ΕΛΛΑΔΑ

Τύμπανα πολέμου για την οικονομία


Σε ανοιχτό πόλεμο για την οικονομία μπαίνουν πλέον κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, αναφορικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή για τη σημερινή κατάσταση που έχει μετατρέψει τη χώρα σε περίγελο της Ευρώπης και όμηρο των κερδοσκόπων και των εταίρων μας. Τα τύμπανα του πολέμου σήμαναν από την πρόθεση της κυβέρνησης να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τα πεπραγμένα της περιόδου 2004-2009 στην οικονομία.Την πρόθεση αυτή της κυβέρνησης επιβεβαίωσε χθες ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου από τη Μόσχα.

Την ίδια στιγμή στην Αθήνα κορυφαίοι υπουργοί δεν απέκλειαν και το ενδεχόμενο μετατροπής της Εξεταστικής σε προανακριτική επιτροπή για τις ευθύνες του κ. Κ. Καραμανλή και του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη, αναφορικά με τα παραποιημένα στατιστικά στοιχεία και την εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδοχή όσων ο πρώην πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο του διαβίβαζαν στις Βρυξέλλες. Ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε στη Μόσχα από έλληνες δημοσιογράφους αν τίθεται ζήτημα Εξεταστικής Επιτροπής και έδωσε κατηγορηματικά καταφατική απάντηση, λέγοντας «ναι,βεβαίως».

Μια τέτοια εξέλιξη, ειδικώς σε περίπτωση κατά την οποία συσταθεί προανακριτική επιτροπή και εφόσον κεντρικά πρόσωπα της έρευνας καταστούν ο πρώην πρωθυπουργός κ. Καραμανλής και οι υπουργοί Οικονομίας της ΝΔ κκ. Αλογοσκούφης και Παπαθανασίου, θα επιφέρει δραματική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και μετάπτωση σε κλίμα πόλωσης μεταξύ ΠαΣοΚ και ΝΔ, έπειτα από μια περίοδο κατά την οποία διαφαινόταν ότι υπάρχουν περιθώρια συναινέσεων.

Υπό αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να αρχίσει ευρεία συζήτηση και στο εσωτερικό της χώρας όσον αφορά τις ευθύνες και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία αρχικώς αποδέχθηκε πλαστά στοιχεία από την κυβέρνηση της ΝΔ και σήμερα πιέζει την κυβέρνηση του ΠαΣοΚ για λήψη σκληρών μέτρων. Η εξέλιξη συμπίπτει και με τις αποκαλύψεις των «Νew Υork Τimes» για τις συμφωνίες της κυβέρνησης Σημίτη με την επενδυτική Τράπεζα Goldman Sachs και τη συνακόλουθη απόκρυψη δημόσιου χρέους της περιόδου 2001-2002. Η ΝΔ επέμεινε χθες στη διερεύνηση αυτών των υποθέσεων καθώς και στη διερεύνηση των ευθυνών για την πορεία του χρέους από το 1980. Από το περιβάλλον του Πρωθυπουργού υπογραμμίστηκαν σχετικώς τα εξής: «Να έλθουν όλα στο φως, ακόμη και το κόλπο με την Goldman Sachs».

Υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης θέτουν ζήτημα ως προς τη στάση της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ. «Ο Σαμαράς θα πρέπει να πάρει θέση:ή θα αποδοκιμάσει έστω εμμέσως τις επιλογές Καραμανλή, θα αποκοπεί από το παρελθόν της παράταξής του και θα δείξει εμπράκτως τη διάθεσή του να συμβάλει με τη στάση του στην υπέρβαση της κρίσης, ή θα αποφύγει κάτι τέτοιο και θα ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους προς εξυπηρέτηση της συνοχής του κόμματός του,όποιες και αν είναι οι επιπτώσεις» τονίζουν.

Κορυφαία κοινοβουλευτικά στελέχη του ΠαΣοΚ πάντως διαφωνούσαν με την επιλογή και υπογράμμιζαν ότι μια τέτοια επιλογή θα έπληττε περαιτέρω τη διεθνή εικόνα της χώρας.

Νωρίτερα, αντίθετος προς τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής εμφανιζόταν ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Μ. Ανδρουλάκης. «Και τι θα βγάλει η Εξεταστική Επιτροπή;Αν νομίζουμε ότι κάτι είναι αυτό,ας το κάνουν.Για μένα δεν είναι τίποτα» είπε μιλώντας προς το Κανάλι 1 του Πειραιά και συμπλήρωσε: «Ο Καραμανλής ουσιαστικά τιμωρήθηκε,είπε “παραδίδω”. Γιατί περί αυτού πρόκειται».

«Δεν έχω και ως άνθρωπος και ως πολιτικός το κουράγιο να ασχολούμαι αν έχει ποινική ή άλλη ευθύνη οποιοσδήποτε χειρίστηκε την οικονομία τα προηγούμενα χρόνια» δήλωσε για το ίδιο θέμα ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Λοβέρδος.

πηγη

7 thoughts on “Τύμπανα πολέμου για την οικονομία

 1. 600 ευρω για καθε συβεδρια θα λαμβανουν οι κύριοι, κύριοι και κυρίες μέλη των επιτροπών. Όταν στην Ελλάδα, θέλεις να ΜΗΝ κάνεις τίποτα, συστήνεις μία επιτροπή να βγάλει αποτελέσματα.
  ΤΟΥΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ, ΤΟΥΣ ΑΗΔΙΑΣΑ

 2. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΜΑΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

 3. γιατι σήμερα η ώρα?/ πριν δεν ήταν?? ας κρεμαστούν πρώτα στην κεντρική πλατεία (θυμίζω foundametalism)οι υποτιθέμενοι υπεύθυνοι και μετά βεβαίως εγώ πρώτος να στερηθώ. Αν δεν γίνει αυτό, που στην Ελλάδα δεν Πρόκειται να γίνει με τις εξεταστικές, ΔΕΝ φταίω εγώ για τα χρέη αυτών. ΑΡΑΓΕ υπάρχει πράγματι χρέος?(ως σκεπτικιστής). ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.
  Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΓΕΝΕΕΣ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΤΩΝ 40-50

  ΑΡΚΕΤΑ

 4. ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ, ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟ.
  ΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ/
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΜΑ???
  ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ 10.000€ ΟΙ Κ.Κ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΞ ΑΥΤΩΝ???

 5. Φίλε γιάννη,

  τα τύμπανα πολέμου για την οικονομία ηχούν μέχρι να βγάλουν από το σεντούκι το «μαύρο χρήμα» αυτοί που το έχουν.

  Το θέμα είναι πως το «μαύρο χρήμα» δεν το έχει ο λαουτζίκος που βάλλεται σε καθημερινή βάση από τα μέτρα των εκάστοτε κυβερνήσεων, αλλά οι ίδιοι οι κυβερνώντες.

  Στη ζωή όλα έχουν μια αρχή και ένα τέλος. Μήπως φτάνει και το τέλος της μεταπολίτευσης;

  Και δεν εννοώ πως θα γίνει πραξικόπημα. Εννοώ πως ίσως είμαστε κοντά στο να αλλάξει από τις βάσεις η φιλοσοφία του Έλληνα, να καταρεύσουν οι ιδεολογίες του παρελθόντος (τρέχω με τη σημαία κάτω από τα μπαλκόνια) και οι έχοντες και κατέχοντες να αντιληφθούν πως αν δεν αλλάξουν ρότα θα βρεθούν μπροστά σε δυσσάρεστες για αυτούς εκπλήξεις.

  Αυτό που με φοβίζει ωστόσο είναι, πως είμαστε ζωσμένοι με φίδια γείτονες που καραδοκούν, καμιά Ε.Ε δεν μας παίρνει στα σοβαρά, οι ΗΠΑ έχουν αντίθετα από τα δικά μας συμφέροντα στη περιοχή και από όσο θυμάμαι σε αυτό το τόπο άλλαζε πάντα κάτι από τη βάση του μόνο όταν χάναμε Ελληνική γη. Εύχομαι να μην επαναληφθεί και τώρα.

  Φιλικά / Λουκάς

 6. ΣΥΜΦΩΝΩ. ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

  Ο ΧΟΤΖΑΣ ΕΙΧΕ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΑΛΛΑΧ ΟΤΙ ΔΕ ΧΩΡΑΕΙ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ…

  Ο ΜΑΚΑΚΑΣ Ο ΑΛΛΑΧ ΤΟΥ ΛΕΕΙ .. ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΙΔΑΡΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ..

  Ο ΤΡΟΜΠΑΣ Ο ΧΟΤΖΑΣ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ…ΠΑΛΙ ΠΑΡΑΠΟΝΑ…ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ Ο ΑΛΛΑΧ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΑΓΚΑΛΙΑ..

  ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΧΟΤΖΑΣ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ…ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΑ ΒΥΖΙΑ ΤΟΥ Ο ΑΛΛΑΧ…ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΜΗ ΣΟΥ ΚΟΨΩ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ…

  ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΣ Ο ΧΟΤΖΑΣ…ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΓΑΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΤΟΥ ΣΑΝ ΜΑΚΑΚΑΣ…ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΓΑΙΔΑΡΟ,ΓΟΥΡΟΥΝΙ,ΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΓΕΛΑΔΑ…

  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΛΑΧ…ΔΙΩΞΕ ΤΟ ΑΛΟΓΟ…ΤΑ ΔΙΩΧΝΕΙ Ο ΧΟΤΖΑΣ ΚΑΙ ΠΗΔΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ…

  ΜΕΤΑ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ : ΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΛΑΔΑ…

  ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΧΟΤΖΑΣ…ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΑΓΑΘΕ…ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΩΩ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΙΔΑΡΟ..ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΑΓΑΘΕ…ΣΕ ΔΟΞΑΖΩ…ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΩ…

  ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΛΑΧ,ΠΟΙΟΣ Ο ΧΟΤΖΑΣ,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ,ΤΟ ΑΛΟΓΟ,ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΚΑΙ Η ΓΕΛΑΔΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ…

  ΜΙΚΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ…Ο ΧΟΤΖΑΣ ΦΟΡΑΕΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΑΧ ΓΡΑΒΑΤΟΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΛΥΦΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΧΟΤΖΑΣ…

  ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΝ Ο ΧΟΤΖΑΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΓΑΙΔΟΥΡΙ Η ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 7. ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ, Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ.
  ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΛΑΙΚΗ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
  ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟΣ ΝΑΙ . ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΝΑΙ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s