ΤΡΙΗΜΕΡΟ με επικίνδυνες πτήσεις των Τούρκων, με ΝΑΤΟϊκό όμως μανδύα, για άλλη μια φορά αρχίζει σήμερα στο Αιγαίο, προσθέτοντας ένα ακόμα αγκάθι στις σχέσεις της Αθήνας με τη Συμμαχία. Για πρώτη φορά εδώ και 4 χρόνια η Άγκυρα περιέλαβε στον σχεδιασμό της άσκησης τύπου Αegean CΟΜΑΟ νυχτερινό σκέλος στις αποστολές των μαχητικών αεροσκαφών της, που σε ορισμένες περιπτώσεις εισέρχονται τρία μίλια στον εθνικό εναέριο χώρο, κοντά στη Λέσβο.
Η σχεδιαζόμενη νυχτερινή δραστηριότητα των Τούρκων, σε συνδυασμό με την τάση τους να εισέρχονται αυθαίρετα σε δεσμευμένες περιοχές ασκήσεων και βολών, έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στο Ελληνικό Πεντάγωνο καθώς δημιουργούνται ορατοί κίνδυνοι ασφαλείας ακόμα και για πολιτικά αεροσκάφη. Πέραν αυτού η Τουρκία δεν υπέβαλε σχέδια πτήσεων για τις προβλεπόμενες αποστολές, παραβιάζοντας όχι μόνο τους διεθνείς κανονισμούς αλλά και τη ΝΑΤΟϊκή πρακτική. Σύμφωνα με ελληνικές πηγές, συμμαχικές οδηγίες επιβάλλουν σε αυτές τις περιπτώσεις την ενημέρωση της χώρας εντός του εθνικού χώρου ή του FΙR της οποίας γίνεται η άσκηση τύπου CΟΜΑΟ. Η ελληνική πλευρά έχει εικόνα για την άσκηση μόνο μέσω ΝΑΤΟϊκών δομών στις οποίες έγινε ενημέρωση από το ΝΑΤΟϊκό κέντρο του Εσκί Σεχίρ.
Το κακό στην υπόθεση είναι οτι για το «πονοκέφαλο» το ελληνικό πενταγωνο παιρνει ασπιρίνες και όχι ισχυρά παυσίπονα,π.χ.αντιεροπορικούς πυραύλους που τους εχουμε και σκουριάζουν τόσα χρονια. Δημήτρης
ΦΙΛΕ , Δ .Ι . ΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΜΑΣ , ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ , ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΣΗΜΙΤΙΔΕΣ , ΣΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ , ΣΤΑ Μ.Μ.Ε. , ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ , {ΘΥΜΑΜΑΙ , ΜΟΛΙΣ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΞΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ,} ΒΓΑΛΑΝΕ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΓΓΙΝΑ , ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ , ΤΕΛΟΣ ΟΛΑ ΚΑΛΑ , ΕΡΩΤΗΣΗ , ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΙΣΗ , ΝΑΙ , Η ΟΧΙ , ΕΥΘΥΝΗ , ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ , ΓΑΡΓΑΡΑ , ΚΑΙ ΑΥΤΟ, ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ,
ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ , ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΈΤΩΠΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ , ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ , ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ.-