Κύπρος

Συνεχίζονται οι έρευνες της υπόθεση κλοπής σορού Τ. Παπαδόπουλου


Αναφορικά με τη βοήθεια που ζητήθηκε από την Ελλάδα και το Ισραήλ, ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι οι δυο χώρες δεν αρνήθηκαν να παράσχουν βοήθεια αλλά απάντησαν στην έκκληση της Κύπρου ότι δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι περισσότερο από αυτά που έχει ήδη διεκπεραιώσει η κυπριακή Αστυνομία.

Ερωτηθείς για πληροφορίες που φέρουν ξένους πράκτορες να έχουν εκφράσει την εκτίμηση ότι η σορός του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκεται σε έδαφος εκτός της δικαιοδοσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι «δεν έχει εκφραστεί μια τέτοια εκτίμηση από πλευράς του λειτουργού του FBI αλλά ούτε και από κανέναν άλλο».

Απαντώντας σε ερώτηση εάν η Αστυνομία προτίθεται να ζητήσει από το εξωτερικό βοήθεια σε ανθρώπινο δυναμικό, ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι «αναμένουμε από το FBI να μας προσδιορίσει τι είδους βοήθεια πρέπει να ζητήσουμε».

Σε σχόλιο ότι πέρασαν αρκετές μέρες και ακόμη αναμένεται η βοήθεια από το εξωτερικό, ο κ. Κατσουνωτός διευκρίνισε ότι το τι είδους βοήθεια μπορεί να μας προσφέρουν δεν είναι στη δική μας ευθύνη και αρμοδιότητα αλλά είναι ευθύνη και αρμοδιότητα των ξένων χωρών και των ξένων υπηρεσιών στις οποίες έχουμε αποταθεί.

Κατέστησε πάντως σαφές πως δεν υπήρξε έλλειψη προθυμίας από πλευράς ξένων χωρών αλλά μας έχουν απαντήσει ότι δεν υπάρχει τίποτα επιπρόσθετο να μας προσφέρουν, πλην των όσων διεξάγονται από την Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς εάν έχουν αποκλειστεί κάποια σενάρια, ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι οι έρευνες της Αστυνομίας στρέφονται σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις ενώ ως αποτέλεσμα πληροφοριών που διαβιβάστηκαν στην Αστυνομία ερευνήθηκαν και δεν επαληθεύτηκαν, όντως κάποια σενάρια έχουν αποκλειστεί.

Απαντώντας σε ερώτηση για συγκεκριμένο άτομο το οποίο σύμφωνα με διαφορετικές πηγές φέρεται να αποτελεί κλειδί στην εξιχνίαση της υπόθεσης, ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι τα πάντα αξιολογούνται στα πλαίσια των ερευνών που διεξάγονται.

Καταλήγοντας στις δηλώσεις του, ο κ. Κατσουνωτός σημείωσε ότι γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία δεν μπορούν να δημοσιοποιούνται προτού παρέλθει χρονικό διάστημα το οποίο να μας επιτρέπει, κατά την εκτίμησή μας, ότι ενδείκνυται να δημοσιοποιηθούν τα όποια στοιχεία.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s