ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / Εξοπλισμοί

Με τα χρώματα των AH-64D Apache βάφτηκε το 2ο ΤΕΕΠ – φωτό.


Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς το πρόγραμμα εκπαίδευσης των χειριστών των επιθετικών ελικοπτέρων AH-64DΗΑ/Longbow στη βάση ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού στα Μέγαρα, με συνεχείς πτήσεις με όλες τις καιρικές συνθήκες.

Η επίσημη ένταξη των ελικοπτέρων πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου με το 2ο ΤΕΕΠ (Τάγμα Επιθετικών Ελικοπτέρων) να συμπληρώνει τη δύναμη του 1ου ΤΕΕΠ που εδρεύει στο Στεφανοβίκειο και χρησιμοποιεί 19 AH-64A+. Από τα 12 ελικόπτερα AH-64DHA τα τρία φέρουν το ραντάρ APG-78 Longbow και σύμφωνα με το υπάρχοντα σχεδιασμό τα ελικόπτερα θα δρούν σε τρεις ομάδες των τεσσάρων ελικοπτέρων εκ των οποίων το ένα θα φέρει το ραντάρ, για τη παροχή δεδομένων στοχοποίησης στα υπόλοιπα, από μεγαλύτερες αποστάσεις. Οι μέχρι τώρα εντυπώσεις των χειριστών του 2ου ΤΕΕΠ από τις επιδόσεις του ραντάρ είναι πραγματικά άριστες, και το σύστημα έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Το δικαίωμα προαίρεσης για 4 ακόμη ελικόπτερα του τύπου εκ των οποίων το ένα θα ήταν Longbow δεν έχει τελικά ασκηθεί, κάτι που περιορίζει σε ένα βαθμό τη συνολική απόδοση της ΑΣ στον τομέα της επιθετικών ελικοπτέρων.

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα του ελικοπτέρου σε σχέση με το AH-64A+ είναι το νέο ραντάρ APG-78, οι βελτιωμένοι κινητήρες T-700-701C με μέγιστη διατηρητέα ισχύ στους 1660 shp, η νέα βελτιωμένη μονάδα ηλεκτροοπτικών και σκόπευσης Modernized TADS/PNVS, οι  δύο έγχρωμες οθόνες MFD 6×6 ιντσών για κάθε μία από τις δύο θέσεις των χειριστών, νέο ραντάρ ναυτιλίας ντόπλερ AN/ASN-157, υψομετρικό Ραντάρ AN/APN-209,  βελτιωμένο σύστημα πλοήγησης με συσκευή INS/GPS, διπλή αρτηρία MIL-STD 1553B με διπλό 32bit επεξεργαστή και λογισμικό σε γλώσσα Ada, βελτιωμένες επικοινωνίες ενώ τα ελικόπτερα διαθέτουν πλήρες σύστημα αυτοπροστασίας HIDAS.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s