ΕΛΛΑΔΑ

Εντός της εβδομάδας ο «γάμος» της Olympic Air με την Aegean Airlines.


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΣΑΚΑΛΗ

Εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων αναμένεται να ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες από τη συμφωνία συγχώνευσης των δύο μεγάλων αεροπορικών εταιρειών της χώρας, OlympicAir-Aegean Airlines, καθώς καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν ότι όλα τα θέματα έχουν πέσει στο τραπέζι και οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Κατά τα φαινόμενα, οι δύο εταιρείες είναι αναγκασμένες να προχωρήσουν από τον «αρραβώνα» εις σάρκαν μίαν, καθώς, σύμφωνα με καλά γνωρίζοντες το χώρο, και οι δύο όμιλοι έχουν μεγάλα προγράμματα αποπληρωμής των επενδυτικών προγραμμάτων τους, που συνολικά φθάνουν τα 3 δισ. ευρώ. Με δεδομένη την κρίση, και με δεδομένο επίσης ότι οι μέτοχοί τους έχουν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για την ανανέωση του στόλου και των υπηρεσιών, η συγχώνευση μοιάζει να είναι η έσχατη λύση. Οι υπογραφές αναμένεται ότι θα πέσουν όταν αποφασιστεί τελικώς το ποσοστό των μετόχων κάθε ομίλου στο νέο σχήμα. Για τη γενικότερη αναδιάρθρωση αναμένεται ότι θα περάσουν ίσως και μήνες πριν γίνει σαφές πόσες πτήσεις ανά δρομολόγιο θα κρατηθούν και ποια γραφεία θα κλείσουν.

Πάντως, και οι δύο εταιρίες είναι ανταγωνιστικές στο 70% των πτήσεων, που σήμερα ανέρχονται σε 202 ημερησίως για την Ολυμπιακή και σε 200 για την Aegean, με την πρώτη να έχει 5.000 υπαλλήλους μαζί με την υπηρεσία handling, και τη δεύτερη να διαθέτει 3.000 σε προσωπικό.

Οι περικοπές δρομολογίων, ωστόσο, θα αποφασιστούν με βάση την πληρότητα και την κίνηση. Αυτό σημαίνει ότι σε κάποιες πόλεις θα διατηρηθούν όλα τα σημερινά δρομολόγια, ενώ σε άλλες θεωρείται βέβαιο ότι θα μειωθούν.

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s