ΕΛΛΑΔΑ

Συνεργασία Olympic Air – Aegean.


Με ανακοίνωση της η Ολυμπιακή αναφέρει ότι γίνονται επαφές με την Aegean για συνεργασία σε δρομολόγια και επίγεια εξυπηρέτηση ενώ αφήνεται ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο της συνένωσης των δυο εταιρειών. ο κ. Βγενόπουλος πρόεδρος της Μαρφίν στην οποία ανήκει η Ολυμπιακή είχε συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό κ. Δ. Ρέππα και τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις ενώ συνάντηση έχει ζητήσει και ο πρόεδρος της Aegean κ. Βασιλάκης.

Παράλληλα, και τα σημάδια στην ελληνική αεροπορική αγορά με το νέο έτος δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά, καθώς εκτιμάται ότι θα σημειωθεί μεγάλη μείωση στην επιβατική κίνηση, παρά τις προσφορές φθηνών εισιτηρίων. Πηγές των δύο εταιρειών ανέφεραν ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και σημείωναν ότι, αν δεν προχωρήσει αυτό το σχέδιο, σύντομα θα είναι υποχρεωμένοι είτε να περικόψουν δρομολόγια είτε να αυξήσουν τις τιμές των εισιτηρίων. Αν ολοκληρωθεί η συμφωνία, η πιθανότερη ονομασία της νέας εταιρείας που θα δημιουργηθεί θα είναι Οlympic Αegean Αir (ΟΑ).

Αν τελικά προχωρήσει, η συγχώνευση θα γίνει το 2011, καθώς η Η Οlympic Αir, σύμφωνα με τις συμβάσεις που έχει υπογράψει με την εξαγορά περιουσιακών στοιχείων της παλαιάς Ολυμπιακής, δεν μπορεί να αλλάξει δραστικά τη μετοχική σύνθεση της εταιρείας για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της.

Σε ό,τι αφορά την ενδεχόμενη συγχώνευση, από πολλές πλευρές τίθενται και ζητήματα ανταγωνισμού που θα πρέπει να διασαφηνιστούν, καθώς οι δύο αερομεταφορείς ελέγχουν σήμερα συνολικά περίπου το 95% της ελληνικής αγοράς.

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s