ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ε.Βενιζέλος συνοδεία τουρκικών μαχητικών


Προκλητική και αλαζονική συμπεριφορά επέδειξε σήμερα η Άγκυρα στο Αιγαίο, με την εισβολή μιας οκτάδας μαχητικών στη περιοχή της Χίου, την ώρα που το αεροσκάφος  που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο πετούσε με κατεύθυνση την…Κωνσταντινούπολη! Τα τουρκικά μαχητικά μπήκαν στον Εθνικό Εναέριο Χώρο στις 10:30 το πρωί και περιπολούσαν στο κεντρικό τμήμα παρακολουθούμενα από ελληνικά μαχητικά.

Το αεροσκάφος ΕΒΜ-145 που μετέφερε τον υπουργό και την δεκαμελή συνοδεία του στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να συμμετάσχουν στην σύνοδο ων υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ απογειώθηκε περίπου 15 λεπτά πριν τις 11:00.

Όταν απογειώθηκε το ελληνικό αεροσκάφος στο κεντρικό Αιγαίο βρισκόντουσαν τα οκτώ μαχητικά τα οποία «παρακολούθησαν» από απόσταση και εν συνεχεία έκαναν και αυτά στροφή και ενώ το ΕMΒ-145 κατευθυνόταν προς  το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, επέστρεψαν και αυτά στην περιοχή της Χίου εξερχόμενα από τον ΕΕΧ.

Το μεσημέρι άλλος ένας σχηματισμός εισήλθε στο βόρειο Αιγαίο. Συνολικά σήμερα είχαμε 5 παραβιάσεις του ΕΕΧ από 15 τουρκικά μαχητικά από τα οποία τα έξι ήταν οπλισμένα.

Στην ημερήσια διάταξη της συνόδου που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο είναι ο προϋπολογισμός και οι χρηματοδοτικές προτεραιότητες της Συμμαχίας, η αμυντική πτυχή του μετασχηματισμού της διοίκησης του ΝΑΤΟ, η κατάσταση στο Αφγανιστάν (ISAF), και στο Κόσσοβο (Κ4), καθώς και τα θέματα που αφορούν τη Δύναμη Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ.

Στο πλαίσιο της Συνόδου ο κ. Βενιζέλος θα πραγματοποιήσει διμερείς επαφές με τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας  Mehmet Vecdi Gönül που φιλοξενεί την σύνοδο και άλλους ομολόγους του.

Οπωσδήποτε κατά την συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του θα τεθούν τα θέματα της συμπεριφοράς της Τουρκίας στο Αιγαίο, η οποία επιδεινώνεται έναντι της χώρας μας συνεχώς…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s