Κύπρος

Προβάδισμα Έρογλου στα κατεχόμενα


Δημοσκόπηση δείχνει προβάδισμα του Ντ. Έρογλου για τις προεδρικές εκλογές του 2010.

Προβάδισμα στον Ντερβίς Ερογλου, αν και δεν έχει εξαγγείλει ακόμη επισήμως την «υποψηφιότητά» του, στις «προεδρικές» εκλογές στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, τον Απρίλιο του 2010 δείχνει δημοσκόπηση σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα Σταρ Κίπρις.

Η δημοσκόπηση έγινε μεταξύ 13 και 20 Δεκεμβρίου, με 500 προσωπικές συνεντεύξεις και, σύμφωνα με το αποτέλεσμά της, ο νυν «πρωθυπουργός» κερδίζει τις «προεδρικές « από τον πρώτο γύρο των «εκλογών» με ποσοστό 60,8%.

Η επίσης τ/κ εφημερίδα Γκιουνές, με τον τίτλο «Θα νικήσει ο Ερογλου», διευκρινίζει ότι το 60,8% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα νικήσει ο κ. Ερογλου, ενώ το 51,6% δήλωσε ότι θα τον ψηφίσει.

Στην ερώτηση «τι θα ψηφίζατε εάν η συμφωνία που θα υποβληθεί σε δημοψηφίσματα είναι παρόμοια με το σχέδιο Ανάν», το 28,6% απάντησε ότι θα ψήφιζε «ναι», το 51,2% ότι θα ψήφιζε «όχι» και το 20,2% δεν απάντησε.

Το 84,4% των ερωτηθέντων στην έρευνα απάντησε ότι δεν πιστεύει πως θα υπάρξει μια λύση του Κυπριακού μέχρι τον Απρίλιο του 2010 ενώ το 12,8% απάντησε ότι θα υπάρξει.

Αναφορά στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση κάνει κι η αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα Turkish Daily Hurriyet με ανταπόκρισή της από τα κατεχόμενα και υπογραμμίζει ότι πρόκειται για την πρώτη έρευνα ενόψει «προεδρικών» εκλογών.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι ο Ντερβίς Έρογλου συγκεντρώνει ποσοστό 51% έναντι 29% του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ενώ το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 60,8% υπέρ του κ. Ερογλου στο ερώτημα ποιος πιστεύουν ότι θα εκλεγεί.

http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s