ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Άρχισε τον διάλογο με εικονικό βομβαρδισμό στο Φαρμακονήσι η Άγκυρα! – Παραβιάσεις (Ανανέωση)


Άρχισε τον διάλογο η Άγκυρα στο Αιγαίο με μία διάλεξη υψηλού επιπέδου από τέσσερα μαχητικά κρούσης F-4E Terminator 2020 τα οποία προσέγγισαν το Φαρμακονήσι και πέταξαν πάνω από αυτό σε ύψος 2.000 μέτρων. Όπως αναφερουν πληροφορίες του defencenet.gr τα αεροσκάφη ήταν σαφώς ορατά από τα φυλάκια του νησιού, ενώ ο βρυχηθμός των κινητήρων J79 σκόρπισε και πάλι ανησυχία.

Τα τέσσερα τουρκικά μαχητικά μπήκαν μαζί με άλλα τέσσερα F-16 (το γνωστό πακέτο COMAO 4+4) στις 09:51 στο FIR Aθηνών βόρεια της Σάμου Στις 10:11 τα αεροσκάφη κρούσης «έσπασαν» και κατευθύνθηκαν νότια προς το Φαρμακονήσι. Προσεγγίζοντας το νησί χαμήλωσαν αρκετά, εκτέλεσαν μια εκονική προσβολή και αποχώρησαν μαζί με τα F-16 προς τις μικρασιατικές ακτές.

Τέσσερα ελληνικά μαχητικά F-16 βρίσκονταν στην περιοχή και προέβησαν σε αναγνώρηση των τουρκικών μαχητικών.

Είναι η πρώτη φορά μετά την αποδοχή του ελληνοτουρκικού διαλόγου από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου που τουρκικά μαχητικά προβαίνουν σε υπέρπτηση.

(Ανανέωση) Εκτός της σημερινής υπέρπτησης πάνω από το Φαρμακονήσι η τουρκική Αεροπορία προχώρησε σήμερα σε σωρεία παραβάσεων και παραβιάσεων στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα δύο σχηματισμοί από 16 αεροσκάφη προχώρησαν σε δύο παραβάσεις του FIR Αθηνών και 17 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο. Από τα 16 αεροσκάφη τα τέσσερα έφεραν οπλισμό.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s