ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / Τουρκία

Ίμια, 14 χρόνια μετά: ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ


26 Δεκεμβρίου 1995: Το τουρκικό φορτηγό πλοίο «Figen Akat» προσαράζει στις βραχονησίδες Ίμια. Ο Τούρκος πλοίαρχος ισχυρίζεται ότι βρίσκεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα και αρχικά αρνείται να δεχθεί βοήθεια από ελληνικά μέσα έρευνας και διάσωσης.

28 Δεκεμβρίου 1995: Eλληνικά ρυμουλκά απεγκλωβίζουν το τούρκικο πλοίο και οδηγείται στην Τουρκία.

29 Δεκεμβρίου 1995: Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκδίδει ρηματική διακοίνωση, στην οποία τα Ίμια χαρακτηρίζονται ως τουρκικό έδαφος.

10 Ιανουαρίου 1996: Η Ελλάδα απορρίπτει τους ισχυρισμούς του τουρκικού ΥΠΕΞ με άλλη ρηματική διακοίνωση, στην οποία αναφέρεται η συνθήκη των Παρισίων του 1947, με την οποία οι βραχονησίδες Ίμια παραχωρήθηκαν από την Ιταλία στην Ελλάδα, κατά την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων.

4 Ιανουαρίου 1996: Ο Αμερικάνος πρόεδρος Βill Clinton σε επιστολή του προς Ελληνοαμερικανό γερουσιαστή αναφέρει: «Φοβάμαι θερμό επεισόδιο».

19 Ιανουαρίου 1996: Στην Ελλάδα αναλαμβάνει τη πρωθυπουργία ο Κώστας Σημίτης.

25 Ιανουαρίου 1996: Ο δήμαρχος Καλύμνου Δ. Διακομιχάλης συνοδευόμενος από τον Αστυνομικό Διευθυντή της Καλύμνου Γ. Ριόλα, υψώνουν στα Ίμια την ελληνική Σημαία.

28 Ιανουαρίου 1996: Μία ομάδα Τούρκων δημοσιογράφων της εφημερίδας Hurriyet προσεγγίζει τα Ίμια με ελικόπτερο, υποστέλλει την ελληνική Σημαία και υψώνει την τουρκική. Άνδρες του περιπολικού ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ στις 08:00 αντιλαμβάνονται την τουρκική Σημαία. Ο Αρχηγός ΓΕΝ δίνει εντολή στον πλοίαρχο του περιπολικού ΑΝΤΩΝΙΟΥ να σπεύσει στα Ίμια, να αφαιρέσει την τουρκική Σημαία και να υψώσει ξανά την ελληνική. Ο Αρχηγός ΓΕΝ επικοινωνεί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Λυμπέρη, τον οποίο ενημερώνει για τα γεγονότα. Ο Α/ΓΕΕΘΑ επιδοκιμάζει τις κινήσεις του Α/ΓΕΝ και παράλληλα ενημερώνει τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Γεράσιμο Αρσένη. Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Ναύαρχος Λυμπέρης, επικοινωνεί με το Ναυτικό Διοικητή Αιγαίου, Αρχιπλοίαρχο Ι. Καλλιγιάννη, τον οποίο συμβουλεύει όπως η Σημαία υψωθεί μέσω δημάρχου Καλύμνου και όχι απευθείας από το πολεμικό πλοίο. Η επικοινωνία, όμως, δεν κατέστη δυνατή με το πλοίο και η σημαία υψώθηκε από το πλήρωμα του περιπολικού ΑΝΤΩΝΙΟΥ.

30 Ιανουαρίου 1996: Στη δημοσιότητα έρχεται τουρκικό σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο οι Τούρκοι διεκδικούν το σύνολο των βραχονησίδων, οι οποίες βρίσκονται κοντά στα τουρκικά παράλια. Από το πρωί στην περιοχή επικρατεί ένταση. Το απόγευμα, ελληνικά και τουρκικά πολεμικά πλοία έχουν σπεύσει στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων και βρίσκονται σε διάταξη μάχης. Ταυτόχρονα, άνδρες των Ο.Υ.Κ. αποβιβάζονται στα Ανατολικά Ίμια και δυνάμεις των Ειδικών Δυνάμεων στην Καλόλιμνο.

Στις 23:00 διατάσσεται επιστράτευση στις στρατιωτικές δυνάμεις Έβρου και νήσων του Αιγαίου. Oι μονάδες του Δ΄ΣΣ εξέρχονται στους προβλεπόμενους από τα σχέδια, χώρους διασποράς με πλήρη επάνδρωση.

Ξημερώματα 31ης Ιανουαρίου 1996: Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή των Ιμίων είναι εξαιρετικά κακές. Βρέχει συνεχώς και η ορατότητα στην κυριολεξία είναι μηδέν.

Στη 01:15 άνδρες της μονάδας υποβρυχίων καταστροφών (SAT) του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού διαφεύγουν της προσοχής των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού που επιτηρούν τα Ίμια και αποβιβάζονται στη μικρή Ίμια, στην οποία δε βρίσκονται ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις. Υψώνουν την τουρκική Σημαία. Θα παραμείνουν επτά ώρες. Για πρώτη φορά μετά το 1974, Τούρκοι στρατιώτες καταλαμβάνουν ελληνικό έδαφος.

Το γεγονός διαπιστώνεται από το περιπολικό ΑΝΤΩΝΙΟΥ και επιβεβαιώνεται από ελικόπτερο ΑΒ-212 (ΠΝ-21) της Φ/Γ ΝΑΥΑΡΙΝΟ. Το ΚΥΣΕΑ, ύστερα από μαραθώνια σύσκεψη, απορρίπτει το ενδεχόμενο ανακατάληψης των Ιμίων, για να αποφύγει την πολεμική σύρραξη.

Ωρα 5.04 ΓΕΝ: Το ελικόπτερο να επιστρέψει.

Ωρα 5.05 ΝΑΥΑΡΙΝΟ: Εχω απώλεια επαφής με το ελικόπτερο. Τελευταία του αναφορά EMERGENCY – EMERGENCY 1,5 μίλι βόρεια από το σημείο του ενδιαφέροντος.

Στις 5.07 ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Δημήτρης Σπυρίδων ενημερώνεται ότι ο ΣΑΜ δεν έχει στο ραντάρ του το ελικόπτερο και ότι το καλεί, δεν του απαντάει και ότι ακούει τη φρεγάτα YAVUZ να το καλεί.

Ωρα 5.13 ΓΕΝ: Ερωτηματικό: Εχετε επικοινωνίες;

Ωρα 5.14 ΝΑΥΑΡΙΝΟ: Αρνητικό

Ωρα 5.14 ΓΕΝ: Ερωτηματικό. Εάν αποκτήσατε κάποια στιγμή επικοινωνία.

Ωρα 5.15 ΝΑΥΑΡΙΝΟ: Τον ακούσαμε που έκανε μια κλήση μόνο.

Ωρα 5.16 ΓΕΝ: Τον έχετε στα Ρ/Ε;

Ωρα 5.16 ΝΑΥΑΡΙΝΟ: Αρνητικό.

Ωρα 5.24 ΓΕΝ: Το EMERGENCY τι ήταν;

Ωρα 5.24 ΝΑΥΑΡΙΝΟ: MASTER CAUTION EMERGENCY

Στις 5:30 το ελικόπτερο καταπέφτει, σκοτώνοντας τους τρεις επιβαίνοντες αξιωματικούς:
Αντιπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο, Σημαιοφόρο Έκτορα Γιαλοψό.

Στις 06:10 το πρωί, οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών, Γ. Αρσένης και Θ. Πάγκαλος, ανακοινώνουν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας με προσωπική παρέμβαση του Προέδρου των ΗΠΑ Clinton και του διαμεσολαβητή R. Holbrooke. Οι ελληνικές δυνάμεις αποχωρούν από τα Ίμια παίρνοντας μαζί και την ελληνική Σημαία. Το ίδιο πράττουν και οι Τούρκοι καταδρομείς (no flags, no ships, no troops).

Τα ερωτήματα για το σκοτεινό παρασκήνιο της κρίσης των Ιμίων παραμένουν αναπάντητα. Μέσα στη δίνη της ειδησιογραφίας εκείνων των ημερών, ορισμένα γεγονότα δεν πήραν τη δημοσιότητα που θα έπρεπε. Ένα από αυτά που αξίζει να σημειωθεί είναι η σύλληψη των στρατιωτικών ακολούθων της Ιταλίας και της Ολλανδίας στις 28 Ιανουαρίου στη Μυτιλήνη, όταν διαπιστώθηκε ότι παρακολουθούσαν ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και βρέθηκαν στη κατοχή τους σχεδιαγράμματα στρατιωτικών εγκαταστάσεων του νησιού, ονόματα και αριθμούς πλοίων που έπλεαν στην περιοχή και άλλες στρατιωτικής φύσεως πληροφορίες.

Δύο εβομάδες αργότερα, στο ναύσταθμο του Ακσάζ πέφτει το ελικόπτερο που μετέφερε 11 βατραχανθρώπους, οι οποίοι είχαν εμπλακεί στην ελληνοτουρκική κρίση.

http://www.strategy-geopolitics4.blogspot.com/

16 thoughts on “Ίμια, 14 χρόνια μετά: ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

 1. Τιμή και δόξα σ᾽αυτά τα παιδιά, ἀλλά και σ᾽όσους στο μέλλον αντισταθούν στους Τούρκους και στους ντόπιους εκφραστές τους.

 2. Εύχομαι μια μέρα αυτή η θυσία να βρει παραγματική ανταπόκριση.

  Καμία από τις σημερινές πολιτικές ηγεσίες δεν θα είχε τα «αντρικά φερόμενα γνωρίσματα» ώστε να φερθεί διαφορετικά.

  Εύχομαι μια μέρα όλοι που σήμερα …κλαίμε για αυτούς τους χαμένους νέους, να γίνουμε περισσότερο ΕΛΛΗΝΕΣ και να μιμηθούμε το φρόνημα αυτών που εκείνο το βράδυ αν και ΔΕΝ είχαν υπηρεσία ηγήθηκαν της «αποστολής αυτοκτονίας» από τους ανεγκέφαλους που τη διέταξαν.

  Θέλω να καταλήξω λέγοντας πως…

  ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΟΛΩΝ Η ΠΑΤΡΙΣ.

 3. ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΦΙΛΟΙ ΔΕΝ ΑΛΑΖΟΥΝ .ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ . ΙΣΩΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ . ΕΜΕΙΣ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑ ΝΑΙ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΔΟΞΑΣΜΕΝΟΙ ΠΕΣΟΝΤΕΣ . ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΛΑΜΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΒΑΛΟΜΑΣΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ .

 4. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΜΑΣ!

 5. ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ , ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ , ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΙΜΙΑ , ΤΟ¨{ ΙΔΡΥΜΑ} , ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ , ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ , ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ , [ΕΡΕΥΝΩΝ].??? ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ , ΚΑΘΕ ΙΔΡΥΜΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ , ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ , ΟΙ ΠΡΩΗΝ , Κ .Κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΑΣ ΑΛΉΘΕΙΑ , ΤΙ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ,? ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ , ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ , ΤΑ Μ..Μ.Ε., ΑΣΤΑ . ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ , ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΜΑΣ , ΚΑΙ ΣΤΗΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ , ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ , ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ , ΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΒΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΥΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ , ΧΩΡΙΣ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ . ??? , ΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑ,ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΔΟΣ , ΟΛΟ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ , ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΕΙΣ , ΜΟΥΓΚΑ , ΚΡΙΜΑ .-

 6. ΚΩΣΤΑΣ Π.ΧΩΡ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ , ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ , ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΙΜΙΑ , ΤΟ¨{ ΙΔΡΥΜΑ} , ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ , ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ , ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ , [ΕΡΕΥΝΩΝ].??? ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ , ΚΑΘΕ ΙΔΡΥΜΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ , ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ , ΟΙ ΠΡΩΗΝ , Κ .Κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΑΣ ΑΛΉΘΕΙΑ , ΤΙ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ,? ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ , ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ , ΤΑ Μ..Μ.Ε., ΑΣΤΑ . ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ , ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΜΑΣ , ΚΑΙ ΣΤΗΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ , ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ , ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ , ΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΒΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΥΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ , ΧΩΡΙΣ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ . ??? , ΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑ,ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΔΟΣ , ΟΛΟ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ , ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΕΙΣ , ΜΟΥΓΚΑ , ΚΡΙΜΑ .-

 7. EIXA THN TIMH NA BΡΙΣΚΟΜΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ,ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΙΩΣΩ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ.ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΡΕΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΛΕΠΑΤΕ ΠΩΣ ΕΦΑΥΓΑΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΤΕ.ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΕ ΕΝΑ ΝΑΥΤΗ ΕΝΩ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ.ΤΩΝ ΡΩΤΗΣΑ ΕΑΝ ΦΟΒΑΤΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΜΟΥ (ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΩ)ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ,ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ.ΗΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΤΩΝ ΕΙΧΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ :ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΑΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ? ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ :ΕΓΩ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΕΞΩ ΣΙΓΑ ΜΝ ΜΕΙΝΩ ΝΑ ΠΟΛΕΜΙΣΩ ΓΙΑ Μ……. ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ.ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΑΛΛΕΣ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ…. Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ !!! ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ,ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΥΜΠΑΓΕΣ »ΤΟΙΧΟΣ».ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ…..ΓΙΑΤΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ »ΤΟΙΧΟΣ».Ο ΘΕΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΗΡΕΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
  »ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΟΛΩΝ Η ΠΑΤΡΙΣ»

 8. οταν αποκτησουμαι ελληναισ πολυτηκουσ και οχι πολυτικουσ ελληναισ τοτε μπορη να καταλαβουν οτι χαθηκαναι ελληνηκαισ ψυχαισ στα νησακια αυτα

 9. Αληθεια,αυτον το καομποι δημαρχο της Καλυμνου,τον ενημερωσε ποτε κανεις οτι οταν υψωνουμε την σημαια οφειλουμε και να την φυλαμε;;;αραγε;;;
  Τον κο Λυμπερη και Καλλιγιαννη οτι οταν αφαιρεσαν την τουρκικη σημαια,αφου ηθελαν να ξαναβαλουν την ελληνικη οτι οφειλαν να αφησουν αγημα να την φυλανε…
  Ο ερασιτεχνισμος σε ολο του το μεγαλειο.Καποιοι πρεπει να το κουβαλανε στην συνειδιση τους οτι αυτα τα παιδια σκοτοθηκαν λογο της δικης τους ανεπαρκειας.

  ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ

 10. Και εγώ δεν ξεχνώ.Δεν ξεχνώ τη θυσία των παιδιών, δεν ξεχνώ το αγωνιστικό φρόνημα των ελληνικών πληρωμάτων , δεν ξεχνώ την ψοφοδεή τακτική του τότε πρωθυπουργού που ακύρωσε κάθε καλή ενέργεια. Τα υπόλοιπα ήταν για κατανάλωση.

 11. Φιλε Γιωργο Πριντζιπα καλημερα.
  Συμφωνω με οτι λες αλλα να βαλεις μεσα και τον Λυμπερη ο οποιος αποδειχτηκε πολυ πολυ κατωτερος των περιστασεων.

 12. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΙΟΥΛΙΑΝΕ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΟ ΤΝ ΚΑΝΑΠΕ ΤΟΥ ΣΑΛΟΝΙΟΥ ΤΟΥ ΣΑΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΑΙ »ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΤΑΕΤΙΑΣ»,ΚΑΙ ΟΙ »ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ» ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΔΝ ΣΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΕΛΙΓΜΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΩΝ.Ο ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ,ΑΥΣΤΗΡΟΣ,ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣΧΕΤΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΟΝΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ Α/ΓΕΣ ΦΡΑΓΚΟ),ΤΥΠΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΒΛΕΠΕ ΤΗ ΕΡΧΟΤΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΓΕ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΑΣ »ΠΡΟΒΛΗΜΑ» ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο »ΑΕΡΑΣ» ΤΟ »ΠΑΛΙΟΠΑΝΟ» ΠΟΥ ΜΕ ΑΙΜΑ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ,ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ »ΤΗΑΝΚS» ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΕΑΤΟΑΙΛΙΑ.ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΡΥΓΟΡΙΑ ΜΟΥ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ »ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΜΟΥ» ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

 13. Φίλοι μου δεν είμαι στρατιωτικός να ξέρω λεπτομέρειες. Βάζω μόνο κάτω τη λογική μου και την αγάπη μου στην πατρίδα μου. Για εκείνο το βράδυ ο ναύρχος Λυμπέρης κατηγορείται ότι δεν φύλαξε και τη δεύτερη βραχονησίδα και έτσι ανέβηκαν οι Τούρκοι και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Μα κανείς δεν του είπε ότι έχουμε εικονική πραγματικότητα και ότι όλα γίνονται για την τηλεόραση. Δηλαδή για το «θεαθήναι τοις ανθρώποις» . Ερωτώ τους ειδικούς. Αν το πρωί είχαμε έναρξη των επιχειρήσεων , η παρουσία της τουρκικής διμοιρίας στην βραχονησίδα ποιά αξία θα είχε; Δεν θε εξουδετερωνόταν με μια οβίδα ; Κατά τη γνώμη μου , το σφάλμα ήταν σ’ αυτούς που διαχειρίστηκαν την κρίση ερήμην της στρατιωτικής ηγεσίας και που δεν ενημέρωσαν τους αρμόδιους ότι δεν πάμε για επιχειρήσεις , αλλά για σόου στην τηλεόραση. Τότε πιστεύω ότι θα γέμιζαν οι ελληνικές βραχονησίδες από έλληνες καταδρομείς και οι τηλεοράσεις θα έκαναν πολλές βιντεοσκοπήσεις.

 14. Ηταν απαραδεκτη η τοτε πολιτικη ηγεσια με απαραδεκτες αποφασεις.Εκείνη την νυχτα τα εζησα ολα απο κοντα.Παρακολουθοντας αργοτερα το τι εκανε και το τι ειπε η πολιτικη μας ηγεσια ενιωσα ντροπη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s