ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Περί της ασφάλειας των στρατιωτικών εγκαταστάσεων.


Όλοι θυμόμαστε τις αυστηρές απαιτήσεις ασφαλείας που έθεσαν οι ΗΠΑ στη Πολεμική Αεροπορία και οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστερημένη παράδοση πυρομαχικών στην 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο.

Στο ιστολόγιο της Ομοσπονδίας Αμερικανών Επιστημόνων (FAS), o Ηans Kristensen περιγράφει πως την περασμένη εβδομάδα, μια ομάδα ειρηνιστών της Vredesactie εισέβαλε στην αεροπορική βάση Kleine Brogel του Βελγίου, όπου φυλάσσονται 10-20 πυρηνικές κεφαλές, και κινήθηκε ανενόχλητη στο εσωτερικό της για τουλάχιστον μία ώρα. Η ολιγομελής ομάδα σκαρφάλωσε από το φράκτη της εξωτερικής περιμέτρου, στη συνέχεια διέσχισε το διάδρομο απο-προσγείωσης, πέρασε από τρύπα που είχε το διπλό συρματόπλεγμα και περιφερόταν επί μία ώρα στα shelter και τις εγκαταστάσεις όπου φυλάσσονται οι πυρηνικές κεφαλές χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανένα!

Και όλα αυτά μετά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που υιοθετήθηκαν το 2007, όταν βομβαρδιστικό Β-52 πετούσε επί ώρες πάνω από τις ΗΠΑ, μεταφέροντας 6 βλήματα με πυρηνικές κεφαλές, τα οποία φορτώθηκαν «κατά λάθος» και διέφυγαν της προσοχής των χειριστών και του προσωπικού εδάφους επί 36 ολόκληρες ώρες.

http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s