ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Aντιδράσεις αξιωματικών στις δηλώσεις Γ.Παπανδρέου περί «Απώλειας της εθνικής κυριαρχίας».


«Η εθνική κυριαρχία χάνεται μόνο μετά από ήττα σε πόλεμο και εμείς δεν έχουμε χάσει κανένα πόλεμο. Αν νομίζει ότι έχει ηττηθεί αυτός είναι δικός του λογαριασμός, όχι όμως της Ελλάδας»

Πρωτόγνωρες αντιδράσεις από αξιωματικούς και των τριών Κλάδων και όλων των βαθμίδων καταγράφονται μετά την χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για «μειωμένη εθνική κυριαρχία, λόγω κακού χειρισμού των οικονομικών μας». Η συγκεκριμένη δήλωση – «έτσι όπως χειριστήκαμε τα οικονομικά μας αφαιρείται και ένα κομμάτι τις κυριαρχίας μας» – δημιούργησε κύμα διαμαρτυριών μεταξύ των ένστολων το οποίο δεν έχει καταγραφεί άλλη φορά στο παρελθόν με εξαίρεση την περίπτωση  των … Ιμίων, όταν επιχειρήθηκε να φορτωθεί στους αξιωματικούς το φιάσκο της επιχείρησης.

«Η εθνική κυριαρχία χάνεται μόνο μετά από ήττα σε πόλεμο και εμείς δεν έχουμε χάσει κανένα πόλεμο. Αν νομίζει ότι έχει ηττηθεί αυτός είναι δικός του λογαριασμός, όχι όμως της Ελλάδας» ήταν η πιο αιχμηρή δήλωση που καταγράψαμε από ανώτερο αξιωματικό του Στρατού Ξηράς που υπηρετεί σε μονάδα των συνόρων. Εξίσου αιχμηρή ήταν και η άποψη έτερου, ιπτάμενου αξιωματικού της Π.Α.: «Υπεύθυνοι για την διατήρηση της εθνικής κυριαρχία είμαστε εμείς που πολεμάμε καθημερινά στον ουρανό με τους απέναντι εισβολείς. Εμείς κερδίζουμε σχεδόν όλες τις μάχες. Αν κάποιοι άλλοι χάνουν μάχες στο χρηματιστήριο ή στα ομόλογα ή έχουν κλέψει τόσα λεφτά και τώρα ήρθε η ώρα της πληρωμής αυτό είναι δικό τους θέμα όχι της Ελλάδας και σίγουρα δεν έχει σχέση με την εθνική μας κυριαρχία».

Ακόμα και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Α.Σαμαράς που εμφανίζει  ιδιαίτερα συναινετικό πνεύμα έναντι της κυβέρνησης με αφορμή την δήλωση αυτή κάλεσε τον πρωθυπουργό «να είναι πιο προσεκτικός σε αυτά που λέει περί εθνικής κυριαρχίας»

Για πρώτη φορά το κλίμα που καταγράφεται μεταξύ των αξιωματικών είναι τόσο «βαρύ» για μιά κυβέρνηση τεσσάρων μηνών. Και βέβαια δεν έχει να κάνει μόνο με τις δηλώσεις Παπανδρέου. Η κυβερνητική μεθόδευση για αύξηση των ορίων ηλικίας και περικοπή επιδομάτων, οδοιπορικών κλπ. από έναν κλάδο ο οποίος όχι απλώς αμοίβεται πενιχρά σε σχέση με αυτό που προσφέρει, αλλά δεν συγκρίνονται οι όροι και οι συνθήκες εργασίας με κανένα άλλο επάγγελμα, έχει δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Πολεμικό Ναυτικό πριν από πέντε ημέρες τέθηκε θέμα παραίτησης του Α/ΓΕΝ Γιώργου Καραμαλίκη καθώς το Ναυτικό Νοσοκομείο για πρώτη φορά εντάχθηκε στο σύστημα εφημεριών του ΕΣΥ (!) ενώ οριακά ανταποκρίνεται στις νυν υποχρεώσεις του έναντι των δικαιούχων! Η παραίτηση απετράπη κυρίως λόγω του γεγονότος ότι ο ίδιος δεν θέλησε λίγες ημέρες πριν από την βέβαιη αποστρατεία του να δημιουργήσει πολιτικό ζήτημα.

Θέμα έχει δημιουργηθεί και με τον Α/ΓΕΣ Φράγκο Φραγκούλη, ο οποίος ενεργώντας με συνείδηση έναντι του στρατεύματος που ηγείται προχώρησε προ διμήνου στην καταβολή των φύλλων πορείας για το 2010. Αυτό θεωρήθηκε ότι «αντιβαίνει στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης»!

Η χθεσινή απουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου από την τελετή ένταξης των επιθετικών ελικοπτέρων AH-64DHA στα Μέγαρα, δεν ήταν μία απλή «παράλειψη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων», ήταν μία εσκεμμένη ενέργεια από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας η οποία πλέον βρίσκεται σε ανοικτή αντιπαράθεση με το προσωπικό των Ε.Δ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλος έχει αντιληφθεί τον κίνδυνο που περικλείει αυτή η δυσαρέσκεια και επιχειρεί να καθυστερήσει ή να βελτιώσει τις τελικές ρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό στο μέτρο του δυνατού. Διότι δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι μπορεί λόγω της φύσεως του επαγγέλματος η δυσαρέσκεια των αξιωματικών να «βράζει» υπογείως, αλλά ο υπόγειος «βρασμός» είναι πιο επικίνδυνος από αυτόν που εκτονώνεται…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

20 thoughts on “Aντιδράσεις αξιωματικών στις δηλώσεις Γ.Παπανδρέου περί «Απώλειας της εθνικής κυριαρχίας».

 1. ετσι θελω τους αξιωματικους.
  ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ..

  πεταξτε απο επανω σας τις κομματικες ταυτοτητες και βγητε μπροστα και εμεις θα ακολουθησουμε.

  εγω ειμαι απο τους μεγαλυτερους επικριτες των σωματων ασφαλειας,και ειδικα στο συνταξιοδοτικο,λογω της δημοσιουπαλληστικης νοοτροποιας,αλλα βλεπω κατι να αλλαζει και αυτο μου δινει χαρα και ελπιδα πους δεν ειναι ολοι το ιδιο.
  ευχομαι αυτη η αναταση να συνεχιστει και παλι ΜΠΡΑΒΟ.

 2. 1. Αφού πια δεν μπορούμε να καθορίσουμε την νομισματική μας ισοτιμία (πχ υποτίμηση), έχουμε απωλέσει τμήμα της εθνικής κυριαρχίας

  2. Αφού πια τα όρια εντός των οποίων κινείται η δημοσιοοικονομική μας πολιτική (ποσοστά ελλείματος, ποσοστό χρέους) καθορίζονται (μετά το Μάαστριχτ) από τις Βρυξέλλες, έχουμε απωλέσει τμήμα της εθνικής κυριαρχίας.

  Όποιος δεν το έχει ακόμα καταλάβει……….καλά θα κάνει να το καταλάβει!

 3. Καλα κανουν οι αξιωματικοι και πολυ καθυστερισαν !
  Φιλε Λογικοπουλε εχεις δικιο , απο την στιγμη που τα κρατοι μελοι εφαρμωζουν τοις ευρωπαϊκες εντολες χανουν κυριαρχια , ειναι λογικο ! Αλλα και παραλογο θα ελεγα , δεν συμπιπτει σχεδον ποτες με το εθνικο συμφερον !

 4. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ;

 5. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΟΛΑ. ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΗ.

 6. Να ρωτήσω κάτι εγώ τώρα;
  Όταν ζητάς (παρακαλείς), να σου δανείσουν 52 δις, για να ΒΓΑΛΕΙΣ τη χρονιά (όχι για να ξοφλήσεις τα χρέη σου), τι είναι;
  Όταν σου υπαγορεύουν την οικονομική σου πολιτική και τα μέτρα που θα λάβεις, τι είναι;
  Όταν σε αναγκάζουν να αγοράσεις τα όπλα που θέλουν αυτοί, με τις τιμές και τις ποσότητες που τους συμφέρει, τι είναι;
  Και κάτι για τον πατριωτισμό όλων μας, στρατιωτικών ή μη:
  Είναι λογικό και «πατριωτικό» να συνταξιοδοτείται αξιωματικός ή υπαξιωματικός, υπάλληλος κάθε είδους, άνδρας ή γυναίκα, ακόμα και με μειωμένη σύνταξη, στα 42, 45 ή 46 του χρόνια, τινάζοντας στον αέρα τα ταμεία;
  Δηλαδή στα 50 ή 55 μας είμαστε άχρηστοι ή ανίκανοι και πρέπει να ιδιωτεύσουμε;(κάνοντας και μια δεύτερη «μαύρη δουλειά, που τη στερούμε από κάποιο νέο)
  Ζητείται πατριωτική απάντηση…

 7. ΜΙΛΑΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ 2 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΠΙΤΙ ΕΞΟΧΙΚΟ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΑΛΕ ΚΑΙ ΣΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ . ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΣΟΖΥΓΕΙΟ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΑΓΩΝ . ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ . ΜΕΓΑ ΕΓΚΛΗΜΑ .ΤΟ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ ΜΕ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ . ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ. ΕΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΡΑΧΜΗ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΟΥΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΟΛΟΠΕΙΠΕΡ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ . ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ (ΟΜΙΛΟΙ….) ΑΥΤΟΙ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΣΑΝ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΦΡΕΓΑΤΕΣ . ΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΄΄ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ΄΄ ΕΔΙΝΑΝ ΕΝΑ ΠΕΝΤΕ % ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΓΟΡΑΣ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ . Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΗΣ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ .ΕΣΟΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΑ ΧΟΛΕΝΟΜΕ…

 8. «Υπεύθυνοι για την διατήρηση της εθνικής κυριαρχία είμαστε εμείς που πολεμάμε καθημερινά στον ουρανό με τους απέναντι εισβολείς. Εμείς κερδίζουμε σχεδόν όλες τις μάχες. Αν κάποιοι άλλοι χάνουν μάχες στο χρηματιστήριο ή στα ομόλογα ή έχουν κλέψει τόσα λεφτά και τώρα ήρθε η ώρα της πληρωμής αυτό είναι δικό τους θέμα όχι της Ελλάδας και σίγουρα δεν έχει σχέση με την εθνική μας κυριαρχία».Αυτο τα λεει ολα κυριοι.Μην μπερδευεται τα οικονομικα παιχνιδια με την ελληνικη κυριαρχια.Η κυριαρχεια ενος κρατους δεν μετριεται με Ευρω και ομολογα αλλα με αιμα,και θυσιες.και οι σταρτιωτικοι και απο τα δυο ξερουν καλα.

 9. Απαντώντας σε όλους αυτούς που εύκολα ασπάζονται την δήλωση Παπανδρέου(ΠΕΡΙ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ)και συμφωνούν ότι αυτό έχει ήδη συμβεί, τους συμβουλεύω να ανοίξουν κανένα βιβλίο και να διαβάσουν λίγο την ιστορία της Ελλάδας.Όσο για την ηττοπαθή ψυχολογία τους πιστεύω ότι μια εκδρομή στη μεθόριο θα τους τονώσει το ηθικό ή τουλάχιστον θα τους κλείσει το στόμα γιατί είμαι σίγουρος ότι υπηρέτησαν την ΠΑΤΡΙΔΑ ως ποντικοί σε αποθήκες ή ασθενείς μόνιμα ελεύθεροι υπηρεσίας σε νοσοκομεία ως το τέλος της δυσβάσταχτης στρατιωτικής τους λουφαδόρικης θητείας στα σύνορα της Αττικής.Μερικοί ίσως εκτός των εισιτηρίων των παιδιών τους για φυγή στο εξωτερικό έχουν και για τους ίδιους εισιτήρια για κάπου όπου θα λουφάρουν όσο εμείς οι άλλοι θα αγωνιζόμαστε να καθαρίσουμε την Ελλάδα μας από την κόπρο των ανθελλήνων και δειλών που σαν καρκίνος την απομυζούν.Δεν θέλουμε την άποψή σας,κρατείστε την για εσάς.Φύγετε από εδώ και πηγαίνετε εκεί που κατά την γνώμη σας θα είσθε κυρίαρχοι.Μην προσπαθείτε όμως να φοβίσετε και εμάς γιατί εμείς σας γνωρίζουμε(φοράτε όλοι την ίδια λεοντή αλλά μυρίζετε γιατί είστε χεσμένοι από τον φόβο σας). σας.

 10. Προς σούπερ- ντούπερ πατριώτες που θα καθαρίσουν την κόπρο των¨»ανθελλήνων και δειλών» που έχουν διαφορετική γνώμη απ’ αυτούς: τα μέγιστα δεινά και οι εθνικές καταστροφές οφείλονται στην πατριδοκαπηλία. Στις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ υπάρχουν άλλες διαδικασίες και φυσικά τα ολοκληρωτικά καθεστώτα ανήκουν στο παρελθόν. Όσο για το πού ζει ο καθένας και τι έκανε (και κάνει) στη θητεία του, μην γενικεύετε, γιατί δεν γνωρίζει ο ένας τον άλλο εδώ μέσα.

 11. Συγγνώμη Λουκά, εγώ έγραψα παραπάνω, ξέχασα να υπογράψω, γιατί συγχίζομαι με κάποιους εδώ μέσα, που θέλουν να φτάσουν στην Κόκκινη Μηλιά με τα λόγια και ζουν στον κόσμο τους!

 12. ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΕ … ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Ο ΛΟΓΙΚΟ-ΠΟΎΛΟΣ ΜΑΠΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΩΣΕΙ… ΕΠΙΤΕΘΕΙΤΑΙ ΤΟΥ!!!!!
  ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΛΩΧΤΟΣ!!!!

 13. ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΙΚΟ-ΠΟΥ΄ΛΟ ΕΠΙΤΕΘΕΙΤΑΙ .. ΒΑΛΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ… ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΝ ΟΨΕΙ ΚΥΣΕΑ ΓΙΑ ΚΡΙΣΕΙΣ…

  ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ…
  ΒΡΕΣ ΜΕ ΛΟΓΙΚΟΠΟΥΛΕ…
  ΒΡΕ ΜΕ ΚΑΙ ΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ…

 14. Στο Greek National Pride προτιμήσαμε να μη εχουμε λογοκρισία στα σχόλια εκτος εαν περιέχουν(και αυτό εκ των υστέρων)χυδαίες λέξεις κλπ.με την πεποίθηση ότι το επίπεδο των επισκεπτών μας είναι σε αρκετα υψηλό επιπεδο ώστε οι διαγραφές να μη είναι ο κανόνας όπως συμβαίνει σε αλλα blogs και forum.O καθένας εχει δικαίωμα να διατυπώνει τις απόψεις και γνώμες του με ευπρέπεια και σοβαρότητα χωρίς να απαξιώνει πρόσωπα επειδή δεν συμφωνεί με τις γνώμες τους..Μιλάμε για Δημοκρατία και ελευθερία λογου,αλλά πρεπει και να την εφαρμόζουμε.Με κάθε εκτίμηση στους φίλους του blog Δημήτρης.

 15. Καλησπέρα σε όλους.

  Φίλε ΕΒΡΙΤΗ για όνομα του θεού δεν τρέχει τίποτα. Μην μου ζητάς συγνώμη.

  Φίλοι του ιστολογίου και εγώ διαφωνώ με πολλές από τις ιδέες ή και απόψεις που αναρτούνται εδώ σαν σχόλια.

  Σας μιλώ ειλικρινά πως διαφωνώ και με πολλά από τα άρθρα που αναρτώ. Έχω αναρτήσει άρθρα από την εφημερίδα «Ριζοσπάστης» και άλλα από την εφημερίδα «Ελεύθερη Ωρα».

  Προσπαθούμε να μην δείχνουμε το τι εμείς πιστεύουμε. Σε ένα μεγάλο βαθμό το έχουμε επιτύχει και αυτό φάνηκε από το αποτέλεσμα της μίας εκ’ των αναρτημένων δημοσκοπήσεων.
  Σκοπός μας δεν είναι να προβάλλουμε κάποια ιδεολογία ή κάποιο κόμμα.

  Τα σχόλια είναι ελεύθερα, και βασισμένα στη λογική…

  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες», όπως είχε πει και κάποιος…με το όνομα Βολταίρος.

  Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι.

  Κάποτε κάποιος με είχε χαρακτηρίσει «πρόβατο» επειδή μιλούσα σε σχόλιο μου για την υπέρτατη τιμή του να είσαι Έλληνας, και του απάντησα πως είναι δικαίωμα του να το πιστεύει.

  Είναι πολλά αυτά που μας ενώνουν σαν Έλληνες ή έστω λιγότερα από αυτά που τελικά μας χωρίζουν.

  Κλείνοντας θέλω να αναφέρω το παράδειγμα ενός από τους φίλους που μας επισκέπτονται με το όνομα Zanglos.

  Εγώ είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και αυτός Άθεος.

  Μαζί του έχω διαφωνήσει και έχουμε αλλάξει ολόκληρα κατεβατά σε σχόλια άλλων ιστολογίων, πριν δημιουργηθεί το παρόν ιστολόγιο.

  Ωστόσο γίναμε φίλοι, επικοινωνούμε πολύ συχνά, σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και απλά μέσα από τη διαφωνία μας ανακαλύψαμε μια κοινή αγάπη. Αυτή για τη πατρίδα.

  Αν ξέρατε πόσες φορές έχουμε διαφωνήσει εγώ με το Δημήτρη θα βάζατε τα γέλια. Ένα κοινό μόνο έχω με εκείνον. Μας αρέσουν ίσως και πέρα του κανονικού οι γυναίκες και αυτό το αναφέρω «άνετα» γιατί ούτε η δική μου, αλλά ούτε η δική του σκαμπάζουν από υπολογιστές (σε κάρφωσα Μητσο – χαχαχαχαχα) ώστε να πέσει «παντόφλα».

  Φιλικά προς όλους / Λουκάς

 16. Λάθος κανεις Λουκά,η γυναίκα μου σκαμπάζει απο υπολογιστές,αν και πολύ μεγαλύτερη απο τη δική σου,αλλά δεν σκαμπάζει από…ελληνικά,και ετσι είναι το ίδιο Δημήτρης.

 17. στον Δ.Ι: συμφωνώ KAI σεβομαι τι ζητάς και τους όρους της συμμετοχής στο Blog. Ma με έβγαλε από τα ρούχα μου.. Δεν θα ξαναγίνει. Με τιμή

 18. Φίλε γιάννη ευχαριστώ για το σχόλιο και τη κατανόηση.Ολοι μας καμιά φορά ξεφεύγουμε λιγάκι,αυτό είναι το..αλάτι της ζωής.Κανένα πρόβλημα.Δημήτρης.

 19. ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΝΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΣΥΜΜΑΧΙΚΟ» ΣΤΟΛΟ ΕΝΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΡΑΗΜ,ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
  ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ-ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΟΥ 1830 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ.
  Η ΦΑΝΑΡΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΝΤΑΡΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΨΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ.ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΕ ΣΙΓΟΥΡΗ ΤΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΣΕ ΣΤΟΣΒΕΡ4ΚΟ ΤΟΥ ΡΑΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ Ο ΠΑΡΑΛΗΠΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.
  ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΜΙΣΕΛΛΗΝΩΝ ΦΑΝΑΡΙΩΤΩΝ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.ΜΕ ΜΙΣΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ(ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΥΛ ΥΠΗΚΟΟΥ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΠΑΔΕΥΤΗΚΑΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ)ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ Σ’ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΧΡΙΣΕΙ (ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ)
  ΜΕΣΑ ΣΤΑ 200 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΛΙΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΠΥΓΜΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ…ΑΛΛΑ ΒΑΦΤΗΣΤΙΚΑΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ(ΚΑΤ’ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ)

  Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΠΡΩΤΟΣ

  Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ (ΑΛΛΑ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ)

  Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α’ ΠΟΥ ΑΥΤΟΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (-ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ….ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ

  Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α’ ….. ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ

  Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ6 ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ(ΙΚΑ) ΑΠΟ ΤΟ 1936 ΠΟΥ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1947

  Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΣΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70 ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ….ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΗΤΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ..

  ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ-ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΟΙ ΦΑΝΑΡΙΩΤΟΣΠΟΡΟΙ ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ..»ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΙΘΟΥΝ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΑ ΠΙΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΟΤΙ ΝΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ….

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ…
  ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ (ΠΡΟΒΑΤΑ,ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΙ,ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ Ή ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ..) Ή ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΟΥΛΑ ΜΑΣ Ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ….ΟΧΙ ΕΙΣ ΠΑΡΙΣΙΟΥΣ Ή ΒΙΕΝΝΗ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ …. ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΙΛΙΚΗ ΟΥΤΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

  «Ε Θ Ν Ε Γ Ε Ρ Σ Ι Α»
  ..ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΣΕΜΝΟ , ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΓΚΡΙΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΚΟΚΟΒΙΩΝ ΤΟΥΣ,ΝΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΚΡΑΜΠΑ….

  ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ…
  ΕΧΕΤΕ ΜΑΤΙΑ ΚΙ ΑΥΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ
  ΚΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ … ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s