ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Στην Ελλάδα ο Αρχηγός της Τουρκικής Ακτοφυλακής


Ο Αρχηγός της Τουρκικής Ακτοφυλακής,Υποναύαρχος (UH) Izzet Artunc, βρίσκεται στην Ελλάδα από τις 9.30 χθες το πρωί και ήδη γ

Της Θεοδοσίας Κοντζόγλου

νωρίζει τις ομορφιές του Φλοίσβου, επισκεπτόμενος τα καταστήματα της περιοχής, ενώ απόλαυσε τον καφέ και το φαγητό του, με θέα τα σκάφη αναψυχής που ελλιμενίζονται στη μαρίνα.
Από σήμερα, όμως, θα συμμετέχει σε συνεργασία με την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, με βασικό θέμα την ενεργοποίηση του ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΕΠΑΝΕΙΣΔΟΧΗΣ λαθρομεταναστών, το οποίο υπεγράφη το 2001.
Πρέπει να σημειωθεί, ότι έκτοτε το Πρωτόκολλο δεν λειτούργησε, με υπαιτιότητα της Τουρκίας, καθώς αυτό περιελάμβανε ως σημείο παραλαβής των λαθρομεταναστών το λιμάνι της Σμύρνης.
Η Τουρκία όμως, στη συνέχεια, επικαλέστηκε προβλήματα με τον τουρισμό της και έτσι δεν άνοιξε ποτέ το λιμάνι αυτό για τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος της χώρας μας, που επέστρεφαν τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι –αποδεδειγμένα– είχαν τα μικρασιατικά παράλια, ως λιμάνι αφετηρίας προς την Ελλάδα.


Αυτό που μέχρι τώρα έκαναν οι Ελληνικές Αρχές, ήταν να οδηγούν τους παράνομους μετανάστες οδικώς, μέχρι την είσοδο της τουρκικής πόλης Ίψαλα, αλλά και εκεί, οι Τουρκικές Αρχές πολύ σπάνια δέχονταν πίσω τούς μετανάστες. Σχεδόν πάντα ισχυρίζονταν, ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία, που να αποδεικνύουν, ότι είχαν διακινηθεί προς την Ελλάδα μέσω Τουρκίας.
Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε πέρσι ένα ολιγοήμερο χρονικό διάστημα, όταν ο τότε Έλληνας Αρχηγός του Λιμενικού επισκέφθηκε την Τουρκία, αποδεχόμενος πρόσκληση του Τούρκου Αρχηγού της Ακτοφυλακής. Τότε, όσα δουλεμπορικά σκάφη επεχείρησαν να φέρουν μετανάστες στην Ελλάδα, με ένα απλό τηλεφώνημα παρελήφθησαν από την Τουρκική ακτοφυλακή. Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί από σήμερα και μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου, δηλαδή μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.
Να σημειωθεί ότι, παρά τις διαδοχικές ανταλλαγές επισκέψεων, που έγιναν το 2008 και το 2009 μεταξύ των αρχηγών της Τουρκικής και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, δεν υπήρξε βελτίωση στην εισδοχή των παράνομων μεταναστών μέσω Τουρκίας. Αντίθετα, ενώ το 2007 οι μετανάστες που εισήλθαν μέσω των μικρασιατικών ακτών είχαν ξεπεράσει τους 9.000, το 2008 ξεπέρασαν τους 15.000.
Με τη συμβολή όμως της FRONTEX – σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη – επανήλθαν και πάλι στους 9.000.Δυστυχώς, οι Έλληνες αξιωματούχοι δεν συμπεριέλαβαν στις εξορμήσεις του υποναύαρχου Izzet Artunc μια περιοδεία στις ακτές του Αγαθονησίου, ή στο κέντρο υποδοχής Μεταναστών της Μυτιλήνης.
Αντίθετα την Τετάρτη ο Τούρκος Αξιωματούχος θα επισκεφθεί την Επίδαυρο και το Ναύπλιο, ενώ την Πέμπτη θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη.
Την Παρασκευή, πριν αναχωρήσει, θα επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης και την Πλάκα, η οποία βέβαια θα πάλλεται στους ρυθμούς του καρναβαλιού.  πηγη

One thought on “Στην Ελλάδα ο Αρχηγός της Τουρκικής Ακτοφυλακής

  1. ΤΙ ΗΡΘΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΝΑΥΑΡΧΟΥΚΟΣ;ΑΦΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s