Τρομοκρατία

Αναψαν φωτιές στην ΕΛΑΣ οι «βομβιστές της κατσαρόλας»


Νέα δεδομένα στην υπόθεση της εγχώριας τρομοκρατίας, δημιουργεί η προκήρυξη της «Αντάρτικης Ομάδας Τερροριστών- Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», με την οποία έγινε η ανάληψη της ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στο κτήριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Νέο Κόσμο.

Η προκήρυξη προκάλεσε προβληματισμό και σοβαρές ανησυχίες στις διωκτικές αρχές, που μέχρι πρότινος χαρακτήριζαν «βομβιστές της κατσαρόλας» τους «πυρήνες της φωτιάς». Η ανάληψη της ευθύνης από την συγκεκριμένη ομάδα, για ένα τόσο σοβαρό τρομοκρατικό χτύπημα, δημιουργεί πλέον την πεποίθηση, ότι πρόκειται για εξίσου επικίνδυνη τρομοκρατική οργάνωση, με αυτές που δρουν ή έδρασαν κατά το παρελθόν.

Τα σημεία της προκήρυξης που έχουν προκαλέσει αίσθηση στους αρμόδιους αξιωματικούς είναι η αναφορά στο εύρος των καταστροφών που «προκλήθηκε από αναβαθμισμένο εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ η ίδια εκρηκτική ύλη θα χρησιμοποιείται και στο μέλλον» καθώς η φράση που αναφέρει ότι «αυτή η αναβάθμιση ήταν προϊόν συνεργασίας πυρήνα μας και συντρόφων στο πλαίσιο της επαναστατικής εξέλιξης».

Οι αναφορές αυτές ερμηνεύονται από στελέχη της Αντιτρομοκρατικής ως εξής: ότι υπάρχει συνεργασία της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» με άλλη οργάνωση ή μέλη άλλης οργάνωσης, που τους παρέχουν τεχνογνωσία, εκρηκτικές ύλες και πιθανότατα έτοιμους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Η άλλη οργάνωση, υποστηρίζουν, δεν μπορεί να είναι η «Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών» που συνυπογράφει την προκήρυξη, η οποία δεν έχει αναπτύξει δραστηριότητα.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής επιμένουν, πως η έκρηξη στην Εθνική Ασφαλιστική, είναι πανομοιότυπη με αυτή στο υποκατάστημα της Eurobank [EFGr.AT] Σχετικά άρθρα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, για την οποία είχε αναλάβει την ευθύνη ο Επαναστατικός Αγώνας.

Υποστηρίζουν μάλιστα, ότι ακόμα και αν δεν υπάρχει άμεση συνεργασία του Επαναστατικού Αγώνα με τα μέλη των πυρήνων, σίγουρα εμπλέκονται άτομα που έχουν την ίδια τεχνογνωσία στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.

Αίσθηση επίσης προκάλεσε, η αναφορά που γίνεται στην προκήρυξη στον αντιεξουσιαστή Πολύκαρπο Γεωργιάδη. Ο Γεωργιάδης κατηγορείται ως ο βασικός συνεργός του δραπέτη, Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη. Η αναφορά αυτή γίνεται αφορμή για νέα σενάρια, περί στενής σχέσης της «νέας τρομοκρατίας» με το κοινό έγκλημα.  πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s