ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / Εξοπλισμοί / ΡΩΣΙΑ

Εκλεισαν παλιούς λογαριασμούς με το Κρεμλίνο.


Εν όψει της επίσκεψης Παπανδρέου στη Μόσχα, Βενιζέλος και Μπεγλίτης διευθέτησαν εκκρεμότητες ετών που αφορούν τη συντήρηση των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων του Στρατού Ξηράς, ενώ «πάγωσαν» εισήγηση του Ναυτικού για «κανιβαλισμό» των δύο εκ των τεσσάρων αερόστρωμνων τύπου ZUBR.

Παράλληλα, συνεχίζονται στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών οι διαπραγματεύσεις με τη ρωσική πλευρά για την ολοκλήρωση της σύμβασης προμήθειας 450 τεθωρακισμένων οχημάτων BMP-3, ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Μία σύμβαση που θα προσφέρει υποκατασκευαστικό έργο σε περισσότερες από δέκα ελληνικές εταιρείες. Ηδη έχει επισκεφθεί τον Ευ. Βενιζέλο ο ειδικός απεσταλμένος του Κρεμλίνου, Μ. Δημήτριεφ, υφυπουργός Εξοπλισμών. Μάλιστα μετά το ταξίδι του Γ. Παπανδρέου στη Ρωσία θα ακολουθήσει επίσκεψη του Ευ. Βενιζέλου στη Μόσχα εντός του Μαρτίου.

Τα εξοπλιστικά προγράμματα μιας χώρας υλοποιούνται μέσα από τρεις πηγές. Η πρώτη είναι η εισαγωγή στρατιωτικών εξοπλισμών, η δεύτερη είναι η εγχώρια παραγωγή και η τρίτη είναι η συμπαραγωγή οπλικών συστημάτων που προκύπτει από τη συνεργασία εγχώριων και ασφαλώς εταιρειών από την Ευρώπη ή γενικότερα από το εξωτερικό.

Δήμος Βερύκιος / ΠΗΓΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s