ΔΙΕΘΝΗ

Άρνηση χορήγησης γαλλικής υπηκοότητας λόγω μπούργκας


[burqa.jpg]

Ο Γάλλος υπουργός Μετανάστευσης, Ερίκ Μπεσόν, αρνήθηκε τη χορήγηση υπηκοότητας σε έναν ξένο ο οποίος υποχρεώνει τη Γαλλίδα σύζυγό του, να φορά ισλαμική μπούργκα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε λίγες ημέρες μετά τα συμπεράσματα κοινοβουλευτικής επιτροπής, που προτείνει την απαγόρευση σε δημόσιους χώρους του χαρακτηριστικού τρόπου ένδυσης των φανατικών μουσουλμάνων γυναικών.

«Ο Ερίκ Μπεσόν επιβεβαίωσε ότι υπέγραψε και διαβίβασε σήμερα στον πρωθυπουργό, πρόταση για άρνηση χορήγησης της γαλλικής υπηκοότητας σε έναν ξένο υπήκοο, που έχει παντρευτεί Γαλλίδα», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης.

«Διαπιστώθηκε κατά την έρευνα και την συζήτηση των προϋποθέσεων, ότι αυτό το άτομο υποχρέωνε τη σύζυγό του να φορά μπούργκα, στερώντας της την ελευθερία να μετακινείται ακάλυπτη, ακυρώνοντας τις αρχές της λαϊκότητας και της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το γαλλικό υπουργείο Μετανάστευσης δεν ανακοίνωσε την ταυτότητα του ατόμου που ζητούσε να του δοθεί γαλλική υπηκοότητα, ούτε τη χώρα από την οποία προέρχεται.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s