ΕΛΛΑΔΑ

Ο ψευτομουφτής της Ξάνθης σε… νέες περιπέτειες!Με τον γνωστό ερίτιμο κύριο Αχμέτ Μέτε, που παριστάνει τον μουφτή Ξάνθης (και δίνει εδώ και πολύ καιρό νέες και συναρπαστικά απρόσμενες διαστάσεις στη σημειολογία του όρου «πράκτορας») η ιστοσελίδα μας έχει βεβαίως ασχοληθεί πολλές φορές.
Ο λεγάμενος λοιπόν έσπευσε προχτές (ως πρόεδρος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης») να αποδείξει – για μια ακόμη φορά – την ταυτότητα τόσο του ίδιου, όσο και των…εργοδοτών του, εκδίδοντας… ασθμαίνουσα ανακοίνωση, με αφορμή τις πρόσφατες γνωστές δηλώσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη στο CBS.

Η τακτική είναι βεβαίως γνωστή και αποτελεσματική: τίποτα δεν αφήνουμε να πέσει κάτω και βγάζουμε μέχρι και από τη μύγα ξύγκι! Έτσι, βρήκε την ευκαιρία να μας πει ότι «εντάξει, φτάνει με τις δηλώσεις Βαρθολομαίου (που τον ονοματίζει «θρησκευτικό ηγέτη της Ορθόδοξης Ρωμαίικης Μειονότητας της Ιστανμπούλ»), να ασχοληθούμε τώρα λίγο και με την… καταπιεσμένη τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης»!
Επικαλείται μάλιστα (κατά τρόπο που στερεί πλέον κάθε σημασία από τη λέξη «θράσος») και τα κείμενα εκείνων των διεθνών συνθηκών που η…Μητέρα Πατρίδα του χρησιμοποιεί εδώ και δεκαετίες ως πάμφθηνο χαρτί τουαλέτας! Άνευ άλλων σχολίων, απολαύστε απλώς στη συνέχεια το τελευταίο του παραλήρημα:
«28 -12 –2009 Προς την κοινή γνώμη
Παρακολουθούμε από κοντά τις δηλώσεις του θρησκευτικού ηγέτη της Ορθόδοξης Ρωμαίικης Μειονότητας της Ιστανμπούλ κ. κ. Βαρθολομαίου που έκανε στην Αμερικανική τηλεόραση CBS οι οποίες έρχονται συχνά στην επικαιρότητα τόσο στον τύπο όσο και στα τηλεοπτικά κανάλια.
Πιστεύουμε πως, στις συζητήσεις των μειονοτικών δικαιωμάτων δεν θα πρέπει να παραβλέπεται και η αναφορά για την καταπάτηση των δικαιωμάτων της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Όπως είναι γνωστό, η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης εδώ και χρόνια αγωνίζεται για την εφαρμογή των διατάξεων της Συνθήκης των Αθηνών, της Συνθήκης της Λωζάννης, των Διμερών Συμφωνιών και Πρωτοκόλλων, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ).
Συνεπώς, η μεγαλύτερη επιθυμία της Μουσουλμανικής-Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης είναι η παραχώρηση των δικαιωμάτων της.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ»
Υπενθυμίζουμε βέβαια (για μια ακόμη φορά) ότι ο συγκεκριμένος εντιμότατος κύριος (αυτοφερόμενος επισήμως και ως «μουφτής Ισκέτσε» – ναι, τολμά εντός ελληνικού εδάφους να αποκαλεί την Ξάνθη με την τουρκική της ονομασία!) έχει τόσο βεβαρυμένο μητρώο, που οποιοδήποτε στοιχειωδώς ευνομούμενο και (ακόμη πιο) στοιχειωδώς σεβόμενο τον εαυτό του κράτος θα τον είχε απελάσει μετά πολλαπλών βαΐων και κλάδων στην… πατρίδα του εδώ και χρόνια!
Τι να πεις όμως για το γελοίο κρατικό μόρφωμα στο οποίο ζούμε και του οποίου εξάλλου οι τοπικοί δημαρχο-νομαρχαίοι και λοιποί ψηφοτσομπάνηδες εκπρόσωποι συνηθίζουν να τον «νομιμοποιούν» αενάως δια του συναγελασμού τους μαζί του σε ημερίδες, πανηγύρια και λοιπές…δημοκρατικές εκδηλώσεις πολυπολιτισμικότητας; πηγη

//

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s