Με θέμα το νομοσχέδιο για τη «Νέα αρχιτεκτονική για την Αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη Διοίκηση» συνεδριάζει την Κυριακή το υπουργικό συμβούλιο.
Με το νομοσχέδιο, επέρχονται βαθιές και ριζικές αλλαγές στη δομή διοίκησης της χώρας.
Συγκεκριμένα, επιβάλλεται ευρεία συγχώνευση των Δήμων -ο αριθμός τους περιορίζεται περίπου το 1/3 των σημερινών κι απομένουν περί τους 350-, καταργούνται οι Νομοί, ως αυτόνομες διοικητικές μονάδες- μετατρέπονται σε νομαρχιακά διαμερίσματα- όπως και οι Νομάρχες.
Στη θέση τους θεσπίζονται οι Περιφέρειες, με αιρετά όργανα τον Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο. Αντί των 54 Νομαρχιών, η χώρα θα διαιρεθεί σε 11 ή 13 Περιφέρειες και τα επίπεδα διοίκησης θα μειωθούν από 5 σε 3, επιφέροντας αυταπόδεικτη μείωση δαπανών και γραφειοκρατίας.
ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΑΚΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ Ι ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΙ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ .ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΛΙΓΟ Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ;
ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ «Νέα αρχιτεκτονική για την Αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη Διοίκηση» ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.