ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / Εξοπλισμοί

Ολοκληρώνεται ο εξοπλισμός των φρεγατών ΜΕΚΟ με βλήματα ESSM.


H φρεγάτα ΥΔΡΑ (F-452) τύπου ΜΕΚΟ-200ΗΝ πραγματοποίησε σήμερα στο Πεδίο Βολής Κρήτης με απόλυτη επιτυχία βολή Εξελιγμένου Βλήματος Sea Sparrow (ESSM) κατά τηλεκατευθυνόμενου στόχου Iris Jet, με δυνατότητα καταγραφής και αξιολόγησης των παραμέτρων βολής. Το βλήμα μετέφερε επίσης σύστημα τηλεμετρίας, ενώ η βολή κατέληξε κατά την ανακοίνωση στην κατάρριψη του στόχου.

Η βολή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δοκιμών αποδοχής, μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης του Συστήματος Κατακόρυφης Εκτόξευσης Κατευθυνόμενων Βλημάτων (GMVLS) Mk48 Mod2. Πρόκειται για τη τρίτη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού που εκτελεί βολή με τα προηγμένα αντιαεροπορικά βλήματα RIM-162C ESSM βεληνεκούς τουλάχιστον 50km (έναντι 7km των παλαιοτέρων RIM-7 Sea Sparrow). Eίχαν προηγηθεί οι βολές των ΣΑΛΑΜΙΣ (F-455) και ΣΠΕΤΣΑΙ (F-453) στις 2 Ιουνίου 2008 και 11 Ιουνίου 2009 αντίστοιχα, και απομένει η εκτέλεση βολών από τη φρεγάτα ΨΑΡΑ (F-454).

Επισημαίνεται ότι η INTRACOM Defense Electronics που συμμετέχει από το 1995 στο πρόγραμμα ESSM του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε στις 26 Ιανουαρίου πως ανέλαβε έργο ύψους $10 εκατ. για την παραγωγή πρόσθετων τηλεμετρικών διατάξεων καθώς και ηλεκτρονικών υποσυστημάτων της μονάδας καθοδήγησης των βλημάτων ΕSSM.

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s