ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Eρώτηση στη Βουλή για τα ραντάρ αντιπυροβολικού ARTHUR


Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα των 3 ραντάρ αντιπυροβολικού τύπου ARTHUR που είχε προμηθευθεί η Ελλάδα για την ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς κατέθεσε ο βουλευτής Ν. Αλευράς, επισημαίνοντας ότι ακόμη δεν έχουν αντικατασταθεί αφού δεν εστάλησαν ποτέ στη Κύπρο λόγω αμερικανικών αντιδράσεων.

Στην απάντησή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισημαίνει ότι κατά τη πρόσφατη επίσκεψή του στη Κύπρο συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα και «συμφωνήθηκε με την κυπριακή ηγεσία ότι δεν υφίσταται ούτε οικονομική ούτε επιχειρησιακή εκκρεμότητα», υπογραμμίζοντας ότι είναι γνωστοί στη Κύπρο «οι περιορισμοί ως προς τη χρήση αμερικανικών οπλικών συστημάτων» ενώ συμφωνήθηκε ο «πλήρης εκσυγχρονισμός του αρματικού δυναμικού της Εθνικής Φρουράς από τον Ελληνικό Στρατό».

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη δοκιμή πεδίου των ραντάρ εντοπισμού πυροβολικού ARTHUR του ΕΣ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προγραμματισμένων βολών μονάδων πυροβολικού της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού μόλις το περασμένο Φεβρουάριο στο Πεδίο Ασκήσεων-Βολών ΑΕΤΟΥ στην Αλεξανδρούπολη. Τα σουηδικής προέλευσης ARTHUR διακρίνονται για την ακρίβεια εντοπισμού κάθε τύπου όπλου σε ποσοστό που προσεγγίζει το 100%, τη μεγάλη ευκινησία και ευελιξία του φορέα αλλά και τις ελάχιστες απαιτήσεις επάνδρωσης και συντήρησης ενώ υπερέχει συντριπτικά έναντι των αμερικανικών TPQ-37, τα οποία είχε προμηθευτεί το ΥΕΘΑ με σκανδαλώδεις διαδικασίες.

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s