ΕΛΛΑΔΑ

Κινδυνεύουν με πλημμύρα χωριά στον Έβρο.


Πλημμυρίζουν χωριά στον Έβρο λόγω υπερχείλισης του ποταμού.Τραγική είναι η κατάσταση στα Λάβαρα του Δήμου Ορφέα στο Νομό Έβρου, όπου πλημμυρίζουν σπίτια, ενώ τα νερά έχουν καλύψει μεγάλο μέρος του οικισμού. Ήδη εκκενώθηκαν πέντε κατοικίες από τις οποίες οι κάτοικοι πήραν και τις οικοσκευές τους. Άλλα δεκαπέντε άτομα έφυγαν από τα σπίτια τους και διαμένουν σε ξενοδοχείο της περιοχής. Η στάθμη των νερών ανεβαίνει και εκτιμάται ότι και άλλοι άνθρωποι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Το πρωί έγινε έκτακτη σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου Ορφέα, παρουσία του επάρχου Β. Έβρου και με τη συμμετοχή Πυροσβεστικής – Αστυνομίας – Στρατού και τοπικών Εθελοντικών Οργανώσεων για λήψη άμεσων μέτρων αντιμετώπισης της κατάστασης. Ο νομάρχης Έβρου Νίκος Ζαμπουνίδης μίλησε για πρωτοφανή κατάσταση, καθώς οι πλημμύρες δημιουργούνται κυρίως από τοπικά νερά και όχι από τα νερά των φραγμάτων της Βουλγαρίας, που αναμένεται να διοχετευτούν στον Άρδα και τον Έβρο τις επόμενες ώρες, μιας και τα φράγματα της γειτονικής χώρας έχουν ήδη υπερχειλίσει.

Η Νομαρχία Έβρου ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν πλημμυρίσει 120.000 στρέμματα, μετά και από υποχώρηση αναχώματος στην περιοχή των Κήπων, από τα οποία, τα 45.000 είναι καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ενώ όλα τα ποτάμια έχουν ξεπεράσει το όριο συναγερμού. Έντονη ήταν η αντίδραση του νομάρχη Έβρου Νίκου Ζαμπουνίδη για την άρνηση του ΟΣΕ να διαθέσει λεωφορεία για την κάλυψη του δρομολογίου Αλεξανδρούπολη – Δίκαια, καθώς η σιδηροδρομική γραμμή, σε πολλά σημεία έχει πλημμυρίσει. Το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Έβρου καλύπτει μόνο 6 δρομολόγια σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Έβρου.

ΠΗΓΗ

One thought on “Κινδυνεύουν με πλημμύρα χωριά στον Έβρο.

  1. Μήπως είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει; Ξέρετε πόσες φορές έχουν καταστραφεί οι άνθρωποι; Αλλά βλέπετε, εδώ που ζούμε δεν είναι Αθήνα, προσπαθούν με πασαλλείματα και υποσχέσεις να λύσουν το πρόβλημα και κάθε χρόνο τα ίδια.
    Δυστυχώς, το αθηνοκεντρικό κράτος μας θεωρεί το τέλος της Ελλάδας, ενώ θα έπρεπε να είναι( όπως και είναι) η ΑΡΧΗ του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s