ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Έκκληση προς στρατιωτικούς με ώριμα δικαιώματα.


ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ τους στρατιωτικούς που έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα να μη σπεύδουν να υποβάλουν παραιτήσεις, απηύθυνε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κ. Παν. Μπεγλίτης. Στην κίνηση αυτή προχώρησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, καθώς διαπίστωσε ότι λόγω των φημολογούμενων αλλαγών στο ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των ενστόλων, έχει αυξηθεί σημαντικά ο ρυθμός των παραιτήσεων στρατιωτικών.

«Δεν πιστεύω, κι αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους τους αξιωματικούς, ότι πρέπει εσπευσμένα, κατά τρόπο πανικόβλητο, να δηλώσουν τις παραιτήσεις τους και να φύγουν όσοι έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα», είπε ο κ. Παν. Μπεγλίτης στη ΝΕΤ 105,8 FΜ δίνοντας το στίγμα για τις αλλαγές που επεξεργάζεται το υπουργείο. Ο κ. Μπεγλίτης είπε ότι μελετώνται όλες οι δυνατές λύσεις «με δίκαιο τρόπο», με διάλογο και χωρίς αιφνιδιασμούς. Ωστόσο άφησε να φανεί ως γενική κατεύθυνση ότι θα αυξηθεί ο μέσος όρος ηλικίας συνταξιοδότησης- προφανώς για όσους δεν έχουν ήδη θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

ΠΗΓΗ

3 thoughts on “Έκκληση προς στρατιωτικούς με ώριμα δικαιώματα.

 1. Τελικά πόσα χρονια θα περιμένουν οι Στρατιωτικοί αυτον τον περιβοητο νομο περι καταστασεως αξιωματικών και ιεραρχίας? Καλές οι εκκλήσεις, αλλά οι ηγεσίες, που έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, οφείλουν να προασπίζονται τα δικαιώματα του συνόλου των στρατιωτικών, αφού το συνδικαλίζειν απαγορεύεται. Υπενθυμίζω ότι το σύνολο σχεδόν των αξιωματικών των ΕΔ είναι σαν να έχουν φάει στέρηση βαθμού,αφού η προαγωγή έρχεται στο μέγιστο χρόνο παραμονής στο βαθμό. Που είναι τα κίνητρα παραγωγικότητας λοιπόν? και για ποια αύξηση του μέσου όρου συνταξιοδότησης μιλάμε? εκτός εαν το κράτος μας θέλει μόνο για να πληρώνουμε κρατήσεις και όχι για την άμυνα μας. Το ηθικό των ενόπλων Δυνάμεων είναι στο Ναδήρ με ότι σημαίνει αυτό για την άμυνα της χώρας Ξυπνήστε.

 2. Σε ποιόν ανήκει;

  Ερώτηση για παραιτήσεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων
  Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, μαζί με άλλους 29 Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, με θέμα την αδικαιολόγητη και επικίνδυνη «αιμορραγία» στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

  Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

  Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

  Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

  Θέμα: « Όσο η ανεύρεση των αιτιών των παραιτήσεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αντιμετωπίζεται σαν γρίφος από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ η «αιμορραγία» στελεχών θα συνεχίζεται ».

  Έχοντας υπόψη:

  · Ότι με την με στοιχεία Φ. 900α /5786/9550/28 Μαρτίου 2008 απάντηση σας , σε ερώτηση μας , σχετικά με το συνταξιοδοτικό-ασφαλιστικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για μια ακόμα φορά αποφεύγετε να αναλάβετε οποιαδήποτε δέσμευση ή να εμφανίσετε τις προθέσεις σας.

  · Ότι αντίθετα με την πρακτική που ακολουθείτε στην διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε συνεντεύξεις σας , άλλοτε δηλώνετε πως «δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών » (Ημερησία ,29/3/2008) και άλλοτε πως «βάζετε φρένο στις πρόωρες αποστρατείες » (Χώρα της Κυριακής ,30/3/2008).

  · Ότι παράλληλα με όσα αλληλοσυγκρουόμενα διοχετεύετε στα ΜΜΕ, έντονη φημολογία σχετικά με επικείμενους αιφνιδιασμούς σας στο ασφαλιστικό των στρατιωτικών διοχετεύονται τις τελευταίες ημέρες στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων , με αναφορές των πηγών στο ευρύτερο επιτελείο σας και ενσπείρουν τον πανικό αφού εμφανίζουν οι επεξεργαζόμενες από την Κυβέρνηση σας λύσεις να περιλαμβάνουν:

  – Δικαίωμα Συνταξιοδότησης να θεμελιώνουν από 1-1-2009 όσοι έχουν 30 έτη πραγματικής υπηρεσίας και έχουν συμπληρώσει το 50ο έτος ηλικίας (1ο στάδιο).

  – Δικαίωμα Συνταξιοδότησης να θεμελιώνουν από 1-1-2013 όσοι έχουν 35 έτη πραγματικής υπηρεσίας και έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος ηλικίας(2ο στάδιο).

  · Ότι η τακτική σας αυτή:

  – Πολλαπλασιάζει καθημερινά τις υποβαλλόμενες παραιτήσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

  – Πλήττει καίρια το ηθικό των παραμενόντων στελεχών που ζουν υπό καθεστώς αβεβαιότητας γεγονός που έχει αρνητικές επιπτώσεις στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων.

  – Αποστερεί από την ενεργό δύναμη ικανά στελέχη που είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων.

  – Ζημιώνει οικονομικά τα αποστρατευόμενα πρόωρα στελέχη αφού οι συντάξεις της πρόωρης συνταξιοδότησης που λαμβάνουν είναι πολλές φορές μέχρι και 50% μικρότερες της κανονικής.

  Ερωτάστε:

  1. Είναι στα σχέδια της Κυβέρνησης σας, η ανατροπή του ισχύοντος Ασφαλιστικού-Συνταξιοδοτικού των Στρατιωτικών;

  2. Επεξεργάζεστε συνταξιοδότηση των στελεχών σε στάδια, το πρώτο από 1-1-2009 και το δεύτερο από 1-1-2013 , όπως ήδη αναλυτικά περιγράψαμε;

  3. Με εγκλωβισμούς και αιφνιδιασμούς στελεχών που έχουν ήδη θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα (έχουν ήδη 25έτη υπηρεσίας) θα βάλετε φρένο στις αποστρατείες , όπως διατείνεστε;

  4. Γνωρίζετε, ότι η αποφυγή δέσμευσής σας στο θέμα του ασφαλιστικού, έφερε νέα έκρηξη υποβολής παραιτήσεων, που σημειώνει ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο του 2008;

  5. Μήπως έχετε την αίσθηση ότι περισσεύουν στελέχη από τις Ένοπλες Δυνάμεις;

  6. Γνωρίζετε, πως το πρώτο τρίμηνο του 2008, υπάρχει διπλασιασμός (σε σχέση με το 2007 ) των παραιτήσεων στελεχών με εξειδίκευση, όπως χειριστές Η/Υ, χειριστές Α/Φ και Ε/Π, μηχανικοί Α/Φ και Ε/Π, στελέχη απόφοιτα Πολυτεχνείου, στελέχη του Μηχανικού, στρατιωτικοί ιατροί;

  7. Ανησυχείτε ή όχι, για την χαμηλή επάνδρωση των Μονάδων που απαρτίζονται από εξειδικευμένο προσωπικό (Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων, Ελικοπτέρων, Μηχανικού και για τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία);

  8. Σας έχουν ενημερώσει για τα προβλήματα που παρουσιάζουν Μονάδες ειδικής σύνθεσης και εξαιρετικού επιχειρησιακού ενδιαφέροντος;

  9. Γνωρίζετε τις φήμες που κυκλοφορούν στο Υπουργείο σας και όχι μόνο, για το συνταξιοδοτικό των στελεχών και οι οποίες προέρχονται από το ευρύτερο επιτελείο σας;

  10. Δεν αντιλαμβάνεστε ότι η τακτική σας οδηγεί στην πρόωρη αποστρατεία πληθώρα στελεχών με αποτέλεσμα την οικονομική τους ζημία;

  11. Μπορείτε, έστω και τώρα, να μας αναφέρετε ποιες είναι πραγματικά οι προθέσεις σας για το ανθρώπινο δυναμικό των ΕΔ; Γιατί ο αυξανόμενος αριθμός παραιτήσεων στελεχών όλων των βαθμών και προελεύσεων δηλώνει ότι, είτε δεν έχετε σαφείς στόχους και καλλιεργείτε την αβεβαιότητα.

 3. θΑ ΣΑΣ ΔΑΓΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΙΜΟ! ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s