ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ / ΕΛΛΑΔΑ

«Στη Βουλγαρία δεν κλείνουμε δρόμους»


«Τα μπλόκα δεν είναι ευρωπαϊκός τρόπος διαμαρτυρίας», τονίζει ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Μπόϊκο Μπορίσοφ.

«Αυτό που έκαναν οι Έλληνες αγρότες δεν είναι ούτε ανθρώπινο, ούτε σωστό. Στη Βουλγαρία οι αγρότες πτωχεύουν και υποφέρουν, αλλά δεν κλείνουν δρόμους», τονίζει ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Μπόϊκο Μπορίσοφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Παράλληλα, αποδίδει σε Βούλγαρους επιχειρηματίες και παραγωγούς, «οι οποίοι έχουν υποστεί τεράστιες οικονομικές ζημιές» από τα μπλόκα των Ελλήνων αγροτών, την πίεση να λάβει η κυβέρνησή του δραστικά μέτρα εναντίον της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, παρά το γεγονός ότι «ο κ. Παπανδρέου είναι εξαιρετικός πρωθυπουργός και στενός φίλος».

«Τα μπλόκα δεν είναι ευρωπαϊκός τρόπος διαμαρτυρίας», τονίζει ενώ όπως διευκρίνιζει, πριν μεσολαβήσει ο ίδιος στο μπλόκο του Προμαχώνα, είχε την πλήρη συγκατάθεση του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ο κ. Μπορίσοφ αρνείται να πάρει θέση για τα αιτήματα των Ελλήνων αγροτών, λέγοντας πως αυτά είναι «εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας». Ευχαριστεί για την ανταπόκριση -έστω και προσωρινή- των διαμαρτυρομένων στο κάλεσμά του να ανοίξουν τα σύνορα και τους απευθύνει το μήνυμα πως «ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ο μόνος με τον οποίον πρέπει να διαπραγματευτούν για να καταλήξουν σε μια συμφωνία, ώστε να λυθούν τα προβλήματά τους».

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s