ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ / Τουρκία

Παραλίγο κατάρριψη τουρκικών F-16 – Πέταξαν 750 μ. πάνω από την φ/γ ΑΙΓΑΙΟ που εκτελούσε Α/Α βολές.


Παραλίγο κατάρριψη τουρκικών F-16 σήμερα το πρωί από βολές που εκτελούσε στο Πεδίο Βολής Άνδρου η φρεγάτα ΑΙΓΑΙΟ! Τα τουρκικά αεροσκάφη (δύο ζεύγη F-16)  μπήκαν θρασύτατα στο δεσμευμένο Πεδίο Βολής Άνδρου ακριβώς στα ύψη που εκτελούσε αντιαεροπορικές βολές η φρεγάτα. Συγκεκριμένα το ένα ζεύγος μπήκε στα 3.000 μέτρα και το άλλο μόλις στα 750 μέτρα δίπλα ακριβώς από το αεροσκάφος που έσερνε το ανεμούριο το οποίο στόχευαν τα αντιαεροπορικά πυροβόλα της φ/γ ΑΙΓΑΙΟ!

Το ραντάρ του σκάφους εντόπισε τα τουρκικά αεροσκάφη, τα οποία βέβαια είχαν αρχικά εντοπιστεί από τα τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας. Κατά των τουρκικών αεροσκαφών έσπευσαν ελληνικά μαχητικά, αλλά όλα έγιναν πολύ γρήγορα.

Τα τουρκικά μαχητικά ήταν συνολικά έξι (μπήκαν στις 10:54 και ελήλθαν στις 11:38) και τα τέσσερα  από αυτά στις 11:09 εκτέλεσαν απότομη στροφή και βρέθηκαν εντός της εμβέλειας των πυροβόλων της φ/γ ΑΙΓΑΙΟΝ. Άμεσα δόθηκε εντολή στην φρεγάτα να σταματήσει τις βολές. Κάποια βλήματα «επεσαν πολύ κοντά» στα τουρκικά αεροσκάφη, όπως αναφέρουν πηγές του ΓΕΝ.

Το ΕΚΑΕ ενεργοποίησε την «κόκκινη γραμμή», ήρθε σε επαφή με το Εσκί Σεχίρ και διαμαρτυρήθηκε για να εισπράξει την απάντηση ότι «Εμείς έχουμε δεσμεύσει την περιοχή Μυκόνου-Ίκαρίας-Φούρνων και δεν έπρεπε να ασκείται στον ίδιο χρόνο το σκάφος σας σε δεσμευμένη για τουρκικές ασκήσεις περιοχή»!

Το όλο επεισόδιο είναι απόρροια της ΝΟΤΑΜ που έχει αποκαλύψει το defencenet.gr, και με την οποία η Άγκυρα έχει δεσμεύσει για ένα ολόκληρο χρόνο την περιοχή Μυκόνου-Ικαρίας-Φούρνων, δηλαδή τις ίδιες περιοχές που έχει δεσμεύσει και η ΥΠΑ για ασκήσεις από το Π.Ν. και την Π.Α.

Και την εξέλιξη την είχαμε προβλέψει, όταν στις 4/01/2010 γράφαμε σχετικά:

«Ξεκινά από σήμερα ένα «καυτό» τρίμηνο στο Αιγαίο με την Τουρκία να προχωρά στην δέσμευση δύο περιοχών στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο και μάλιστα στην δεύτερη περίπτωση δεσμεύουν παράνομα για αεροναυτικές ασκήσεις και για ένα (!) ολόκληρο χρόνο την περιοχή Μυκόνου-Ικαρίας-Φούρνων! Στην βόρεια περιοχή θα διεξάγουν σειρά ασκήσεων επί τρίμηνο (04/01-31/03/2010)  μεταξύ Λήμνου-Ίμβρου-Σαμοθράκης-Θάσου και Αγίου Όρους (περιοχή GK).

Και στις δύο περιοχές στο μεγαλύτερο τμήμα τους έχει προγραμματιστεί να διεξαχθούν αντίστοιχες ελληνικές αεροναυτικές ασκήσεις με αποτέλεσμα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να αρνηθεί την έκδοση ΝΟΤΑΜ για λογαριασμό της Τουρκίας, χωρίς βέβαια αυτό να αποτρέψει την Άγκυρα να προχωρήσει σε παράνομη δέσμευση του.

Έτσι η Τουρκία, την 1η Ιανουαρίου εξέδωσε παράνομη ΝΟΤΑΜ για την περιοχή Μυκόνου-Ικαρίας-Φούρνων και με αυτό τον τρόπο «συμπλήρωσε» την αρχική ΝΟΤΑΜ που είχε εκδώσει στα μέσα Δεκεμβρίου για την βόρεια περιοχή GK.

Είναι δύο 100% παράνομες ΝΟΤΑΜ από την πλευρά της Άγκυρας που αμφισβητούν ευθέως τα ελληνικά δικαιώματα επί του FIR Αθηνών, αλλά το κυριότερο πολλαπλασιάζουν τον  κίνδυνο ατυχημάτων και πρακτικά δημιουργούν και προβλήματα εκπαίδευσης στην ελληνική πλευρά.

Αλλά το ζήτημα είναι κυρίως πολιτικό. Μαχητικά και σκάφη επιφανείας των δύο χωρών θα ασκούνται στην ίδια περιοχή με χρήση πραγματικών πυρών επί δύο μήνες (η αντίστοιχη ελληνική άσκηση θα διαρκέσει από τις 04/01-26/02/2010) και στη βόρεια περιοχή όποτε η ελληνική πλευρά αποφασίσει να προχωρήσει σε ασκήσεις! Και επιχειρησιακά βέβαια υπάρχει θέμα: Το τρίγωνο Μυκόνου-Ικαρίας-Φούρνων (περιοχή GP) είναι η «μήτρα» των υπερπτήσεων επάνω από Φούρνους-Αγαθονήσι-Φαρμακονήσι. Κατευθυνόμενα σε αυτή την περιοχή η προερχόμενα από αυτή την περιοχή τα τουρκικά μαχητικά προχωρούν στις υπερπτήσεις.

Επιδίωξη της Τουρκίας είναι να δημιουργήσει Πεδίο Βολής στο μέσον του Αιγαίου εξ ου και η ετήσια ΝΟΤΑΜ για Μύκονο-Ικαρία-Φούρνους».

Αξίζει να θυμηθούμε και το σχέδιο «Βαριοπούλα» (το δεύτερο επιχειρησιακό μέρος του με την εισβολή στον Έβρο αποκαλύπτει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφόρησε) στο οποίο η Άγκυρα θα προκαλούσε κατάρριψη τουρκικού μαχητικού από ελληνικά πυρά για να δημιουργηθεί το ψυχολογικό «υπόστρωμα» μεταξύ του τουρκικού λαού για εισβολή στην Ελλάδα. Αν δεν κατάφερναν να προκαλέσουν κατάρριψη θα το κατέρριπταν οι ίδιοι!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 

Τουρκική πρόκληση σε Άνδρο και Έβρο.

Πολλά κεφάκια έχουν σήμερα οι Τούρκοι και από το πρωί έχουν ξεκινήσει τις προκλήσεις.

Το πρώτα «χτύπημα» πραγματοποιήθηκε όταν τέσσερα τουρκικά μαχητικά εισέβαλαν στο πεδίο βολής Άνδρου την στιγμή που η φρεγάτα Αιγαίο εκτελούσε αντιαεροπορικές βολές με πραγματικά πυρά!

Η πρόκληση χαρακτηρίζεται πολύ σοβαρή αν και δεν είναι η πρώτη φορά που Τούρκοι εισβάλουν στο πεδίο βολής Άνδρου.

Το δεύτερο χτύπημα το πραγματοποίησαν  στον πλημμυρισμένο  Έβρο. Το ραντάρ του Τσανάκαλε κάλεσε ελικόπτερο της Φρόντεξ που πέταγε στη συνοριακή γραμμή του Έβρου να απομακρυνθεί γιατί προσεγγίζει τον τουρκικό εναέριο χώρο…

Εφημερίδα: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

 

Στην Άνδρο έφτασαν τουρκικά αεροσκάφη

Του Πασχάλη Κορωναίου

Την ενεργοποίηση της κόκκινης γραμμής μεταξύ Λάρισας και Εσκί Σεχίρ προκάλεσε η είσοδος τουρκικών αεροσκαφών στο πεδίο βολής της Άνδρου, την ώρα που ελληνική φρεγάτα πραγματοποιούσε βολές αντιαεροπορικών. Στις 10:54 σήμερα το πρωί, έξι τουρκικά F16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών μεταξύ Χίου και Σάμου.

Στις 11:08, τέσσερα εξ αυτών, παραβίασαν το ενεργοποιημένο πεδίο βολής στην Άνδρο.

Το ένα ζεύγος των τουρκικών αεροσκαφών πέταξε στα 2.300 πόδια και το δεύτερο στα 10.000.

Η φρεγάτα «Αιγαίο»», η οποία εκείνη την ώρα πραγματοποιούσε βολές αντιαεροπορικού σε ανεμούριο, διέκοψε την άσκηση.

Από το στρατηγείο της Λάρισας, επικοινώνησαν μέσω της κόκκινης γραμμής με το Εσκί Σεχίρ προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση.

Τα τουρκικά μαχητικά βγήκαν εκτός του FIR Αθηνών μισή ώρα αργότερα, στις 11:38.

ΕΝΕΤ

12 thoughts on “Παραλίγο κατάρριψη τουρκικών F-16 – Πέταξαν 750 μ. πάνω από την φ/γ ΑΙΓΑΙΟ που εκτελούσε Α/Α βολές.

  1. Ακούγεται από πολλές πλευρές, ότι πέραν τής απώλειας τής οικονομικής εθνικής κυριαρχίας,ακολουθεί Η ΕΔΑΦΙΚΉ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ. Παρατηρώντας καί τό είδος τών πολιτικάντηδων πού μάς κυβερνούν, [τζέφρυ ,Αντωνάκης κ.τ.λ.]. Ευελπιστούν σέ αντιμετώπιση από τήν πλευρά μας,κάποιας διπλωματικοστρατιωτική μπλόφα τύπου Ιμίων κατά τόν ίδιο τρόπο ακριβώς. Εύπεπτος τρόπος διχοτόμηση τού Αιγαίου μας στό τραπέζι κάποιων ‘ειρηνευτικών’ διαπραγματεύσεων μέ τούς πασσάδες τής Άγκυρας. Νά παραλαμβάνουν τό μισό Άιγαίο τά νησιά καί τά πετρέλαια μας γιά ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ. Πάντως είμαστε στίς παραμονές επώδυνων γεγονότων καί καταστάσεων πού θά μάς οδηγήσουν στήν ανάσταση.

  2. Όντως φίλε Κώστα. Η πορεία τών γεγονότων επιβεβαιώνει τά λόγια τόύ γέροντα Παίσιου Βήμα–βήμα. Έχει πεί ότι οί τούρκοι θά έρθουν στή μέση τού Αιγαίου. ΗΔΗ ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΣΥΧΑΘΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ [ΗΔΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ]. Οί Τούρκοι θά χτυπήσουν !!! Έχει αρχίσει ή αντίστροφη μέτρηση σέ αυτό….Υπολογίζουν σέ ενδοτική δειλή καί πάλι αντιμετώπιση από πλευρά μας. Αλλά οικονομικά έχουμε ήδη καταστραφεί… ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!! Γιά νά ξεκαθαρίσουμε τόν τόπο μας από τόν αφγανο πακιστονο αιγυπτο νιγηριανο ιρακινο μουσουλμανικό εποικισμό. Θά σταματήσουν οί αθρόες Ελληνοποιήσεις…. Είμαστε σέ σημείο καμπής… Καί ξεκαθαρίζουμε τήν πατρίδα μας αλλά ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΝΤΟΜΙΝΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΣΩ Κ[Χ]ΑΛΛΙΚΡΑΤΗ…..

  3. ο καιρος γαρ εγγυς για τους Τουρκους,εδω εχουν ερθει μεχρι την ανδρο και εμεις τους παιρνουμε τηλεφωνο για να τους κανουμε νταντα.Οπως βλεπεται μας εχουν γραμμενους και πρεπει να ειμαστε το μοναδικο κρατος στον κοσμο στο οποιο να μην θελουν οι πολιτικοι να αντιμετωπισουν την κατασταση οπως πρεπει,το παιχνιδι με τα σημερινα δεδομενα το εχουμε χασει το εχω ξαναγραψει και θα το γραφω συνεχεια γιατι πραγματικα ποναω για την ΠΑΤΡΙΔΑ μας κυβερνανε νανοι και προδοτες ας αφησουν την Αεροπορια να κανει αυτο που ξερει.

  4. ΜΉΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΙΩΤΗ.ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΜΑΣ. ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΜΑΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΣΙΑΛΜΑ, ΤΟΝ ΗΛΙΑΚΗ,ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ‘ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΑΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΑΥΤΟΥΣ

  5. ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΙΚΗ.

  6. Εγώ δεν μπορώ να χωνέψω πως μπορούν και κοιμούνται πολιτικη και στρατιωτική ηγεσία,που οτιδήποτε μπορεί να ανάψει απο στιγμή σε στιγμή,και τα τανκς μας ακόμα δεν εχουν πυρομαχικά και η σύμβαση για την προμήθεια των 223 Μ109Α3GΕΑ2 δεν εχει υπογραφεί,παρα τις απειλές των Γερμανων οτι θα προχωρήσουν στη διάλυση και εκπποίηση του υλικού γιατί δεν μπορούν να συνεχίσουν να τα διατηρούν σε συνθήκες φύλαξης.Μήπως ακουσε κανείς τι εγινε μετα την…ενημερωση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής; Δημήτρης.

  7. ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ , ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ,ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ , ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ , ΕΝΟΠΛΟΙ , ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ , ΑΝ, ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΑΛΟΝΑΔΩΝ,ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΣ , ,ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ , ΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ , ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ , ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ, ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΠΟΛΙΤΗΣ , ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙ ,ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΣΗΜΗΤΙΔΕΣ , ΟΙ ΜΠΟΥΛΗΔΕΣ , ΟΙ ΑΝΨΥΚΤΗΡΙΑΚΙΔΕΣ , ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ, Η ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΑΥΤΟΙ , ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΗΣΕΙ ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ , ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ , ΣΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ , ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ , Η ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ,ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΙΔΡΩΣΑΝ , Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ , Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ , ΚΡΕΜΑΣΕ ΜΕΤΑ , ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ , ΑΛΛΙΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙΆ ΧΡΟΝΙΑ , ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΠΑΛΙ.-

  8. Τελευταία πληροφορία : Λαθρομετανάστες [26 ανδρες 12 γυναίκες καί παιδιά] ‘κατέλαβαν ‘ τό Φαρμακονήσι. Η φρουρά αφού έπραξε τά ανθρωπιστικώς δέοντα τούς περιέθαλψε.Είδοποίησε τούς αρμοδίους νά τούς παραλάβουν. ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ! τό συμπέρασμα μου; ΝΑΤΟΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s