυο χωρών στο γνωστό μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ.

Σημειώνεται, ότι με το μνημόνιο Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν να αποφεύγουν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τη διεξαγωγή ασκήσεων τους, στη διάρκεια της αιχμής της τουριστικής περιόδου και των κυριοτέρων εθνικών θρησκευτικών εορτών.- πηγη

8 thoughts on “Παραβιάσεις FIR Αθηνών από τουρκικά αεροσκάφη.

 1. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΘΑΡΑ. ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΝΑ ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΑ. Η ΜΟΝΗ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ Η ΕΛΛΑΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΩΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΕΜΠΑΕ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ.

 2. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΟΜΠΡΕΛΑΣ (S 300 OSAK TOR GROTAL PAC 3 XOK ΜΙΡΑΖ -5 ΜΕ SCALP- MICA ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΡΑΝΤΑΡ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ) ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΟΥΝ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΝΑΤΟ ΟΗΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ G….. ΔΕΝ ΣΥΜΑΖΕΥΕΤΑΙ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΄΄ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΙΠΤΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΕΤΑΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ΄΄ . ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΕΤΑΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΦΟΡΗΤΑ…..
  ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝ ΠΕΤΑΓΕ ΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΙΑΚΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΨΕΚΑΣΤΙΚΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ; ΑΝ ΠΕΤΑΓΕ ΕΝΑ SU 35 ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Η ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΜΕΣΗ;(ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΚΑΤΑΡΙΨΕΙΣ ΕΝΑ SU 35 ΔΩΡΟ) ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΡΑΣΗ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ .ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ Η ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ; ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ….

 3. Αγαπητοί φίλοι,

  Είναι η πρώτη μου φορά που γράφω στο blog σας και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τη σύγχρονη γεωπολιτική θέση των δύο χωρών.

  Εκτίμησή μου είναι ότι πολλά έχουν αλλάξει τα τελευταία 10 χρόνια και δυστυχώς εμείς έχουμε αδρανοποιηθεί πλήρως. Θα εξηγήσω:

  Από το 1974 ως την κυβέρνηση Σημίτη, η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας ήταν ουσιαστικά πολιτική «γκρίνιας» απέναντι στην Τουρκία. Η Ελλάδα διαμαρτύρονταν διαρκώς κατά των Τουρκικών ενεργειών και ακολουθούσε παθητικά κάθε τέτοια ενέργεια. Με δυό λόγια η πρωτοβουλία των κινήσεων άνηκε στους Τούρκους και η Ελλάδα απλώς προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τις Τουρκικές ενέργειες.

  Κλασικό παράδειγμα, η πάγια αντίθεση της Ελλάδας στις τουρκικές προσπάθειες για είσοδο στην ΕΕ. Η Ελλάδα έλεγε «όχι» και οι εταίροι (Γερμανοί, Γάλλοι) έτριβαν τα χέρια τους γιατί έβαζαν τα κορόιδα μπροστά (τους Έλληνες) για να εμποδίσουν την τουρκική είσοδο που οι ίδιοι δεν ήθελαν.

  Με πρωθυπουργό Σημίτη (και ΥΠΕΞ τον ΓΑΠ), κάτι άλλαξε για πρώτη φορά:
  1. Για πρώτη φορά η Ελλάδα σταμάτησε να φέρνει εμπόδια στην τουρκική είσοδο στην ΕΕ, με ΑΜΕΣΟ αποτέλεσμα να φέρουν πλέον εμπόδια ανοιχτά οι Γερμανοί με τους Γάλλους, ενώ εμείς σφυράγαμε αδιάφορα (και σωστά κάναμε) αφού τους «πετάξαμε το μπαλάκι».
  2. Για πρώτη φορά η Ελλάδα κατόρθωσε να πάρει πρωτοβουλίες και να πετύχει κάτι που ως τότε φάνταζε ακατόρθωτο, δηλ. την είσοδο της Κύπρου στην ΕΕ.

  Επί κυβερνήσεως ΚΑΚ, τα πάντα στα ελληνοτουρκικά πάγωσαν και γυρίσαμε στα χρόνια των λιμνάζοντων υδάτων.

  Όμως, τα τελευταία χρόνια η τεράστια αναβάθμιση του γεωστρατηγικού ρόλου της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή, οδηγεί την Τουρκία να μην «καίγεται» πλέον για είσοδο στην ΕΕ. Το θέμα αυτό περνάει στις Τουρκικές προτεραιότητες σε δεύτερο ή και τρίτο ρόλο. Γιατί? Γιατί η Τουρκία έχει σημαντικότερες και ευνοικότερες προοπτικές για να ακολουθήσει. Ποιές είναι αυτές? (με τυχαία αξιολογική σειρά):
  1. Ο ρόλος κλειδί που έχει στη λύση του Ιρακινού ζητήματος
  2. Ο ρόλος κλειδί που έχει στο ζήτημα του Ιράν
  3. Ο ρόλος κλειδί που έχει στις σχέσεις κεντροασιατικών μουσουλμανικών κρατών (αλλά και του Καυκάσου) και Ρωσίας
  4. Ο ρόλος κλειδί που έχει στις σχέσεις Δύσης – Ισλάμ
  5. Ο ρόλος κλειδί που έχει ως διαμετακομιστικό κέντρο ενέργειας.

  Για όλους αυτούς τους λόγους βλέπουμε και τις ΗΠΑ και τη Ρωσία να κάνουν «τεμενάδες» στην Τουρκία.

  Αντίθετα η Ελλάδα έχει μειωμένα γεοπολιτικά ατού:
  1. Η Ελλάδα δεν είναι πλέον το ανάχωμα της Δύσης απέναντι στην κομμουνιστική απειλή στα Βαλκάνια.
  2. Η Ελλάδα δεν έχει πλέον τον δεσπόζοντα ρόλο που είχε στις οικονομίες των Βαλκανικών χωρών λόγω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης
  3. Οι ΗΠΑ δεν έχουν πλέον την «ανάγκη» της Ελλάδας για βάσεις, λόγω της αλματώδους αύξησης της τεχνολογίας (πρακτικά μόνο η Σούδα έχει μείνει ως βάση των ΗΠΑ)

  Όλα αυτά μας ωθούν ταχύτατα στο εξής δίλλημα:

  Ή καθόμαστε σε λιμνάζοντα ύδατα αντιδρώντας παθητικά και γκρινιάζοντας για κάθε τουρκική ενέργεια,
  ή παίρνουμε επιτέλους την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε όποιο ατού μας έχει μείνει στα χέρια μας κλέινοντας παλιές «χαίνουσες» πληγές.
  Λίγες ιδέες:
  1. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για επέκταση των ΕΧΥ και του ΕΕΧ στα 12νμ, παρακάμπτωντας την Τουρκία και μιλώντας απ’ ευθείας με τον Διεθνή Παράγοντα
  2. Συζητάμε με αμερικάνικες και ευρωπαικές εταιρείες για εκμετάλλευση των πετρελαικών κοιτασμάτων του Αιγαίου
  3. Αναπτύσσουμε ΤΩΡΑ στρατηγικές (οικονομικές-αμυντικές-διπλωματικές) συνεργασίες με τις Βαλκανικές χώρες (Αλβανία, FYROM, Βουλγαρία)
  4. Κλείνουμε επιτέλους το (γελοίο πιά) ζήτημα με την ονομασία της FYROM

  Αλλιώς μας βλέπω να καταλήγουμε αργά αλλά σταθερά όπως η ΕΣΣΔ. Ήττα σε όλα τα μέτωπα λόγω μακρόχρονης στασιμότητας…

  Συγγνώμη που μακρηγόρησα!

 4. Αγαπητέ φίλε Λογικόπουλε,καλώς ήλθες στο GNP.
  Oπως πάντα,σε άλλα φόρουμ,ετσι και σήμερα η αντιμετώπιση στα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας συνοδεύεται απο τεκμηριωμένες εισηγήσεις που δείχνουν κριση και γνώσεις.Σε όσα αναφερεις δεν νομίζω πως μπορεί κανείς να φέρει αντίρρηση,αλλά δυστυχώς η πολιτική μας ηγεσία,ανεξάρτητα απο κόμματα,δεν εχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων,και αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα.Με μια συνεπή και προγραμματισμένη προετοιμασία,αποφασιστικότητα και σωστες επιλογές και σε διεθνές επίπεδο,πολλές λύσεις δεν θα φαινόντουσαν τόσο ακατόρθωτες όσο νομίζουμε σήμερα.Δημήτρης

 5. Αγαπητέ φίλε συμφωνώ σε αρκετά απο όσα ανέφερες αλλά θα διαφωνήσω σε μερικά . Αν ήθελαν την Τουρκία στην Ευρωπαική ‘Ενωση οι μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης θα ήταν ήδη μέλος.Το ναι για την είσοδο το είπε το δίδυμο Σημίτης ΄
  -ΓΑΠ μετά το ΄΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΜΕΡΙΚΗ ΄΄ στην Ελληνική Βουλή . Η Κύπρος εγινε μέλος της Ευρωπαικής Ενωσης γιατί
  είχε τις προυποθέσεις η οικονομία της είναι ισχυρότατη το κατα κεφαλην είσόδημα ειναι τριπλάσιο απο την Ελλάδα και γιατι κατα καιρούς είχε ηγέτες σαν τον Παπαδόπουλο που είπε ενα ιστορικό όχι ενώ ο ΓΑΠ και ο ΚΑΚ -ΝΤΟΡΑ φώναζαν ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ .Μόνο ο Ανδρέας είπε κανω πόλεμο και ο Καρανμαλής OLD MAN είπε φέυγω απο τους Νατοικούς και τους Ευρωπαίους.Οσον αφορά για τα γεωπολητικά ζητήματα . Τα βαλκάνια στέκονται γιατί υπάρχει ισχυρή Ελλάδα (το πιο ισχυρό κρατος στα βαλκάνια) – Η Τουρκία υπάρχει γιατί υπαρχει Ελλάδα (ο μόνος επίσημος εχθρός τους). Το Ιράν σαν κράτος δεν χρειάζεται κανένα μεσολαβητή είναι ισχυρό κράτος με τεράστιο πλούτο και δεν έχει ανάγκη κανένα .Το Ιράκ θα διαμελιστεί σε Σιήτες Σουνήτες και σε ένα Μεγάλο κουρδικο κράτος ( μέρος απο Τουρκία -Ιράν-Ιράκ) Η Τουρκία δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του Ισραήλ διότι δεν έχει τις προυποθέσεις (αδύνατη οικονομία, μουσουλμάνοι, πολλές φυλές ,πολλοί εχθροί, αχανής χώρα με πολλά σύνορα δεν αποτελεί πια χώρα βαση για την Αμερική εφόσον υπάρχουν Η Ουκρανία και η Γεωργία (τόλμησε πόλεμο……). τα Σκόπια και το Κόσοβο (οι μεγαλύτερες Αμερικανικές Βάσεις στη Ευρώπη). Η Ελλάδα ήταν και παραμένει κόμβος και για την ενέργεια αλλά και ο κρίκος ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους θέλουμε δεν θέλουμε είμαστε η πόρτα της Ευρώπης και για το Εμπόριο και για την ενέργεια . Η Ρωσία δεν ήρθε τυχαία για τους αγωγούς ούτε η Κίνα στο λιμάνι του Πειραιά και η Αμερική τρεχει και δεν φτάνει με προσφορές ( ενέργεια -εξοπλιστικά – έλα Γιώργο στην Αμερική ) Ο Σαρκοζύ δεν τρέχει για τα ίδια ; γιατί δεν τρέχουν στην Τουρκία; Μα και να τρέξουν θα περάσουν απο την Ελλάδα. Εμείς είμαστε η είσοδος για όλα .
  Όσον αφορά τη συνεργασία με χώρες όπως τα Σκόπια Βουλγαρία Αλβανία σε θέματα εμπορίου τους έχουμε καταβροχθίσεισε θέματα αμυντικής συνεργασίας δεν εχω να πω τίποτα………αυτο που μας καίει είναι η συνεργασία με κράτη όπως η Γαλλία Γερμανία Ρωσία Ισραήλ Κίνα Ιράν (ο ΑΝ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ διακοπές έκανε κάποτε…. ) και βεβαίως η Αμερική αλλά όχι σε σχέση εξάρτυσης αλλά συνεργασίας αμοιβαίας συμπαραγωγές , ισοζύγιο εξόδων εσόδων με το εμπόριο και την ενέργεια με κέρδος για την πατρίδα μας . όλα αυτά προυποθέτουν ισχυρή οικονομία ισχυρή δημοκρατία αλλά γι όλα αυτά χρειάζονται ισχυρές αποτρεπτικές ένοπλες δυνάμεις και προπαντός ΗΓΕΤΕΣ να μην φοβούνται να πουν όχι αλλά να πούν αυτά που μας άφησαν οι προγόνοι μας έναι
  ΔΙΚΑ ΜΑΣ
  Το όνομα για τα Σκόπια φίλε μου δεν γελοίο είναι πολύ σημαντικό γιατί μιλάμε για την ιστορία μας .Την ιστορία μας δίνουμε το δικαίωμα να την μελετούν για να μορφώνονονται διαφοροι ΄΄βάρβαροι΄΄ αλλά δεν δίνουμε το δικαίωμα σε κανένα να αλοιώσει να βεβηλώσει τα ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΜΑΣ
  αυτά μας κρατάνε ζωντανούς αυτή είναι η ταυτότητά μας γι αυτά πολεμήσανε οι προγονοί μας γι αυτο είμαστε περήφανοι γι αυτο είμαστε ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΠΕΛΟΠΠΟΝΗΣΙΟΙ ΜΑΚΕΔΩΝΕΣ ΚΥΚΛΑΔΙΤΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΙ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΙ ΕΥΡΗΤΕΣ ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ! ΕΛΛΗΝΕΣ !

 6. Αγαπητοί φίλοι, σχολιάζοντας τα γραφόμενα του φίλου Λογικόπουλου θα ήθελα να αναφέρω τους προβληματισμούς μου και τις επισημάνσεις μου και εγώ.
  Κατ’ αρχήν νομίζω ότι μετά τη στρατηγική ήττα του ελληνισμού το 74 στην Κύπρο, έχουμε περάσει σε σταδιακή και συνεχή υποχώρηση σε όλα τα θέματα που θέτει η Τουρκία απέναντι μας. Από το «η Κύπρος είναι μακριά», μέχρι τη συνθήκη της Μαδρίτης και παραπέρα, όλες οι κυβερνήσεις επέξειξαν φοβικά σύνδρομα, υποχωρητικότητα, έλλειψη μακροχρόνιου σχεδιασμού στην εξωτερική πολιτική και ερασιτεχνισμό στην πλειονότητα των θεμάτων, απαιτήσεων και προκλήσεων που έθετε η Τουρκία.
  Ακόμη και μετά τη εγκατάλειψη του «δόγματος» της λειψής δυναμικής αντιμετώπισης(δεν παραχωρούμε σπιθαμή….), στην προσπάθεια εξημέρωσης του «θηρίου»(στήριξη ευρωπαϊκής πορείας, κουμπαριές και άλλα γραφικά), απολύτως τίποτε δεν άλλαξε, τουναντίον οι προκλήσεις και τα προβλήματα εμπλουτίστηκαν.
  Μοναδικό σημαντικό επίτευγμα της εξωτερικής πολιτικής(βλέπετε κρίνω συνολικά την πολιτική ελίτ-όλοι στο ίδιο αμερικανικό πανεπιστήμιο σπούδασαν), ήταν η είσοδος της Κύπρου στην ΕΕ.
  Θα συμφωνήσω εν πολλοίς, με το γεωστρατηγικό ρόλο και το ειδικό βάρος των δύο χωρών, όπως μας το αναλύει ο φίλος Λογικόπουλος. Ορθολογιστικά, η ζυγαριά γέρνει προς τη μεριά της Τουρκίας, με σημαντικές παραμέτρους θετικές για αυτήν την παρούσα περίοδο, αλλά τίποτε δε μένει σταθερό εσαεί, έτσι δεν είναι;
  Θα ήθελα ωστόσο να υπενθυμίσω τα σοβαρά εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η γείτων, με σημαντικότερο το Κουρδικό, τη διαπάλη ισλαμιστών-κεμαλιστών, που είναι ουσιαστικά η σύγκρουση δύο κόσμων ασύμβατων, οι μειονότητες κ.ά., στοιχεία «εκρηκτικά» για την ύπαρξη του τουρκικού κράτους.
  Και φτάνοντας στο δια ταύτα, θέλω να σταθώ στις ιδέες που έριξε ο φίλος Λ. αρχίζοντας αντίστροφα:
  1)Προσωπικά δεν θεωρώ τόσο μεγάλο πρόβλημα το θέμα του ονόματος της FYROM, όσο αυτά που κρύβονται από πίσω. Την προπαγάνδα, την κλοπή της ιστορίας, τον αλυτρωτισμό, τις μελλοντικές υποθήκες που θέλουν να θέσουν.Πώς να συνδιαλαγείς με ένα κράτος, που όπως ομολόγησαν οι ταγοί του, ακόμη κι αν συμφωνήσουν στο Βόρεια Μακεδονία, αρνούνται να συζητήσουν για όλα τα άλλα;(και σπουδαιότερα)
  2)Σε τι να συμφωνήσεις και πώς να βασίζεσαι, με τα τρία κράτη φερέφωνα τη αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, των βορείων συνόρων μας; Υπάρχει περίπτωση να τηρήσουν αμυντική συμφωνία, μετά από ανάλογη αμερικανική ντιρεκτίβα; Αν δεν υπάρξει «απογαλακτισμός» τους από την Αμερική, δεν υπάρχει φερεγγυότητα.
  3)Οι όποιες πολυεθνικές, έχουν την άνεση να συζητήσουν και να προχωρήσουν στην εκμετάλλευση του Αιγαίου μετά από ελληνική ή και τουρκική άδεια, εφόσον το καθεστώς είναι αμφισβητούμενο, οι συμφωνίες άχρηστες και το διεθνές δίκαιο τόσο σεβαστό όσο και στην Κύπρο. Δεν τις ενδιαφέρει αν η σημαία είναι μπλε ή κόκκινη, η δουλειά τους να γίνεται και μάλλον θέλουν να κάνουν δουλειές με τους ισχυρότερους.
  4)Τα 12 μίλια είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ λύση! Ερώτημα: Θα περιμένουμε από τον ξένο παράγοντα να μας δώσει το ΟΚ να το κάνουμε;
  Και αν οι Τούρκοι αγκυροβολήσουν μια φρεγάτα τους στα 11 μίλια τι θα γίνει; Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο διεθνής παράγοντας θα αναγκάσει την Τουρκία να «απεμπολήσει» τα δικαιώματά της, που έχει χτίσει με τόσο κόπο. Μάλλον θα πιέσει τον ζαρωμένο ιδιοκτήτη να το μοιράσει με τον αρπακτικό γείτονα, για το κοινό καλό.
  Η δίκη είναι στημένη απ’ τη μια και ο καταπατητής μας φοβερίζει απ’ την άλλη, κοινώς μας πήρανε χαμπάρι!
  Τα απλά μαθήματα της καθημερινής ζωής, δυστυχώς ισχύουν επακριβώς και στις σχέσεις των κρατών. Εμείς είμαστε οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και μάλλον θα εξαναγκαστούμε να παραχωρήσουμε δικαιώματα που είχαν αποκτηθεί με αγώνες και αίμα. Γιατί με οικονομία βασισμένη σε δανεικά, κονωνία μεταλλαγμένη και πλαδαρή και στρατιωτική ισχύ;;;(πέστε μου επανδρώσεις), αν τολμήσουμε και ψελλίσουμε τίποτε άλλο, θα μας σφυρίξουν στο αυτί το αμίμητο: «Πού πας ρε Καραμήτρο;»
  Οπότε τι περιμένουμε; Μάλλον το κατάλληλο timing.
  Αυτά και εύχομαι να βγω ψεύτης!

 7. ΜΙΑ ΦΡΕΓΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΧΕ ΚΟΛΗΣΕΙ ΣΤΑ 500 ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΩ ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΄΄ΚΑΡΑΒΙ ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ ΄΄ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ . Η ΑΛΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ; ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ . ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΝΑ ΜΙΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΑΣ ( ΕΡΏΤΗΣΗ ΠΩΣ ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΌΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ;) ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΜΠΟΝΑΜΑΔΕΣ ΣΕ ΣΕ GOLDEN BOYS ( ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΚΑΦΟΣ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ) ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΟΛΙΓΟΥΣ ΄΄ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΄΄ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠ 20 ΤΩΝ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΏΡΑΣ ΜΑΣ (ΑΠΟ ΚΑΥΣΙΜΑ ΜΕΧΡΙ ΄΄ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ΄΄- ΚΑΝΟΝΙΑ) . ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΡΕΚΛΑΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ Η ΛΥΚΟΦΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ; ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΙΡΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΠΕΣΙΑΛ ΕΠΙΘΕΤΟ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΄΄ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΓΚΕΝΕΓΚΟΝ . (ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΟΙ ΤΑΡΑΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΣΤΟ ΙΡΑΝ;) ΜΠΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ…… ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΗΓΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΑΝ ΑΛΛΟΣ ΚΕΜΑΛ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΕ ΣΑΝ »ΓΑΤΑ ΑΚΓΥΡΑΣ». ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ ! ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΥΜΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΚΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΡΩΓΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΑΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΡΙΤΟΣ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΜΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ TIMING!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s