ΕΛΛΑΔΑ

Προκλητική η στάση των μουσουλμάνων – Προκλητική η αδιαφορία της κυβέρνησης


Οι Θρακιώτες αισθάνονται εγκαταλειμένοι στη Θράκη…

Το κομμάτι της πατρίδας που σήμερα χάνεται. Αυτό συμβαίνει σήμερα, όχι πριν 80 ή 100 χρόνια, αλλά σήμερα… στερώντας από όλους μας την δικαιολογία του «δεν ήμουν εκεί», «δεν ζούσα τότε»… Θράκη… ο τόπος που όλα δείχνουν πως έχει παραδοθεί στα χέρια «άλλων», παρά τις αγωνιώδεις υπεκφυγές των προοδευτικών, πως όλα αυτά αποτελούν ακρότητες που δεν έχουν συνέχεια, ούτε πρόκειται να υποστηριχθούν ποτέ…

Μάλιστα, στα λογίδρια των ανθρωπιστών και «υπεράνω» προοδευτικών (που είθισται να «παίζουν» με τις διαθέσεις του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής ή να «συναλλάσσονται» για μερικές ψήφους στήριξης) θέμα απώλειας της Θράκης δεν υφίσταται…

Φυσικά, οι άνθρωποι αυτοί έχουν απωλέσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, αφού αγνοούν τις τουρκικές διαθέσεις οι οποίες έχουν γίνει ξεκάθαρες με τον πλέον επίσημο τρόπο και μέσα από δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και τις πολιτικές πιέσεις που ο ίδιος και η εξωτερική πολιτική της χώρας του ασκούν στην διεθνή κοινότητα (προσφάτως ακόμη και στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα).

Οι τουρκοτσολιάδες, λοιπόν, που ομιλούντες σε παρέες αναδεικνύουν την ανωτερότητα του πνεύματός τους ομιλούντες για ανθρωπισμό, για καταπίεση και για ανθρώπινα δικαιώματα, ποιούν τη νήσσα (κάνουν την πάπια) μπροστά στα δικαιώματα των ελλήνων πολιτών (δη χριστιανών) που παραβιάζονται ολοένα και με μεγαλύτερους ρυθμούς, αλλά και αναβαθμίζονται ποιοτικά απέναντι και στο ίδιο το ελληνικό κράτος… 

Αν μου πούνε να πληρώσω, θα αρχίσω να φωνάζω ότι με καταπιέζουν ως μειονότητα…

Στα Βαφέϊκα, χωριό της Ξάνθης, ακολουθείται μία παράξενη τακτική, η οποία ακολουθείται με μία παράξενη σιωπή, τόσο από πλευράς κατοίκων (οι οποίοι βλέπουν πως το κράτος είναι ανύπαρκτο και δεν θέλουν να «μπλέξουν»), όσο και από πλευράς κράτους, αλλά και της ΔΕΗ…!

Τα βακουφικά χωράφια, δηλαδή τα χωράφια που ανήκουν στο τζαμί ή στη μουφτεία και που τα εκμεταλλεύονται-νοικιάζουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μουσουλμάνοι κάτοικοι του χωριού, δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ!!! Το ίδιο, φυσικά, συμβαίνει και για το τζαμί (κτίριο του τζαμιού, χώρος συγκεντρώσεων για μαθήματα του Κορανίου σε νεαρούς μουσουλμάνους και ένας ακόμη χώρος που λειτουργεί ως «σχολείο»), το οποίο δεν πληρώνει τους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος που αποστέλλει η ΔΕΗ…!

Οι μουσουλμάνοι κάτοικοι του χωριού, με περίσσιο θράσος, ισχυρίζονται πως δεν έχουν καμία διάθεση να πληρώσουν κανέναν λογαριασμό και πως εάν αναγκαστούν για κάτι τέτοιο, τότε θα προχωρήσουν σε καταγγελίες πως καταπιέζονται σαν μειονότητα ή καταπιέζονται επειδή δηλώνουν τούρκοι…!!! Βέβαια, όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι το χωριού πληρώνουν κανονικότατα τους λογαριασμούς των χωραφιών τους, επειδή υπάρχει ο λογικός φόβος η ΔΕΗ να κόψει την ηλεκτροδότηση στερώντας τους την δυνατότητα ποτίσματος των χωραφιών τους.

Στην Θράκη, όμως, εάν κάποιος είναι μουσουλμάνος που θρασύτατα δηλώνει τούρκος, τότε έχει περισσότερα δικαιώματα και λιγότερες υποχρεώσεις από τους υπόλοιπους κατοίκους, όπως αποδεικνύεται χαρακτηριστικά από την συγκεκριμένη περίπτωση. Η δειλία ΟΛΩΝ των υπευθύνων, αλλά ακόμη και της Δημόσιας επιχείρησης ηλεκτροδότησης (ΔΕΗ) να εμπλακούν σε ανυπόστατες καταγγελίες φανατικών τουρκολάγνων, είναι ο κύριος –αν όχι ο μοναδικός- λόγος που οι εξελίξεις στη Θράκη βαίνουν από το κακό στο χειρότερο και δυστυχώς οι «τουρκοτσολιάδες» που κρατούν στα χέρια τους την ελληνικότητα της ακριτικής αυτής γωνιάς της Ελλάδας, φαίνεται ότι έχουν ξεχάσει πως η ευθύνη των εξελίξεων βαρύνει τους δικούς τους ώμους και ουσιαστικά η ανυπαρξία τους (πολλές φορές αρνούνται την ύπαρξη συγκεκριμένων γεγονότων) συμβάλει στον εκτουρκισμό της Θρακικής γης…

Το μήνυμα που στέλνουν όλοι αυτοί οι θρασύτατοι (καλοπληρωμένοι από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής) μουσουλμάνοι, είναι σαφές και άκρως απογοητευτικό για την ίδια την Πολιτεία: «Εδώ κάνουμε κουμάντο εμείς»!!! Ταυτόχρονα, το μήνυμα που στέλνει η ελληνική κυβέρνηση προς τους χριστιανούς πολίτες της Θράκης είναι απολύτως σαφές: «Είσαι Έλληνας; Σκάσε και πλήρωνε…»

«Πριμοδοτούμενη» Τουρκική Παιδεία με κυβερνητική ανοχή.

Πριν από λίγο καιρό, αναδείχθηκε σαν θέμα το κλείσιμο ενός σχολείου στα Βαφέϊκα της Ξάνθης και το άνοιγμα ενός τζαμιού. Η συνέχεια ήταν δραματική αλλά ταυτόχρονα και τραγική. Μέσα από συνεχείς διαβουλεύσεις, τελικά το πόρισμα των ειδημόνων του υπουργείου Παιδείας αποφάσισε το κλείσιμο του δημόσιου δημοτικού σχολείου, αλλά τη συνέχιση της λειτουργίας του δημόσιου νηπιαγωγείου, το οποίο φιλοξενεί ελάχιστα μικρά ελληνόπουλα (το δημοτικό σχολείο έκλεισε γιατί δεν υπήρξε ο «μαγικός αριθμός» των έντεκα μαθητών, οπότε η λειτουργία του κρίθηκε ασύμφορη οικονομικά…!).

Ως εδώ, τα πράγματα ήταν πραγματικά δύσκολα… Και θα έλεγε κανείς «και μη χειρότερα»… Αλλά τα χειρότερα σε ετούτη τη χώρα, πάντα έπονται με ακρίβεια βρετανικού ραντεβού… Έκλεισε ένα σχολείο και άνοιξε και προόδευσε ένα τζαμί, αλλά βρήκαν ευκαιρία οι πρακτορίσκοι του τουρκικού προξενείου και προώθησαν, χρηματοδότησαν και λειτούργησαν ΠΑΡΑΝΟΜΟ τουρκόφωνο νηπιαγωγείο, χωρίς την έγκριση (τουλάχιστον γραπτή ) του ελληνικού υπουργείου Παιδείας (εκτός εάν δεν παρενέβη το υπουργείο, επειδή δεν είναι πλέον «Εθνικό»…).

Το παράνομο, λοιπόν, νηπιαγωγείο, χρηματοδοτούμενο από «άγνωστους πόρους», κατάφερε να συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό παιδιών. Έκπληξη δε προκαλεί το γεγονός, όπως οι ίδιοι οι χριστιανοί κάτοικοι τονίζουν, πως στο νηπιαγωγείο αυτό πηγαίνουν και παιδιά αθιγγάνων κατοίκων του χωριού, ενώ ποτέ κατά τα προηγούμενα έτη δεν είχαν την «τάση» οι αθίγγανοι να στέλνουν τα νήπια στο ελληνικό δημόσιο νηπιαγωγείο…! Οι «κακές γλώσσες» λένε πως οι αθίγγανοι πριμοδοτούνται με το ποσό των 400 ευρώ μηνιαίως, προκειμένου τα παιδιά τους να απολαμβάνουν τις φροντίδες του τουρκικού νηπιαγωγείου, το οποίο λειτουργεί μέσα στο οικόπεδο του τζαμιού (το οποίο προσφάτως έχει ανακαινισθεί και αναμένεται σύντομα να «επεκταθεί»…).

Σε καταλόγους εγγράφονται οι ενδιαφερόμενοι μουσουλμάνοι για αγορά γης. Το φαινόμενο της ασύδοτης αγοράς γης στη Θράκη, ακόμη και με τιμές υπερβολικές, έχει ήδη καταγγελθεί πολλές φορές και από αρκετούς που συνεχίζουν να ενδιαφέρονται για την ελληνικότητα (και την συνέχισή της) αυτής της γεωγραφικής περιοχής της Ελλάδας. Μάλιστα, έχει καταγγελθεί πως η τουρκικών συμφερόντων τράπεζα Ziraat (που λειτουργεί στην Κομοτηνή και που αποτελεί πυλώνα στήριξης δραστηριοτήτων της ΜΙΤ και διαθέτει κεφάλαια από την Εργκένεκον και το λεγόμενο βαθύ τουρκικό κράτος) προσφέρει αφειδώς «δάνεια» σε μουσουλμάνους προκειμένου να προχωρήσουν σε αγορές ακινήτων (οικοπέδων ή χωραφιών) στη Θράκη.

Πρακτορίσκοι του τουρκικού προξενείου (μονίμως άνεργοι αλλά περιέργως με πάρα πολύ καλό βιοτικό επίπεδο ζωής) διαθέτουν καταλόγους, στους οποίους εγγράφουν ενδιαφερόμενους για αγορά γης μουσουλμάνους. Οι «αντιπρόσωποι» (είτε του τουρκικού προξενείου είτε της τράπεζας Ziraat) προσεγγίζουν οποιονδήποτε μουσουλμάνο ενδιαφερθεί για αγορά γης και του προσφέρουν όλα τα εχέγγυα και φυσικά τα χρήματα –μετρητά- προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την αγορά ή και για το κτίσιμο κατοικιών (εάν πρόκειται για οικόπεδο).

Αναστατωμένοι, οι χριστιανοί κάτοικοι, βλέπουν την ίδια στιγμή ελληνικές τράπεζες να προχωρούν σε εκποιήσεις των περιουσιών τους για ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις τράπεζες. Την ίδια στιγμή, η μηδενική αναπτυξιακή κυβερνητική πολιτική, κλείνει βιομηχανίες και βιοτεχνίες στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, εξαναγκάζοντας τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους προκειμένου να βρούνε εργασία –είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό-, αποδυναμώνοντας έτσι το ελληνικό στοιχείο. Ουσιαστικά η οικονομία της Θράκης έχει εξαθλιωθεί και η ανεργία ανεβαίνει καθημερινά σε πραγματικούς αριθμούς (που ποτέ καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί), ξεπερνώντας και το 30%.

Με σαφή έλλειψη κυβερνητικής πολιτικής για την στήριξη του ντόπιου ελληνικού πληθυσμού, η Θράκη ουσιαστικά παραδίδεται στον «πρώτο πλειοδότη» ή στον πρώτο που θα τολμήσει να την διεκδικήσει. Η απογοήτευση είναι έκδηλη σε όλες τις ηλικίες και η κοινωνική και οικονομική διαστρωμάτωση πολύ σύντομα θα αποτελέσει μοναδικό ευρωπαϊκό φαινόμενο, αφού όλα δείχνουν πως η μεσαία –οικονομική- τάξη πολύ σύντομα θα πάψει να υφίσταται…

Μειοδοσία ή ανικανότητα;

Δυστυχώς, στη Θράκη, πολύ σύντομα, θα πάψουμε να κλαίμε τους νεκρούς μας, αλλά θα κλαίμε γι αυτούς που μένουν ζωντανοί, για να γνωρίσουν και άλλους εξευτελισμούς της πατρίδας τους, από τους τουρκοτσολιάδες της πατρίδας τους αλλά και από τους πρακτορίσκους της Άγκυρας, που παραβιάζουν τους ελληνικούς νόμους και συνεχίζουν να παραμένουν ατιμώρητοι και προκλητικοί…

Η ερώτηση, που θα τολμήσω να υποβάλω προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, κύριο Γιώργο Παπανδρέου θα είναι σαφής και δυστυχώς σκληρή: Έχετε ξεπουλήσει τη Θράκη κύριε πρωθυπουργέ; Ειδάλλως δεν εξηγούνται αυτά που συμβαίνουν σε αυτή την γωνιά της ελληνικής γης…

Κωνσταντίνος

Υ.Γ.: Επειδή έχω κουρασθεί να διαβάζω τα κείμενά μου (με ελαφρές τροποποιήσεις, σε αποσπάσματα ή πανομοιότυπα) σε μεγάλες εφημερίδες, απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους –στους οποίους αποστέλλω τις καλύτερες ευχές μου για το νέο έτος – θα τους ζητούσα να «θυμούνται» την πηγή άντλησης των πληροφοριών τους. Εξάλλου, αποτελεί θέμα δεοντολογικής πληρότητας και εντιμότητας για τους ίδιους (ο υπογράφων δεν είναι δημοσιογράφος…)

Απο το πολύ αξιόλογο «Ας μιλήσουμε επι τέλους«

One thought on “Προκλητική η στάση των μουσουλμάνων – Προκλητική η αδιαφορία της κυβέρνησης

  1. Καλη χρονια Λουκα,καλη χρονια σε ολους τους φιλους!Δε λεω τιποτα για το αρθρο γιατι θα με πουνε δεξιο ακραιο και οτι αλλο θες,καταλαβες…? «Οχι,δεν μας εφτασε το 21,θελει κι αλλο 1821,κι αλλους αγωνες και αιμα,αλλιως θα χαθουμε ολοι».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s