ΕΛΛΑΔΑ

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη Ελληνες!


ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ

Τζιάνο γι αυτό που έκανες,
γοργά θα μετανιώσεις
Σαν θα σε πιάσει ο εύζωνας,
όλα θα τα πληρώσεις
Γεια σας φανταράκια μας,

τραγουδάει ο μεγάλος Μάρκος Βαμβακάρης το 1940.

Μήνυμα αντρίκιο για την ανδρεία τους. Είναι όμως και το 5/42 Σύνταγμα Ευζώνων που κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία κυρίως λόγω της δράσης του κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας. Πέρα από την αποτελεσματικότητα του κατά τη διάρκεια των πρώτων στρατιωτικών επιχειρήσεων, το Σύνταγμα αυτό απέκτησε φήμη για τη δράση του μετά την κατάρρευση του ελληνικού μετώπου και την αποσύνθεση του ελληνικού στρατού, τον Αύγουστο του 1922). Πιο συγκεκριμένα, κάτω από την καθοδήγηση του διοικητή του Νικόλαου Πλαστήρα, το 5/42 Σύνταγμα Ευζώνων έφτασε απολύτως συντεταγμένο στον Τσεσμέ, από όπου και διαπεραιώθηκε στο νησί της Χίου. Ο Τσολιάς είναι η Ελληνική Ψυχή. Είναι ο Λαός μας που με τα Τσαρούχια κλωτσοβολάει τον ανεπιθύμητο.

Ο Τσολιάς είναι Εθνικό Σύμβολο. Το ίδιο με τον Παρθενώνα, το …Αιγαίο και τον Πολιτισμό του, το Ορθόδοξο ξωκλήσι της Παναγιάς Μας. Ο Τσολιάς είναι ο Αδερφός, Πατέρας, Θείος και Παπούς μας. Η Οικογένεια μας.

Χθες στην Προσβολή που μας έγινε μπροστά στο Εθνικό Κοινοβούλιο, ο Τσολιάς Δεν Έφυγε, Δεν Λάκησε, Δεν Κιότεψε. Δεν Υποχώρησε. Ο Τσολιάς Είμαστε Εμείς. Και Κανένας Δεν Μας Διώχνει από τον Ιερό μας Χώρο. Εμείς σε Πείσμα των Οχτρών Πάμε Παρακάτω, Γιατί Δεν Μπορεί Να Γίνει Διαφορετικά. Με Τον Τσολιά Δεν Τα Βάζεις. Με τον Τσολιά Δεν Τα Βγάζεις Πέρα.

Αυτό είναι το πιο Ελπιδοφόρο Μήνυμα που μας άφησαν τα Ελληνόπουλα, τα Ευζωνόπουλα Παιδιά και Αδερφιά Μας. Δεν Υποχωρούμε, Δεν Κιοτεύουμε και Συνεχίζουμε Πιο Τρελαμένοι για την Ελλάδα μας, την Υπόληψη και την Ακεραιότητα μας.

(απο το φιλικό καφενείο).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s