ΕΛΛΑΔΑ

Ομόφωνη η καταδίκη της επιδρομής κουκουλοφόρων


«Καταδικάζουμε με κάθε τρόπο αυτή την πράξη ωμής βίας, αυτή την απαράδεκτη πράξη», σημείωσε ο πρωθυπουργός, Γ.Α. Παπανδρέου, ο οποίος ενημερώθηκε για την επίθεση, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Ευχήθηκε «καλή ανάρρωση» στους τραυματίες και είπε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να επιβληθεί η ευνομία σε κάθε πτυχή της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής. Ο κ. Απόστολος Κατσιφάρας συνέδεσε την επίθεση στο γραφείο του με τις αρμοδιότητες του ως υφυπουργού Δικαιοσύνης, καθώς σε δήλωσή του σημείωσε πως «ο εξανθρωπισμός των φυλακών, η βελτίωση των συνθηκών κράτησης και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα συνεχίσουν να είναι ο αξιακός πυρήνας της πολιτικής μας», ενώ έκανε λόγο για «γνωστούς – αγνώστους που εκβιάζουν τη Δημοκρατία, η οποία δεν τρομοκρατείται και δεν δολοφονείται».

Καταδίκη και από Ν.Δ.

«Η επιδρομή κουκουλοφόρων στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Απόστολου Κατσιφάρα, συνιστά απαράδεκτη πράξη την οποία και καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο.

Η επιδρομή επαναφέρει βέβαια στην επικαιρότητα τη χρήση της κουκούλας ως μεθόδου απόκρυψης των χαρακτηριστικών των ενόχων», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του, χθες, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, για την επίθεση κουκουλοφόρων στο πολιτικό γραφείο του κ. Απόστολου Κατσιφάρα.

Με καδρόνια, λοστούς και σφυριά το μεσημέρι στα Εξάρχεια

Kαταδρομικού τύπου επίθεση κουκουλοφόρων με δύο τραυματίες έγινε, χθες το μεσημέρι, στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Απόστολου Κατσιφάρα στην οδό Θεμιστοκλέους 23 στα Εξάρχεια, που είχε γίνει στόχος εμπρηστών στις 26 Νοεμβρίου.

Η χτεσινή επίθεση έγινε την ώρα που ο υφυπουργός βρισκόταν στο υπουργικό συμβούλιο. Δράστες ήταν περίπου δέκα άγνωστα άτομα, που ήταν οπλισμένα με καδρόνια, λοστούς και σφυριά.

Οι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο πολιτικό γραφείο την ώρα που ήταν μέσα ο πρώην υπουργός και θείος του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργος Κατσιφάρας, ο 59χρονος οδηγός του και ο 28χρονος γραμματέας του Απόστολου Κατσιφάρα.

Οι δράστες ξυλοκόπησαν και τραυμάτισαν το συνεργάτη του υφυπουργού Δικαιοσύνης και τον 59χρονο οδηγό και έκαναν γυαλιά καρφιά το γραφείο.

Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν, ενώ οι τραυματίες διακομίστηκαν στον Ερυθρό Σταυρό όπου παρέμειναν για νοσηλεία.

Στο γραφείο του υφυπουργού Δικαιοσύνης δεν υπήρχε αστυνομικός – φρουρός σε μόνιμη βάση. Είχαν δοθεί όμως εντολές για 24ωρη επιτήρηση από τις αστυνομικές δυνάμεις που περιπολούν στην περιοχή,.

Μετά την επίθεση έγινε μεγάλη κινητοποίηση των εποχούμενων ομάδων της Αστυνομίας στην περιοχή των Εξαρχείων, που είχε ως αποτέλεσμα την προσαγωγή πέντε ατόμων.

Στον τόπο της επίθεσης οι δράστες πέταξαν φέιγ βολάν, τα οποία ανέγραφαν «διεκδικούμε πίσω τους αιχμαλώτους συντρόφους μας» και ανέφεραν τα ονόματα αντιεξουσιαστών που έχουν κατηγορηθεί ως συνεργοί του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή Μυλωνά, ή έχουν κατηγορηθεί για ληστείες ή για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

«Κατά αθώων»

«Οι κρυπτόμενοι »γνωστοί – άγνωστοι» ξαναχτύπησαν με θύματα αθώους εργαζόμενους πολίτες. Εκβιάζουν τη Δημοκρατία. Όμως, η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, δεν τρομοκρατείται και δεν δολοφονείται. Απαντά με ενίσχυση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, προστασία των αδυνάτων και εξάλειψη των ανισοτήτων».

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Απόστολος Κατσιφάρας, για τη χθεσινή επίθεση στο πολιτικό του γραφείο.

Διαξιφισμοί Χρυσοχοΐδη – Δένδια για το θέμα της κουκούλας

Σε κόντρα μεταξύ υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Δένδια, εξελίχτηκε η δήλωση του δεύτερου, με αφορμή την επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον του πολιτικού γραφείου του κ. Κατσιφάρα.

Ο κ. Δένδιας σε δήλωσή του υποστηρίζει, ότι: «Η νέα αιματηρή επίθεση των κουκουλοφόρων, αυτή τη φορά στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Απόστολου Κατσιφάρα, την οποία απερίφραστα και άμεσα καταδικάσαμε, θέτει όλον τον πολιτικό κόσμο προ των ευθυνών του.

Το ζήτημα της νομοθετικής πρόβλεψης της Πολιτείας, με Νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης που καθιστά επιβαρυντική περίπτωση την αλλοίωση των χαρακτηριστικών των δραστών εγκληματικών ενεργειών, έρχεται στο προσκήνιο με δραματικό τρόπο. Σίγουρα, μόνο «γελοία» δεν είναι μια ρύθμιση που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων και ανταποκρίνεται σε μείζον και υπαρκτό πρόβλημα, όπως τη χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Οι σχετικές αναφορές όμως, λειτουργούν ως οιονεί ηθική αυτουργία στις συνεχείς επιθέσεις από κουκουλοφόρους τους τελευταίους τρεις μήνες. Καλούμε κατά συνέπεια την κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, να αντιληφθούν τις συνέπειες των άστοχων τοποθετήσεών τους», υπογράμμισε χθες ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη, της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, σχετικά με το νόμο που καθιστά επιβαρυντική περίπτωση την αλλοίωση χαρακτηριστικών των δραστών εγκληματικών ενεργειών.

«Ακροδεξιός οίστρος»

Σε ανακοίνωση – απάντηση το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο κ. Δένδιας παραδίδει άλλο ένα μάθημα ακροδεξιού αντιπολιτευτικού οίστρου, σχεδόν τόσο αχρείαστου, όσο και η νομικά έωλη ρύθμισή του για τη χρήση κουκούλας επί των ημερών του».

«Πολιτική απρέπεια»

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Ν. Δένδιας, απαντώντας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, δήλωσε:

«Ο κατά δήλωσή του »προοδευτικός» υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα πολιτικής απρέπειας και νομικής άγνοιας. Εκτοξεύει χαρακτηρισμούς και ύβρεις αντί να απαντά επί της ουσίας. Ξεχνά ή αγνοεί ότι τα νομοθετήματα κατά της κουκούλας ιστορικά εφαρμόσθηκαν για να καταπολεμήσουν το ρατσισμό της Κου-Κλουξ -Κλαν στις ΗΠΑ και τη δράση νεοναζιστικών ομάδων στην Ευρώπη. Αυτός είναι ο «ακροδεξιός αντιπολιτευτικός οίστρος» κατά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη…».  πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s