Η τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη που σημειώθηκε έξω από τη Βουλή το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με προκήρυξη που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο. Διερευνάται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η γνησιότητα της προκήρυξης.
Στην προκήρυξη αναφέρεται ότι «η δημοκρατία είναι το πραξικόπημα που δεν κατεβάζει τα τανκς στους δρόμους αλλά τις τηλεοπτικές κάμερες και τα μικρόφωνα των δημοσιογράφων. Η δημοκρατία διοικεί με τη δύναμη της προπαγάνδας της» και «λειτουργεί ως προκάλυμμα της κτηνώδους μηχανής του καπιταλισμού και αποτελεί την βιτρίνα του συστήματος στα πρότυπα της οικονομίας της νύχτας και των μαφιόζων».
Σε ό,τι αφορά την επιλογή της Βουλής ως στόχο υπογραμμίζεται ότι σκοπός ήταν «να προσβάλουμε αυτό το σύμβολο, το κύρος της δημοκρατίας χωρίς κανένα ηθικό ενδοιασμό».