Ε.Ε.

Εκκληση αλλά και προειδοποίηση Κομισιόν για τα μπλόκα


Έκκληση για ταχεία και αποτελεσματική λύση προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα λόγω των κινητοποιήσεων των αγροτών απευθύνει ο πρόεδρος της Κομισιόν σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά από επικοινωνία που είχε με το Βούλγαρο πρωθυπουργό.

Ο κ. Ζοζέ Μπαρόζο καλωσόρισε τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Βουλγαρίας για να εξομαλυνθεί η κίνηση των προϊόντων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το όλο θέμα μπορεί να ξεπεραστεί σε συναινετική βάση.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται η ετοιμότητα της Επιτροπής να παράσχει κάθε νομική δυνατότητα για τη διασφάλιση της ελεύθερης διακίνησης αγαθών και επισημαίνεται ότι μπορούν να αποφευχθούν οι όποιες νομικές διαδικασίες που προβλέπονται και οι οποίες είναι εις βάρος των συμφερόντων των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, ο κ. Βούλγαρος πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Μπαρόζο για τις συνεχιζόμενες δυσκολίες που παρουσιάζονται για τη βιομηχανία της Βουλγαρίας και τη διακίνηση αγαθών και υπηρεσιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s