ΕΛΛΑΔΑ

Χέρι χέρι και γαλάζια διγλωσσία, για Δραγώνα (Το σήριαλ συνεχίζεται..)


Κριτική στην κυβέρνηση για την επιλογή της ειδικής γραμματέος του υπουργείου Παιδείας Θάλειας Δραγώνα ασκεί η ΝΔ, συντασσόμενη με τον ΛΑΟΣ. Στο επίκεντρο της επίθεσης εις βάρος της κ. Δραγώνα βρίσκεται το επιστημονικό έργο της. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η ΝΔ κινείται σε θολά νερά όσον αφορά στην επίθεση που δέχεται η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας.Μπροστά στον κίνδυνο να προκύψει μια γαλάζια Βαβέλ για την υπόθεση…

-ύστερα και από την παρέμβαση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Γ. Τραγάκη, που κινήθηκε στα βήματα του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη- η Ρηγίλλης αποφάσισε να τοποθετηθεί επισήμως, βάζοντας και αυτή στο στόχαστρο την κ. Δραγώνα.Με στόχο να μην εμφανιστούν ότι ακολουθούν τον ΛΑΟΣ, οι επιτελείς της Ρηγίλλης αποφεύγουν να θέσουν ζήτημα απομάκρυνσης της ειδικής γραμματέως, αλλά μέμφονται το ΠΑΣΟΚ για την τοποθέτησή της στο υπουργείο Παιδείας. «Το ΠΑΣΟΚ επωμίζεται τις ευθύνες του για τους διορισμούς και τις επιλογές που κάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Το σχόλιο της ΝΔ προκάλεσε την άμεση αντίδραση της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, η οποία εκτιμά ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στοχοποιεί την κ. Δραγώνα και συνηγορεί, ουσιαστικά, στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της ο ΛΑΟΣ. «Πολύ γρήγορα και με σαφή τρόπο ο εκπρόσωπος της ΝΔ ταύτισε το κόμμα του με τον κ. Καρατζαφέρη και με τις πλέον ακροδεξιές φωνές», ανέφερε η υπουργός.

Ο κ. Καρατζαφέρης είχε αναφερθεί στην κ. Δραγώνα από το βήμα της Βουλής, διαβάζοντας ανακοίνωση της Ένωσης απόστρατων αξιωματικών, η οποία επικαλείται φράσεις από το βιβλίο που επιμελήθηκε η κ. Δραγώνα (δεν είμαστε Έλληνες, μας έκαναν Έλληνες, η επανάσταση του 21′ ήταν εθνική επεκτατική πολιτική, οι Έλληνες είναι ρατσιστές βασιζόμαστε στον τούρκικο πολιτισμό) και είχε ρωτήσει: «Δεν ντρέπεστε για την Δραγώνα κύριοι του ΠΑΣΟΚ, που την έχετε στο υπουργείο Παιδείας;».

Να σημειωθεί στι 19 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε και  πορεία διαμαρτυρίας με σύνθημα «Έξω οι ανθέλληνες από το Υπουργείο Παιδείας!» και αίτημα την απομάκρυνση της Θάλειας Δραγώνα, ειδικής γραμματέως του υπουργείου, από την νεολαία του ΛΑΟΣ, τη Φοιτητική Οργάνωση Συναγερμού, και τους «Μαθητές για την Ελλάδα». Οι συγκεντρωμένοι, μεταξύ των οποίων και τέσσερις βουλευτές του ΛΑΟΣ, ζήτησαν την απομάκρυνση της Θ. Δραγώνα λόγω του «παντοιοτρόπως εκφρασμένου ανθελληνισμού της», κάλεσαν την υπουργό να «τη στείλει από εκεί που ήρθε» και δήλωσαν ότι δεν θα περιμένουν την έκδοση «νέων κατάπτυστων βιβλίων» (όπως αυτό της ΣΤ’ Δημοτικού).

Πρόκειται για πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά ενέργεια, καθώς  ακροδεξιοί (σταχυολογώντας αυθαίρετα κείμενα από μελέτες της Θ. Δραγώνα σχετικά με τη διαμόρφωση της νεοελληνικής εθνικής συνείδησης, την πολυεθνικότητα και τη γλώσσα, τα οποία, κατά το δοκούν,  ερμηνεύουν ως «ανθελληνικά»)  ζητούν, ουσιαστικά, την καθιέρωση ενός «πιστοποιητικού εθνικών φρονημάτων», αναγορεύοντας τον εαυτό τους σε κριτή των επιστημονικών απόψεων, με τη μεζούρα της εθνικοφροσύνης, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.

Εν τω μεταξύ, σε λιγότερο από είκοσι τέσσερις ώρες μετα την πορεία διαμαρτυρίας , 342 πανεπιστημιακοί και άνθρωποι του πνεύματος, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, υπέγραψαν το ακόλουθο κείμενο συμπαράστασης:
Τις τελευταίες βδομάδες, η συνάδελφος Θάλεια Δραγώνα, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην βουλευτής, αποτελεί στόχο επαναλαμβανόμενων οξύτατων επιθέσεων εκ μέρους της άκρας δεξιάς, με αφορμή τον διορισμό της ως Ειδικής Γραμματέως του Υπουργείου Παιδείας. Το περασμένο Σάββατο μάλιστα (19.12.2009), στη λεωφόρο Συγγρού, τέσσερις βουλευτές του ως άνω χώρου, σε ένα εθνικιστικό παραλήρημα, αξίωσαν την άμεση απομάκρυνσή της, για δήθεν έλλειψη πατριωτισμού.

Οι επιθέσεις κατά της Θάλειας Δραγώνα ξεχωρίζουν από άλλες ανάλογες, που εξαπολύονται όλο και πιο συχνά  κατά πανεπιστημιακών, επειδή για πρώτη φορά στοχοποιείται πρόσωπο που κατέχει δημόσιο αξίωμα. Και τούτο, χωρίς να βάλλονται πολιτικές αποφάσεις (προς τις οποίες είναι φυσικό  σε μια δημοκρατία να εκδηλώνονται διαφωνίες, ακόμη και έντονες), ούτε καν πολιτικές εξαγγελίες. Απεναντίας, με συστηματική παραπληροφόρηση για την κ. Δραγώνα και με διαστρέβλωση  φράσεων και λέξεων από παλαιότερα γραπτά της, σπιλώνεται η τιμή και η υπόληψή της για επιστημονικές απόψεις.Η επίθεση εναντίον της κ. Δραγώνα πρέπει να απομονωθεί ως ένα ακόμη δείγμα στο κυνήγι των μαγισσών που ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος διεξάγει κατά των αντιπάλων του, εκμεταλλευόμενος την άγνοια των πολλών και τον φανατισμό των λίγων. Συμπαραστεκόμαστε στη Θάλεια Δραγώνα, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει την αρμόζουσα απάντηση. Και τούτο στο όνομα των πολιτικών αρχών και αξιών, που η τοποθέτηση της κ. Δραγώνα  σε μια τόσο καίρια θέση εκφράζει, ειδικά σήμερα.

Πληροφορίες από ΒΗΜΑ, Τα Νέα, ΑΥΓΗ και educate.gr

3 thoughts on “Χέρι χέρι και γαλάζια διγλωσσία, για Δραγώνα (Το σήριαλ συνεχίζεται..)

  1. ΑΥΤΗ Η ΚΥΡΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΦΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΣ Η ΠΟΛΥΣΠΟΡΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΟ ΠΟΣΤΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΠΟΤΕ ΤΑ ΓΡΑΦΑΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ . ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΙΟΝΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΄΄ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΄΄ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ .ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΕΡΜΑΤΟΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ DNA ΜΑΣ ΄΄ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ΄΄. ΚΥΡΙΟΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΧΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΕΘΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΩΒΗΤΟ ΑΠΟ ΜΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΜΙΞΕΙΣ . ΟΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΕΙ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΧΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΕΝΟΣ ΚΑΘΑΡΟ ΑΛΛΑ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ Η ΚΥΡΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΔΕΚΑΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΑΛΗ ΜΠΑΜΠΑ !

  2. Οπως ανεφερα και σε άλλο σχολιο,για πολύ πιο μικρα ζητήματα εχουν χασει τη θέση τους πολύ πιο αξιόλογα άτομα.Η Κυρία αυτή δεν αισθάνεται ότι εχει φερει σε δύσκολη θέση τη Κυβέρνηση της παραταξης που ανήκει,και δεν εχει τη στοιχειώδη ευθυξία να μας αδειάσει τη γωνιά;Τόσο γλυκο είναι το αξίωμα που κατέχει; Δημήτρης.

  3. Η καταπτιστη Δραγωνα, οι ομοιοι της και οι «υποστηρικτες» της ειναι ατομα τα οποια τους αξιζει μονο η καταδικη για εσχατη προδοσια κατα του εθνους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s