ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / Εξοπλισμοί / ΗΠΑ

Η USAF ολοκλήρωσε τις δοκιμές εναέριου ανεφοδιασμού με τα Eurofighter.


Συνολικά 10 αμερικανοί εκπαιδευτές αποστολών εναέριου ανεφοδιασμού μετακινήθηκα στο διάστημα μεταξύ 19 Οκτωβρίου και 21 Δεκεμβρίου 2009 από την αμερικανική αεροπορική βάση Edwards στην αεροπορική βάση Royal Air Force Mendenhall στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να δοκιμάσουν τις δυνατότητες του εναέριου ανεφοδιασμού των μαχητικών Eurofighter με τα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού τύπου KC-135 Stratotanker και KC-10 Extender, που χρησιμοποιεί ευρεία η USAF.

Ο σκοπός των δοκιμών ήταν να εξασφαλιστεί ο εναέριος ανεφοδιασμός με καύσιμα, μεταξύ του πέμπτης γενιάς μαχητικού αεροπλάνου του ΝΑΤΟ και των αμερικανικών αεροσκαφών ανεφοδιασμού. Σημειώνεται εκ μέρους μας ότι ο χαρακτηρισμός του Eurofighter ως μαχητικό πέμπτης γενιάς δεν είναι δικός μας, αλλά της επίσημης ανακοίνωσης της πολεμικής αεροποριάς των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Κέντρο Πτητικών Δοκιμών της USAF εστειλε για τις δοκιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο προσωπικό αέρος, εδάφους και τρείς βραχίονες. Εκτός του προσωπικού από της Ηνωμένες Πολιτείες, στις δοκιμές συμμετείχε και το αμερικανικό προσωπικό πυο σταυμεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συνολικά 24 αμερικανικά πληρώμτα έλαβανε μέρος στις δοκιμές, οιοποίες για το πρώτο δεκαήμερο πραγματοποιήθηκαν πρώτα στο έδαφος, για να αποφευχθεί οποιαδήποτε απρόβλεπτο πρόβλημα αργότερα, κατά τη διάρκεια της των δοκιμών κατά την πτήση.

Για τις δοκιμές του αέρα, το Eurofighter ήταν εφοδιασμένο με το “χειρότερο σενάριο” όσον αφορά τα συστήματα ανεφοδιασμού, για να εξασφαλιστεί ότι το αμερικανικό αεροσκάφος θα μπορούσε να εφοδιάζει με καύσιμα το ευρωμαχητικό σε κάθε περίπτωση. Στο πρώτο μέρος έλαβαν μέρος τα αεροσκάφη τύπου KC-135 και στη συνέχει οι διαδικασίες επαναλήφθηκαν με το αεροσκάφος τύπου KC-10. Το σύνολο των δοκιμών, 18 εξοδοι, πραγματοποιήθηκε στη Θάλασσα της Ιρλανδίας σε διάφορα ύψη που κυμαίνονται από 5.000 έως 34.500 πόδια, με ταχύτητες μεταξύ 215 έως 295 κόμβων.

Fox2Magazine

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s