Λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της ανακάλυψης του νέου κοιτάσματος πετρελαίου στο Βόρειο Αιγαίο, οκτώ τουρκικά μαχητικά «επισκέφθηκαν» την περιοχή! Εισήλθαν από το πέρασμα μεταξύ Χίου και Σάμου όπου διεξάγεται μεγάλη τακτική άσκηση με χρήση πυρών του τουρκικού Ναυτικού και της Αεροπορίας (ΤΑSMO), κατευθύνθηκαν βόρεια προς τα πετρελαιοφόρα πεδία του Βόρειου Αιγαίου και εξήλθαν με κατεύθυνση τα Δαρδανέλλια.
Για την αναχαίτισή τους σηκώθηκαν μαχητικά Mirage 2000-5 Mk2 από την Σκύρο και F-16C Block 52+ από το Καστέλλι. Τα ελληνικά μαχητικά πλεύρισαν τα τουρκικά μαχητικά από τα δυτικά-βορειοδυτικά και τα «έσπρωξαν» πίσω στην βάση του στο Μπαλίκεσιρ.
Προηγουμένως τα συγκεκριμένα οκτώ τουρκικά μαχητικά είχαν προχωρήσει σε τρεις παραβιάσεις και μία παραβίαση του FIR Αθηνών.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι τους κρατάει τους Τουρκους και δεν εκδίδουν απαγορευτικές ΝΟΤΑΜ για το Ιόνιο πέλαγος.Πολύ ευγενικό εκ μέρους τους. Δημήτρης.