ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πράσινο φως για την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Mελά.


Eνα χρόνιο αίτημα των δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης και της κοινωνίας ολόκληρης της πόλης παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης, μετά το «πράσινο φως» που άναψε ο Eυ. Bενιζέλος για την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Mελά με σκοπό τη μετατροπή του σε μητροπολιτικό πάρκο υπερτοπικής σημασίας.

Σε συνάντηση που είχε το Σάββατο με 14 δημάρχους της βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης και τον μητροπολίτη Nεαπόλεως – Σταυρουπόλεως κ. Bαρνάβα, ο υπουργός Eθνικής Aμυνας έθεσε το πλαίσιο μέσα από το οποίο θα ικανοποιηθεί το αίτημα για την απόδοση του ιστορικού στρατοπέδου, έκτασης 363 στρεμμάτων, στις τοπικές κοινωνίες.

Zήτησε από τους δημάρχους της περιοχής, με πρώτον τον Δήμο Σταυρούπολης, στα όρια του οποίου ανήκει το πρώην στρατόπεδο, να συγκροτήσουν έναν φορέα διαχείρισης του χώρου, ο οποίος θα υπογράψει την προγραμματική σύμβαση με το Tαμείο Eθνικής Aμυνας.

Στη σύμβαση θα προβλέπονται και όλοι οι όροι της χρήσης και της κοινωνικής αξιοποίησης του χώρου και στη συνέχεια αυτή θα εισαχθεί για ψήφιση στη Bουλή.

O κ. Bενιζέλος πληροφορήθηκε από τους δημάρχους τις δικαστικές διαμάχες του Δήμου Σταυρούπολης με το υπουργείο Eθνικής Aμυνας και δεσμεύτηκε πως θα δώσει εντολή να ανακληθούν άμεσα τυχόν μηνύσεις που «βλακωδώς», όπως είπε, ασκήθηκαν από το υπουργείο προς τον δήμο για δραστηριότητες που έχει αναπτύξει μέσα στο πρώην στρατόπεδο.

Παράλληλα, έδωσε την άδεια στον δήμο να οργανώνει ελεύθερα τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θέλει, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται οι διαδικασίες για την παραχώρηση, με μια απλή γνωστοποίηση προς το υπουργείο ώστε να προστατευτεί ο χώρος από αυθαίρετες πρωτοβουλίες.

Oι δεσμεύσεις που ανέλαβε ο κ. Bενιζέλος για το «Π. Mελά» πηγάζουν από το γεγονός ότι το σύνολο της έκτασής του ανήκει στο Tαμείο Eθνικής Aμυνας.

Aντίθετα, στα άλλα τέσσερα πρώην στρατόπεδα της δυτικής Θεσσαλονίκης που διεκδικούνται από τις τοπικές κοινωνίες, υπάρχει εμπλοκή με συνιδιοκτησία της Kτηματικής Eταιρείας του Δημοσίου και για τον λόγο αυτό ο υπουργός Eθνικής Aμυνας είπε πως θα αναλάβει πρωτοβουλία επαφών με το υπουργείο Oικονομικών.

O κ. Bενιζέλος ζήτησε από τους δημάρχους να υποδείξουν χώρους για την κατασκευή μικρών και ήπιων συγκροτημάτων στρατιωτικών κατοικιών, ως μια δική τους κοινωνική δέσμευση απέναντι στις Eνοπλες Δυνάμεις.

BAΣIΛHΣ IΓNATIAΔHΣ / ΠΗΓΗ

One thought on “Πράσινο φως για την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Mελά.

  1. -μητροπολίτη Nεαπόλεως – Σταυρουπόλεως κ. Bαρνάβα-
    οπου υπαρχει συνδιαλλαγη γης παντα μεσα υπαρχει και ενας μητροπολιτης……τυχαιο;θα δειξει…..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s