ΕΛΛΑΔΑ

Π. Μπεγλίτης: Δυναμικό παρών στις ειρηνευτικές επιχειρήσεις


«Η Ελλάδα είναι δυναμικά παρούσα στις διεθνείς ειρηνευτικές επιχειρήσεις, με σεβασμό στις διεθνείς και συμμαχικές υποχρεώσεις της αλλά πάνω απ’ όλα με ενδιαφέρον για την υπεράσπιση των εθνικών της συμφερόντων», δήλωσε κατά την επίσκεψή του στην ελληνική ειρηνευτική δύναμη του Κοσσόβου ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης.

«Βρίσκομαι εδώ στη Μιτρόβιτσα, όπου στρατοπεδεύει ένα από τα δύο ελληνικά τάγματα, ως συμβολή στη διεθνή ειρηνευτική δύναμη για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα του Κοσσόβου αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων», πρόσθεσε.

«Στόχος μας ως χώρα είναι να συνεχίσουμε να δίνουμε το δυναμικό ειρηνικό παρόν στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, στο Κόσσοβο, στο πλαίσιο της ειρηνευτικής δύναμης, όπως εξάλλου το κάνουμε και σε άλλες ειρηνευτικές αποστολές, όπου χρειάζεται στον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Γιατί», συμπλήρωσε, «πιστεύουμε ότι η Ελλάδα εξυπηρετεί καλύτερα τα εθνικά της συμφέροντα όταν συμμετέχει και συμβάλλει ενεργά στην εμπέδωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας, ιδιαίτερα μάλιστα σε μια περιοχή εξαιρετικής γεωστρατηγικής σημασίας όπως είναι τα Δυτικά Βαλκάνια». πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s