Τουρκία

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας για τα UAV Heron


 

Τουρκική αποστολή επισκέφτηκε το Ισραήλ στις 10 Ιανουαρίου, με σκοπό την επίλυση του γνωστού προβλήματος που έχει προκύψει με την προμήθεια των ισραηλινών συστημάτων UAV Heron από την Τουρκία.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2007 με κύριους ανάδοχους τις εταιρείες ΙΑΙ και Elbit Systems συνολικής αξίας 190 εκατ. δολαρίων. Το αερόχημα κατασκευάζεται από την ΙΑΙ, το σύστημα έλεγχου εδάφους από την Elbit Systems και ο ηλεκτροπτικός εξοπλισμός από την τουρκική Aselsan. Ο κινητήρας του αεροχήματος είναι ο βενζινοκίνητος  Rotax με ιπποδύναμη 100hp (75kW).

Η τουρκική κυβέρνηση είχε ζητήσει 50 εκατ. δολάρια αποζημίωση από τις ισραηλινές εταιρείες, λόγω των καθυστερήσεων που έχουν παρουσιαστεί στο πρόγραμμα για τεχνικούς λόγους, με την κάθε πλευρά να κατηγορεί την άλλη για τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί.

Οι συνομιλίες της τουρκικής αποστολής στο Ισραήλ αποτελούν συνέχεια των διαπραγματεύσεων που είχαν ξεκινήσει το Δεκέμβριο του 2009, όταν ισραηλινή αντιπροσωπεία επισκέφτηκε την ‘Άγκυρα για αυτό το λόγο. Και οι δύο πλευρές ευελπιστούν στην επίλυση του ζητήματος το συντομότερο δυνατό.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s