ΕΛΛΑΔΑ

Μελανά χρώματα και έπειτα από 100 ημέρες διακυβέρνησης


Ζήτημα διαφύλαξης της ανεξαρτησίας της χώρας από τις «έξωθεν παρεμβάσεις» έθεσε, για άλλη μια φορά, με μεγαλύτερη ακόμη έμφαση, στη χθεσινή ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προβαίνοντας σε σύντομο απολογισμό των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησής του και περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση την οποία παρέλαβε.Ο κ. Παπανδρέου -ο οποίος θα παρουσιάσει στο Ζάππειο, κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη, τις προτεραιότητες για το 2010- ανακοίνωσε ότι, στο τέλος της εβδομάδας, το υπουργικό συμβούλιο θα εξετάσει, σε ειδική συνεδρίασή του, το Πρόγραμμα Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης, καθώς και τις προτεραιότητες του κυβερνητικού και νομοθετικού έργου, υπό μορφή Οδικού Χάρτη.

Αρχίζοντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη βομβιστική επίθεση του Σαββάτου, τονίζοντας ότι «καμιά ενέργεια δεν πρόκειται να φοβίσει τον πολιτικό κόσμο, να πλήξει τους δημοκρατικούς θεσμούς».

«Θα είμαστε ενωμένοι απέναντι σε όσους επιχειρούν να θέσουν τη Δημοκρατία και την ασφάλεια των πολιτών σε ομηρία», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα έχει «την υποστήριξη όλων των πολιτικών χώρων και κομμάτων».

Μιλώντας, στη συνέχεια, για τη «βαθιά και πολύπλευρη κρίση», την οποία διέρχεται η χώρα, είπε ότι η ρίζα του προβλήματος δεν είναι η οικονομία, αλλά ο τρόπος διακυβέρνησης.

«Ολοι όσοι ανέλαβαν κυβερνητικές ευθύνες, αποτύπωσαν μια δημόσια διοίκηση εξουθενωμένη, με το ηθικό της στο ναδίρ, χωρίς κίνητρα, χωρίς κέφι», είπε. «Ο πολίτης βλέπει μια δημόσια διοίκηση παραιτημένη, όπου δημιουργούνται φέουδα και προστατεύονται ιδιοτελή συμφέροντα, αντί να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον».

Στο σημείο αυτό, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις περιπτώσεις «εξωφρενικής σπατάλης»: από διαφημιστικές καμπάνιες και ταξίδια «λουξ» μέχρι «εξωφρενικές αμοιβές συμβούλων και λογαριασμών κινητών τηλεφώνων, ακριβοπληρωμένες επιτροπές, αναθέσεις και προσλήψεις με στενά κομματικά ή ιδιοτελή κριτήρια».

Σημείωσε ότι η κατάσταση αυτή έφερε τη χώρα «σε μια κρίση εθνικών διαστάσεων, μια κρίση αξιοπιστίας διεθνώς» και ότι «βεβαίως κανένας Ελληνας και καμιά Ελληνίδα δεν δέχεται να λοιδορείται η Ελλάδα με τον τρόπο που είδαμε…».

«Οι φράσεις και οι χαρακτηρισμοί φτάνουν πολλές φορές στα όρια του ρατσισμού απέναντι στον Ελληνα και τον Ελληνισμό», τόνισε.

πηγη

One thought on “Μελανά χρώματα και έπειτα από 100 ημέρες διακυβέρνησης

  1. Τι να σου κάνουν 100 ημέρες;
    Παιδιά, τα πρώτα εκατό χρόνια είναι δύσκολα, μετά όλα στρώνουν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s