Κύπρος

Το εδαφικό πιο σοβαρό πρόβλημα του Κυπριακού λέει ο Ταλάτ.


Την εκτίμησή του ότι το εδαφικό αποτελεί το μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα στο Κυπριακό εξέφρασε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» της Κύπρου.Εξάλλου, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας δεν κατάφερε να απαλλαγεί από την εμμονή της επιβολής οποιωνδήποτε χρονοδιαγραμμάτων, «λόγω της πικρής εμπειρίας του παρελθόντος», με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να μην προχωρήσουν προς τη λύση.

Επίσης, αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια των εντατικών συνομιλιών σημειώθηκε πρόοδος και ότι με πολύ λίγη προσπάθεια μπορεί να υπάρξει συμφωνία επί διαφόρων ζητημάτων.

Για τις εγγυήσεις και την ασφάλεια, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης σημειώνει ότι μπορούν να συζητηθούν αμέσως στο πλαίσιο πενταμερούς διάσκεψης, διαδικασία, όμως, την οποίαν απορρίπτει η ελληνοκυπριακή πλευρά, η οποία, ισχυρίζεται, φέρει και την ευθύνη.

Ακόμη, ισχυρίζεται ότι οι προτάσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς «έχουν δαιμονοποιηθεί» και ξεκαθάρισε ότι η προσέγγιση σε αυτές δεν είναι η διαδικασία του «take or leave it», αλλά προτάσεις για διαπραγμάτευση.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s