Ψαλίδι στα σχέδια προκλήσεων

ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ
«Ψαλίδισε» το ΝΑΤΟ τα σχέδια της Άγκυρας για τριήμερο προκλήσεων στο Αιγαίο με συμμαχικό μανδύα, μετά τις έντονες ελληνικές αντιδράσεις και παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο.
Παρ΄ όλα αυτά, η Άγκυρα εφάρμοσε τακτική σκωτσέζικου ντους με τα F-16 της, τα οποία σε μια περίπτωση έφτασαν σχεδόν 5 μίλια από τα Ψαρά, ενώ την Πέμπτη «κύκλωσαν» τη Σαμοθράκη δίνοντας το «παρών» στην περιοχή των πετρελαίων του Βορείου Αιγαίου.
Για την επικινδυνότητα και την προκλητικότητα των τουρκικών σχεδίων το ελληνικό υπουργείο Άμυνας ενημέρωσε το ΝΑΤΟ σε διάφορα επίπεδα, όπως και τον άμεσα αρμόδιο νεοαφιχθέντα στην περιοχή Αμερικανό διοικητή του Συμμαχικού Αεροπορικού Στρατηγείου της Σμύρνης, κ. Τζόντις. Η Αθήνα ξεκαθάρισε- ως προϊόν μάλιστα σύσκεψης σε υπουργικό επίπεδο- ότι τα τουρκικά F-16 θα αντιμετωπιστούν ως άγνωστα και εχθρικά από το σύστημα αεράμυνας.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΙΡΟΖΙΝΗ ΣΤΟ Β. ΑΙΓΑΙΟ…
Αν ενεργοποιηθούν οι S-300 και ενταχθούν στο σύστημα αεράμυνας, θα έπρεπε για να σφίξουν λίγο οι -κώλοι- συγνώμη για την έκφραση να εγκλωβίσουν στα ραντάρ τους κάποια απο τα τούρκικα F16 και να δούμε μετά τι γίνεται. Και αν προχωρήσουμε λίγο παραπέρα προμήθεια νέων S-300 και εγκατάσταση στην Θάσο η Σαμοθράκη.Αυτά βέβαια είναι όνειρα.